Beste hotels Kalpitiya – Sri Lanka

Hotels in Kalpitiya

Accommodatie en overnachting zijn een belangrijk onderdeel voor een mooie reiservaring. Daarom zoeken wij altijd naar accommodaties die iets bijzonders hebben; qua authenticiteit, uitstraling sfeer, ligging of bouw. Je kunt er altijd vanuit gaan dat het een comfortabel en centraal gelegen hotel is en het beschikt over:

  • Westers Toilet
  • Eigen badkamer (Tenzij anders vermeld)
  • Airco (Tenzij anders vermeld)
  • Wifi (Met uitzondering van Homestay’s of wanneer anders vermeld)
  • Warm water

Impressies van overnachtingsmogelijkheden
Bij de aanvraag voor een reisplan / offerte kun je een voorkeur voor type (niveau) overnachting aangeven. Hieronder geven wij een impressie van hotels / accommodaties. Het eerste hotel cq. overnachting hieronder per klasse genoemd, is waar wij vanuit gegaan zijn bij het samenstellen van de reis. Daaronder vind je alternatieven. Wij hebben de hotels en overnachting mogelijkheden opgedeeld in 3 categorieën om zo de beste hotel keuze te kunnen maken.

Standaard  –   Comfort

 

STANDAARD

Bij standaard niveau mag je uitgaan van een goed, verzorgd Hotel of Homestay dat netjes en schoon is. Ook is het de prijs gunstigste categorie. Dit is de juiste keuze wanneer je lokale beleving wenst en contact met de lokale bevolking zoekt.
NB.  Klik op link onder fotogalerij voor website van de accommodatie of meer info.

1.  Windresort Kalpitiya

Het Windresort Kalpitiya biedt accommodatie met restaurant en een barbecue in Kalpitiya. Een prima verblijf wanneer je wilt duiken, kitesurfen of snorkelen. Het resort heeft een terras en uitzicht op de tuin, en aan de bar kun je genieten van een drankje.

Windresort Kalpitiya

2.  Kitelantis Hotel and 3* Resort

Kitelantis ligt aan het strand in Kalpitiya met uitzicht op zee. De accommodatie heeft een privéstrand, watersportfaciliteiten en een buitenzwembad. Een prima verblijf wanneer je wilt duiken, voor kitesurfen of snorkelen.

Kitelantis Hotel and 3* Resort

3.  Beach & Nature Resort

Het Beach & Nature Resort heeft een privéstrand en ligt aan de oevers van de Kappalady-lagune en de Indische Oceaan. De rustieke bungalows zijn allemaal voorzien van een patio met een zithoek. Binnen vindt je ter verkoeling een ventilator. (Geen AC)

Beach & Nature Resort

COMFORT

De accommodaties in deze klasse zijn niet alleen iets comfortabeler, maar hebben vaak ook iets extra’s zoals bv. een zwembad, uitstraling, authenticiteit of centrale ligging. Het comfort niveau is voor veel reizigers aan te bevelen.

4.  Dolphin Beach Tent Resort 4* ‘Hotel met zwembad’

Even wat anders, verblijf in een tent. De tenten van 40m2 zijn van alle gemakken voorzien, inclusief airconditioning. Je kunt dan ook beter spreken van Glamping dan van kamperen. De accommodatie ligt aan het mooie zandstrand van Alankudda. Minpuntje is de windmolen die naast het hotel staat. Daarentegen kun je een heerlijk verfrissende duik in het zwembad nemen.

Beach tenten resort 4* Hotel met zwembad

 

 

Let op!    Alle hotelclassificaties (* ster aanduidingen) zijn volgens de lokale accreditatie-instantie en niet te vergelijken met westerse standaarden. De hotel beschrijvingen geven een impressie van het type en categorie van de accommodatie. Alle accommodaties zijn afhankelijk van seizoen en beschikbaarheid. Je kunt een bepaalde voorkeur voor type en categorie aangeven op het aanvraagformulier maar niet een specifiek hotel boeken. Wij nemen de voorkeur mee in het reisvoorstel. Eventueel geven wij in overleg een vergelijkbaar of beter alternatief.