Beste hotels Ella – Sri Lanka

Hotels in Ella

Accommodatie en overnachting zijn een belangrijk onderdeel voor een mooie reiservaring. Daarom zoeken wij altijd naar accommodaties die iets bijzonders hebben; qua authenticiteit, uitstraling sfeer, ligging of bouw. Je kunt er altijd vanuit gaan dat het een comfortabel en centraal gelegen hotel is en het beschikt over:

  • Westers Toilet
  • Eigen badkamer (Tenzij anders vermeld)
  • Airco (Tenzij anders vermeld)
  • Wifi (Met uitzondering van Homestay’s of wanneer anders vermeld)
  • Warm water

Impressies van overnachtingsmogelijkheden
Bij de aanvraag voor een reisplan / offerte kun je een voorkeur voor type (niveau) overnachting aangeven. Hieronder geven wij een impressie van hotels / accommodaties. Het eerste hotel cq. overnachting hieronder per klasse genoemd, is waar wij vanuit gegaan zijn bij het samenstellen van de reis. Daaronder vind je alternatieven. Wij hebben de hotels en overnachting mogelijkheden opgedeeld in 3 categorieën om zo de beste hotel keuze te kunnen maken.

Standaard  –   Comfort   –  Luxe

 

STANDAARD

Bij standaard niveau mag je uitgaan van een goed, verzorgd Hotel of Homestay dat netjes en schoon is. Ook is het de prijs gunstigste categorie. Dit is de juiste keuze wanneer je lokale beleving wenst en contact met de lokale bevolking zoekt.
NB.  Klik op link onder fotogalerij voor website van de accommodatie of meer info.

1.  Horizon Home Stay

Een hele fijne locatie. Achter hun eigen huis hebben de eigenaren een apart huisje gebouwd voor gasten en dat hebben ze knap gedaan. De kamer is smaakvol ingericht en hebben lekkere bedden. De accommodatie is heerlijk rustig gelegen, waar je ’s ochtends wakker wordt met het geluid van tjilpende krekels. Een heerlijk ontbijt op je privé terras met uitzicht op de bergen.

Horizon Home Stay

2.  Dimu  Guesthouse

Gelegen op 4 km van de Demodara Nine Arch Bridge en op 1,7 km van Ella Spice Garden in Ella, deze comfortabele home stay. Vanuit je kamer heb je uitzicht op een waterval in de vallei. Via de spoorweg wandel je in 10 minuten naar Ella of de andere kant naar Ella rock. Dimuthu is zeer vriendelijk en behulpzaam. Zijn vrouw maakt een lekker ontbijt, vraag haar naar de coconut pancakes.

Dimu  Guesthouse

3.  Eco Lodge

Fijne plek om te verblijven als je echt het gevoel van de natuur wilt ervaren. De door Sampath, de eigenaar, zelfgemaakte lodge geeft je het echt jungle gevoel. Even ‘back to basic’, maar toch met alle gemakken. Sampath spreekt uitstekend Engels en als host is hij echt top!

Eco Lodge

COMFORT

De accommodaties in deze klasse zijn niet alleen iets comfortabeler, maar hebben vaak ook iets extra’s zoals bv. een zwembad, uitstraling, authenticiteit of centrale ligging. Het comfort niveau is voor veel reizigers aan te bevelen.

4. Waterfalls Home Stay

Deze sfeervolle accommodatie heeft slechts 4 kleurrijk ingerichte kamers. Het guesthouse ligt op 20 minuten lopen over een fraai bergpad van het centrum van Ella. Het uitzicht op de vallei met de waterval is adembenemend. De Australische eigenaren leggen je graag in de watten en helpen je graag.

Waterfalls Home Stay

5.  Ella Heritage

Fraai 3* Pension met gemeenschappelijke lounge en tuin. De accommodatie is centraal gelegen in Ella, niet ver van Café Chill en de kruidentuin. De Demodara Nine Arch Bridge ligt op slechts een half uurtje lopen.

Ella Heritage

LUXE

Wanneer je echt iets bijzonders zoekt, je wilt laten verwennen en genieten van echte luxe en comfort, dan is onderstaande selectie een uitstekende keuze.

6.  98 Acres 5* Resort & Spa

Dit fraaie resort is gelegen in een schitterende landschap, omgeven door valleien, bossen en theeplantages. Elke kamer heeft een balkon van waar je in de ochtend de mist op kunt zien trekken over de groene bergen. Het gehele resort heeft maar liefst een oppervlak van 40 hectare, oftewel 98 Acres. Er is een mooi aangelegd zwembad om een aangenaam verpozen in dit luxe resort te garanderen.

98 Acres 5* Resort & Spa 

7.  EKHO 4* Hotel met zwembad

Het EKHO hotel biedt een schitterend uitzicht en ligt op slechts 5 minuten lopen van het centrum van Ella waar je verschillende restaurants, bars en shops vindt. Een uitstekend hotel met dito á la carte ontbijt.

EKHO 4* Hotel met zwembad

 

 

Let op!    Alle hotelclassificaties (* ster aanduidingen) zijn volgens de lokale accreditatie-instantie en niet te vergelijken met westerse standaarden. De hotel beschrijvingen geven een impressie van het type en categorie van de accommodatie. Alle accommodaties zijn afhankelijk van seizoen en beschikbaarheid. Je kunt een bepaalde voorkeur voor type en categorie aangeven op het aanvraagformulier maar niet een specifiek hotel boeken. Wij nemen de voorkeur mee in het reisvoorstel. Eventueel geven wij in overleg een vergelijkbaar of beter alternatief.