Beste hotels Chitwan NP (Sauraha / Barauli) – Nepal

Hotels Chitwan NP (Sauraha / Barauli)

Accommodatie en overnachting zijn een belangrijk onderdeel voor een mooie reiservaring. Daarom zoeken wij altijd naar accommodaties die iets bijzonders hebben; qua authenticiteit, uitstraling sfeer, ligging of bouw. Je kunt er altijd vanuit gaan dat het een comfortabel en centraal gelegen hotel is en het beschikt over:

  • Westers Toilet
  • Eigen badkamer (Tenzij anders vermeld)
  • Airco (Tenzij anders vermeld)
  • Wifi (Met uitzondering van Homestay’s of wanneer anders vermeld)
  • Warm water

Impressies van overnachtingsmogelijkheden
Bij de aanvraag voor een reisplan / offerte kun je een voorkeur voor type (niveau) overnachting aangeven. Hieronder geven wij een impressie van hotels / accommodaties. Het eerste hotel cq. overnachting hieronder per klasse genoemd, is waar wij vanuit gegaan zijn bij het samenstellen van de reis. Daaronder vind je alternatieven. Wij hebben de hotels en overnachting mogelijkheden opgedeeld in 3 categorieën om zo de beste hotel keuze te kunnen maken.

Standaard  –   Comfort  –  Luxe

 

STANDAARD

Bij standaard niveau mag je uitgaan van een goed, verzorgd Hotel of Homestay dat netjes en schoon is. Ook is het de prijs gunstigste categorie. Dit is de juiste keuze wanneer je lokale beleving wenst en contact met de lokale bevolking zoekt.
NB.  Klik op link onder fotogalerij voor website van de accommodatie of meer info.

1.  Community Homestay Sauraha

Ga je voor een unieke ervaring dan is deze homestay de juiste keuze. De vrouwen van de dorpsgemeenschap runnen gezamenlijk de homestay. Het is één van de projecten die wij ondersteunen om de gemeenschap te ontwikkelen.

Tharu Homestay

2.  Barauli Community Homestay    TIP

Heerlijk homestay om even tot rust te komen. Deze homestay ligt buiten het toeristische Sauraha in het klein landelijk gelegen dorpje Barauli. De vrouwen van de dorpsgemeenschap runnen gezamenlijk de homestay. Het is één van de projecten die wij ondersteunen om de gemeenschap te ontwikkelen.

 

Barauli homestay

COMFORT

De accommodaties in deze klasse zijn niet alleen iets comfortabeler, maar hebben vaak ook iets extra’s zoals bv. een zwembad, uitstraling, authenticiteit of centrale ligging. Het comfort niveau is voor veel reizigers aan te bevelen.

3.  Jungle Safari Lodge

Overnachting in een rustig middenklasse hotel / lodge in Sauraha op slechts 200 meter van de nabij gelegen rivier en het Chitwan Nationaal Park. In de tuin vind je een leuk terras om te ontspannen en BBQ faciliteiten.

Jungle Safari Lodge

4.  Jungle Villa Resort

Heerlijke accommodatie rustig gelegen in de natuur op drie kwartier rijden van het toeristische Sauraha. Het resort heeft 24 cottages met moderne inrichten.

Jungle Villa Resort

LUXE

5.  Kasara 5* Resort

Luxe, ontspanning en rust in een prachtige omgeving nabij het Chitwan NP is de beste typering voor dit 5*Resort. Het hotel heeft een warme, minimalistische stijl. Er is een heerlijk zwembad om een duik in te nemen. Dit is een van de weinige accommodaties nabij Chitwan NP dat beschikt over een zwembad.

Kasara 5* Resort 

 

Let op!    Alle hotelclassificaties (* ster aanduidingen) zijn volgens de lokale accreditatie-instantie en niet te vergelijken met westerse standaarden. De hotel beschrijvingen geven een impressie van het type en categorie van de accommodatie. Alle accommodaties zijn afhankelijk van seizoen en beschikbaarheid. Je kunt een bepaalde voorkeur voor type en categorie aangeven op het aanvraagformulier maar niet een specifiek hotel boeken. Wij nemen de voorkeur mee in het reisvoorstel. Eventueel geven wij in overleg een vergelijkbaar of beter alternatief.