Beste hotels Colombo – Sri Lanka

Hotels in Colombo e.o.

Accommodatie en overnachting zijn een belangrijk onderdeel voor een mooie reiservaring. Daarom zoeken wij altijd naar accommodaties die iets bijzonders hebben; qua authenticiteit, uitstraling sfeer, ligging of bouw. Je kunt er altijd vanuit gaan dat het een comfortabel en centraal gelegen hotel is en het beschikt over:

  • Westers Toilet
  • Eigen badkamer (Tenzij anders vermeld)
  • Airco (Tenzij anders vermeld)
  • Wifi (Met uitzondering van Homestay’s of wanneer anders vermeld)
  • Warm water

Impressies van overnachtingsmogelijkheden
Bij de aanvraag voor een reisplan / offerte kun je een voorkeur voor type (niveau) overnachting aangeven. Hieronder geven wij een impressie van hotels / accommodaties. Het eerste hotel cq. overnachting hieronder per klasse genoemd, is waar wij vanuit gegaan zijn bij het samenstellen van de reis. Daaronder vind je alternatieven. Wij hebben de hotels en overnachting mogelijkheden opgedeeld in 3 categorieën om zo de beste hotel keuze te kunnen maken.

Standaard  –   Comfort   –  Luxe

 

STANDAARD

Bij standaard niveau mag je uitgaan van een goed, verzorgd Hotel of Homestay dat netjes en schoon is. Ook is het de prijs gunstigste categorie. Dit is de juiste keuze wanneer je lokale beleving wenst en contact met de lokale bevolking zoekt.
NB.  Klik op link onder fotogalerij voor website van de accommodatie of meer info.

1.  Stads Hotel 3*

Heerlijk hotel, centraal gelegen met vriendelijke bediening. In de gezellige koffieruimte krijg je een heerlijk ontbijt. Een prima uitvalsbasis om de stad te verkennen.

Stads Hotel 3*

COMFORT

De accommodaties in deze klasse zijn niet alleen iets comfortabeler, maar hebben vaak ook iets extra’s zoals bv. een zwembad, uitstraling, authenticiteit of centrale ligging. Het comfort niveau is voor veel reizigers aan te bevelen.

2.  Heritage 4* Bungalow

De heritage bungalows zijn één van Colombo’s best bewaarde geheimen. Prachtige cottages op een landgoed dat door de Gouverneur van het toenmalige ‘Ceylon’ voor 1307 rupee én één peperkorrel werd gekocht. Nu open voor een heerlijk verblijf met veel ambiance.

Heritage 4* Bungalow

3.  Lake Lodge 4* Hotel

Lake Lodge is een kleinschalig, modern hotel met slechts 13 kamers. Verscholen in een rustige straat buiten de drukte van Colombo op 700 meter van de Amerikaanse Ambassade.

Lake Lodge 4* Hotel

LUXE

Wanneer je echt iets bijzonders zoekt, je wilt laten verwennen en genieten van echte luxe en comfort, dan is onderstaande selectie een uitstekende keuze.

4.  Aathma Colombo House 4* Hotel

Een aangenaam verblijf in een bijzondere accommodatie. Het Aathma Colombo House heeft slechts 5 fraaie originele suites. Het ligt aan de oevers van het Diyawanna meer buiten de drukte van de stad. In de tropische tuin zie je ijsvogels en papegaaien en het is slechts een korte wandeling naar de waterfietssteiger. Vanaf hier is het niet ver naar het Water’s Edge uitzichtpunt waar je een bezoekje kunt brengen aan diverse bars, restaurants en een levendige markt.

Aathma Colombo House 4*

5.  Galle Face 5* Hotel

Dit hotel ademt de sfeer van het koloniale verleden van het voormalig ‘Ceylon’. Opgedeeld in twee delen, de Classic Wing en de Regency Wing, staat het hotel bekend om zijn terras vanwaar je een mooi uitzicht over de zee hebt.

Galle Face 5* Hotel

6.  Residence by Uga Escapes 5* Hotel

Dit luxe boutique hotel is gevestigd in een prachtig Victoriaans gebouw uit de 19e eeuw. In het verleden verbleven hier Britse en Europese Adel en Indiase Maharadja’s. Met 11 in klassieke stijl ingerichte suites kun je je amper een beter verblijf in Colombo voorstellen.

Residence by Uga Escapes 5* Hotel

 

 

Let op!    Alle hotelclassificaties (* ster aanduidingen) zijn volgens de lokale accreditatie-instantie en niet te vergelijken met westerse standaarden. De hotel beschrijvingen geven een impressie van het type en categorie van de accommodatie. Alle accommodaties zijn afhankelijk van seizoen en beschikbaarheid. Je kunt een bepaalde voorkeur voor type en categorie aangeven op het aanvraagformulier maar niet een specifiek hotel boeken. Wij nemen de voorkeur mee in het reisvoorstel. Eventueel geven wij in overleg een vergelijkbaar of beter alternatief.