Beste hotels Galle – Sri Lanka

Hotels in Galle

Accommodatie en overnachting zijn een belangrijk onderdeel voor een mooie reiservaring. Daarom zoeken wij altijd naar accommodaties die iets bijzonders hebben; qua authenticiteit, uitstraling sfeer, ligging of bouw. Je kunt er altijd vanuit gaan dat het een comfortabel en centraal gelegen hotel is en het beschikt over:

  • Westers Toilet
  • Eigen badkamer (Tenzij anders vermeld)
  • Airco (Tenzij anders vermeld)
  • Wifi (Met uitzondering van Homestay’s of wanneer anders vermeld)
  • Warm water

Impressies van overnachtingsmogelijkheden
Bij de aanvraag voor een reisplan / offerte kun je een voorkeur voor type (niveau) overnachting aangeven. Hieronder geven wij een impressie van hotels / accommodaties. Het eerste hotel cq. overnachting hieronder per klasse genoemd, is waar wij vanuit gegaan zijn bij het samenstellen van de reis. Daaronder vind je alternatieven. Wij hebben de hotels en overnachting mogelijkheden opgedeeld in 3 categorieën om zo de beste hotel keuze te kunnen maken.

Standaard  –   Comfort   –  Luxe

 

STANDAARD

Bij standaard niveau mag je uitgaan van een goed, verzorgd Hotel of Homestay dat netjes en schoon is. Ook is het de prijs gunstigste categorie. Dit is de juiste keuze wanneer je lokale beleving wenst en contact met de lokale bevolking zoekt.
NB.  Klik op link onder fotogalerij voor website van de accommodatie of meer info.

1.  Familie Pension Fort Galle

Heerlijk pension in hartje van Fort Galle gerund door familie. De kamers zijn goed verzorgd, rustig, kleinschalig, prettige kamer met goede badkamer en vriendelijke hosts.

Familie Pension Fort Galle

COMFORT

De accommodaties in deze klasse zijn niet alleen iets comfortabeler, maar hebben vaak ook iets extra’s zoals bv. een zwembad, uitstraling, authenticiteit of centrale ligging. Het comfort niveau is voor veel reizigers aan te bevelen.

2.  Mango House ‘Boutique Hotel’

Als Mango Travel kunnen wij uiteraard niet om Mango House heen. Werkelijk een klein pareltje in het centrum van het oude Fort Galle. De oude koloniale stijl en de fraai aangelegde tuin springen gelijk in het oog wanneer je binnenkomt. Het kleine boutique hotel is heerlijk rustig gelegen in een klein zijstraat waar de eekhoorntjes rond lopen en de vogels fluiten. De accommodatie ligt in het hart van het historische Galle Fort. Wanneer je de deur uitloopt zit je midden in het oude centrum. Ideaal daardoor om op eigen gelegenheid het oude fort te verkennen en uit eten te gaan in één van de vele uitstekende restaurantjes.

Boutique Hotel

3.  Dutch Heritage 3* Villa’s

De villa’s hebben een authentieke uitstraling en zijn in koloniale stijl ingericht. De accommodatie ligt centraal in Fort Galle en heeft slechts 4 ruime villa’s.

Dutch Heritage 3* Villa’s

LUXE

Wanneer je echt iets bijzonders zoekt, je wilt laten verwennen en genieten van echte luxe en comfort, dan is onderstaande selectie een uitstekende keuze.

4.  The Bartizan ‘Dutch Heritage Charme Hotel’

Dutch Colonial boutique hotel waar je terug waant in de VOC tijd. Het oorspronkelijke gebouw waarin dit fraaie hotel is gevestigd stamt uit de 17e eeuw en is door de Nederlanders gebouwd. Het hotel is na een grondige renovatie in oude luister hersteld. De accommodatie ligt in het hart van het historische Galle Fort. Wanneer je de deur uitloopt zit je midden in het oude centrum. Ideaal daardoor om op eigen gelegenheid het oude fort te verkennen en uit eten te gaan in één van de vele uitstekende restaurantjes. Vanaf het dakterras heb je een uniek uitzicht over de oceaan en Fort Galle.

Dutch Heritage Charme Hotel

5.  Heritage 4* VOC Bungalow

Zes bijzonder comfortabele kamers in deze heritage bungalow uit de Nederlandse VOC tijd. De oorspronkelijke architectuur is zoveel als mogelijk bewaard gebleven en gecombineerd met authentieke details in het interieur. Gelegen in het hart van Fort Galle is dit een perfect verblijf om de oude stad te verkennen.

Heritage 5* VOC Bungalow

6.  Yara Galle Fort 5* Hotel

Heerlijk hotel met nette en ruim opgezette hoteltuin. Gelegen binnen de stadsmuren van Fort Galle maar een beetje buiten de drukte van het oude centrum. Een relatief nieuw hotel met moderne, goed ontworpen, schone kamers en voorzieningen.

Yara Galle Fort 5* Hotel

 

 

Let op!    Alle hotelclassificaties (* ster aanduidingen) zijn volgens de lokale accreditatie-instantie en niet te vergelijken met westerse standaarden. De hotel beschrijvingen geven een impressie van het type en categorie van de accommodatie. Alle accommodaties zijn afhankelijk van seizoen en beschikbaarheid. Je kunt een bepaalde voorkeur voor type en categorie aangeven op het aanvraagformulier maar niet een specifiek hotel boeken. Wij nemen de voorkeur mee in het reisvoorstel. Eventueel geven wij in overleg een vergelijkbaar of beter alternatief.