Beste hotels Machu Picchu / Aguas Calientes – Peru

Hotels in Aguas Calientes / Machu Picchu

Accommodatie en overnachting zijn een belangrijk onderdeel voor een mooie reiservaring. Daarom zoeken wij altijd naar accommodaties die iets bijzonders hebben; qua authenticiteit, uitstraling sfeer, ligging of bouw. Je kunt er altijd vanuit gaan dat het een comfortabel en centraal gelegen hotel is en het beschikt over:

  • Westers Toilet
  • Eigen badkamer (Tenzij anders vermeld)
  • Airco (M.u.v. Homestay’s of wanneer anders vermeld)
  • Wifi (M.u.v. Homestay’s of wanneer anders vermeld)
  • Warm water

Impressies van overnachtingsmogelijkheden
Bij de aanvraag voor een reisplan / offerte kun je een voorkeur voor type (niveau) overnachting aangeven. Hieronder geven wij een impressie van hotels / accommodaties. Wij hebben de hotels en overnachting mogelijkheden opgedeeld in 3 categorieën om zo de beste hotel keuze te kunnen maken.

Standaard  –   Comfort   –  Luxe

 

STANDAARD

Bij standaard niveau mag je uitgaan van een goed, verzorgd Hotel of Homestay dat netjes en schoon is. Ook is het de prijs gunstigste categorie. Dit is de juiste keuze wanneer je lokale beleving wenst en contact met de lokale bevolking zoekt.
NB.  Klik op link onder fotogalerij voor website van de accommodatie of meer info.

1.  Hostal Cusi Qoyllor

Centraal gelegen herberg met vriendelijke bediening. Een prima uitvalsbasis om de stad te verkennen en voor bezoek aan Machu Picchu. Wanneer je persoonlijk contact en comfort op prijs stelt, is deze herberg een leuk en betaalbaar alternatief.

Hostal Cusi Qoyllor

 

COMFORT

De accommodaties in deze klasse zijn niet alleen iets comfortabeler, maar hebben vaak ook iets extra’s zoals bv. een zwembad, uitstraling, authenticiteit of centrale ligging. Het comfort niveau is voor veel reizigers aan te bevelen.

2.  Middenklasse 3* Hotel

Comfortabel middenklasse hotel in hartje van Aguas Calientes. De warmwaterbronnen liggen op 5 minuten lopen.

Andean Terra

3.  Panorama B&B

Uitstekende B&B nabij het treinstation en de markt met behulpzaam personeel. De accommodatie heeft fraaie kamers met uitzicht over de rivier.

Panorama B&B

4.  La Cabaña Machu Picchu

Comfortabel en centraal gelegen middenklasse hotel op slechts 100 meter van de warmwaterbronnen van Machu Picchu in het centrum van het Aguas Calientes.

La Cabaña Machu Picchu

 

LUXE

Wanneer je echt iets bijzonders zoekt, je wilt laten verwennen en genieten van echte luxe en comfort, dan is onderstaande selectie een uitstekende keuze.

5.  Taypikala Machu Picchu

Op slechts 200 meter van het centrale plein en de shuttle busstop naar de Machu Picchu ligt dit comfortabele 4* Hotel. Ideaal voor als je de zonsopgang in de vroege ochtend op de Machu Picchu wilt bewonderen.

 

Taypikala Machu Picchu

6.  Hatun Inti Boutique

Dit 4* hotel met zijn charmante inrichting ligt direct aan de Urubamba rivier. Vanaf de balkons heb je een schitterend uitzicht over de rivier. De ruime kamers beschikken over een eigen bubbelbad en het restaurant heeft een goede keuken met Peruaanse en internationale gerechten.

Hatun Inti Boutique

7.  El MaPi by Inkaterra

El MaPi by Inkaterra combineert luxe en knusheid in een hip design hotel. Het stijlvolle hotel ligt in het hart van de plaats Machu Picchu, en biedt biologische, gastronomische gerechten en moderne kamers. Naast 122 deluxe kamers kent de accommodatie 8 suites.

El MaPi by Inkaterra

 

 

Let op!    Alle hotelclassificaties (* ster aanduidingen) zijn volgens de lokale accreditatie-instantie en niet te vergelijken met westerse standaarden. De hotel beschrijvingen geven een impressie van het type en categorie van de accommodatie. Alle accommodaties zijn afhankelijk van seizoen en beschikbaarheid. Je kunt een bepaalde voorkeur voor type en categorie aangeven op het aanvraagformulier maar niet een specifiek hotel boeken. Wij nemen de voorkeur mee in het reisvoorstel. Eventueel geven wij in overleg een vergelijkbaar of beter alternatief.