Homestay op Amantani / Titicacameer – Peru

Homestay op Amantani

Accommodatie en overnachting zijn een belangrijk onderdeel voor een mooie reiservaring. Daarom zoeken wij altijd naar accommodaties die iets bijzonders hebben; qua authenticiteit, uitstraling sfeer, ligging of bouw. Je kunt er altijd vanuit gaan dat het een comfortabel en centraal gelegen hotel is en het beschikt over:

  • Westers Toilet
  • Eigen badkamer (Tenzij in offerte anders vermeld)
  • Airco (M.u.v. Homestay’s of wanneer anders vermeld)
  • Wifi (M.u.v. uitzondering van Homestay’s of wanneer anders vermeld)
  • Warm water

Impressies van overnachtingsmogelijkheden
Bij de aanvraag voor een reisplan / offerte kun je een voorkeur voor type (niveau) overnachting aangeven. Hieronder geven wij een impressie van hotels / accommodaties. Wij hebben de hotels en overnachting mogelijkheden opgedeeld in 3 categorieën om zo de beste hotel keuze te kunnen maken. Heb je een specifieke voorkeur voor een hotel dan kan dit bij de aanvraag worden aangegeven.

 

STANDAARD

Bij standaard niveau mag je uitgaan van een goed, verzorgd Hotel of Homestay dat netjes en schoon is. Ook is het de prijs gunstigste categorie. Dit is de juiste keuze wanneer je lokale beleving wenst en contact met de lokale bevolking zoekt.

1.  Homestay Amantani

Op Amantani heb je een bijzondere Homestay. De ontvangst is zeer warm en vriendelijk. Bij aankomst op het eiland word je welkom geheten door de burgemeester en de vrouwen van het dorp. De burgemeester deelt je toe aan het gastgezin waar je logeert. Amantani is een reis terug in de tijd zonder elektriciteit. Ga er vanuit dat je host geen Engels spreekt maar dolgraag willen communiceren. ’s Avonds bereid de vrouw des huizes een authentieke maaltijd in haar eenvoudige keuken. De kamers zijn authentiek en basic. Het comfort van de bedden is harder dan wat wij gewend zijn. Hou er rekening mee dat de badkamer vaak gedeeld is. Er is geen WiFi of airco, maar dat laatste is hier ook niet nodig.
Incl.:    Ontbijt, lunch en diner.

 

 

Let op!    Alle hotelclassificaties (* ster aanduidingen) zijn volgens de lokale accreditatie-instantie en niet te vergelijken met westerse standaarden. De hotel beschrijvingen geven een impressie van het type en categorie van de accommodatie. Alle accommodaties zijn afhankelijk van seizoen en beschikbaarheid. Je kunt een bepaalde voorkeur voor type en categorie aangeven op het aanvraagformulier maar niet een specifiek hotel boeken. Wij nemen de voorkeur mee in het reisvoorstel. Eventueel geven wij in overleg een vergelijkbaar of beter alternatief.