Beste overnachtingen trekking in Nepal

Overnachtingen tijdens trekking in Nepal

Accommodatie en overnachting zijn een belangrijk onderdeel voor een mooie reiservaring. Daarom zoeken wij altijd naar accommodaties die iets bijzonders hebben; qua authenticiteit, uitstraling sfeer, ligging of bouw.

Impressies van overnachtingsmogelijkheden
Bij de aanvraag voor een reisplan / offerte kun je een voorkeur voor type (niveau) overnachting aangeven. Hieronder geven wij een impressie van hotels / accommodaties. Het eerste hotel cq. overnachting hieronder per klasse genoemd, is waar wij vanuit gegaan zijn bij het samenstellen van de reis. Daaronder vind je alternatieven. Wij hebben de hotels en overnachting mogelijkheden opgedeeld in categorieën om zo de beste hotel keuze te kunnen maken.

Standaard  –   Comfort  

 

STANDAARD

Bij standaard niveau mag je uitgaan van een goed, verzorgd Hotel of Homestay dat netjes en schoon is. Ook is het de prijs gunstigste categorie. Dit is de juiste keuze wanneer je lokale beleving wenst en contact met de lokale bevolking zoekt.
NB.  Klik op link onder fotogalerij voor website van de accommodatie of meer info.

1.  Community Eco Lodge trekking (Eenvoudig)

Tijdens een Eco Lodges trekking slaap je met name in community lodges. De meeste accommodaties zijn voorzien van een tweepersoonsbed, hoewel je soms op een multi-share basis een kamer deelt. Flexibiliteit is daarom wel gevraagd! De lodges zijn op een milieuvriendelijke manier van lokale materialen en met lokale arbeid gebouwd door de lokale dorpsgemeenschap waar je verblijft.  De dorpelingen runnen de lodges. Het doel is om alle dorpsbewoners mee te laten profiteren van het toerisme. Een deel van de inkomsten wordt geïnvesteerd in projecten die de gehele gemeenschap ten goede komen.

 

2.  Tea Houses (Eenvoudig)

Tijdens veel trekkings langs de populaire trekking routes in Nepal overnacht je in zgn. Tea houses. Dit zijn veelal eenvoudige familie gerunde home stays. Je vindt ze op diverse locaties en verschillen per plaats. Het ene Tea house beschikt over kamers die voorzien zijn van een privébadkamer en het andere Tea house biedt kamers met gedeelde badkamerfaciliteiten aan. Net als de accommodatie zelf zijn ook de badkamers van eenvoudige aard (in sommige gevallen een hurktoilet). Warm water is er veelal niet, in sommige gevallen wordt dit tegen een vergoeding aangeboden. Handdoeken moet je zelf meenemen. De bedden zijn veelal eenvoudig, vrij stevig en voorzien van comfortabele matrassen. Het kan handig zijn zelf een slaapzak mee te nemen of (goedkoop) in Kathmandu te kopen omdat dekens  niet altijd in de kamers aanwezig zijn. Huren tijdens de trekking behoort ook tot de mogelijkheden. De ruimtes waar je eet zijn eenvoudig, maar worden verwarmd door kachels. In de Tea Houses worden voornamelijk vegetarische maaltijden geserveerd en zijn meestal inclusief gedurende de trekking. Vleesmaaltijden kunnen, voor zover aanwezig, ter plekke tegen meerprijs worden besteld.

 

COMFORT

De accommodaties in deze klasse zijn niet alleen iets comfortabeler, maar hebben vaak ook iets extra’s zoals bv. een zwembad, uitstraling, authenticiteit of centrale ligging. Het comfort niveau is voor veel reizigers aan te bevelen.

3.   K&D Comfort Lodges

Trekking in Nepal is altijd geassocieerd geweest met slapen in kleine tenten op harde bedden of matten, wassen in koud water, het delen van gemeenschappelijke toiletten en het leven in principe. K&D is uniek in Nepal omdat het het enige programma biedt waarmee gasten het prachtige landschap in stijl en comfort kunnen ervaren terwijl ze in kamers met een eigen badkamer verblijven. Bij Ker & Downey lodges loop je van de ene naar de andere lodge. Hier heb je een eigen kamer, badkamer en comfortabel  bedden met goede dekbedden. In totaal zijn er in Nepal zo’n acht van deze lodges. In de meeste gevallen kun je in één dag lopen van de ene naar de andere lodges lopen. Wij helpen je bij het samenstellen van de trekking route.

Ker & Downey Comfort lodges

 

 

Let op!    Alle hotelclassificaties (* ster aanduidingen) zijn volgens de lokale accreditatie-instantie en niet te vergelijken met westerse standaarden. De hotel beschrijvingen geven een impressie van het type en categorie van de accommodatie. Alle accommodaties zijn afhankelijk van seizoen en beschikbaarheid. Je kunt een bepaalde voorkeur voor type en categorie aangeven op het aanvraagformulier maar niet een specifiek hotel boeken. Wij nemen de voorkeur mee in het reisvoorstel. Eventueel geven wij in overleg een vergelijkbaar of beter alternatief.