Beste hotels Kandy – Sri Lanka

Hotels in Kandy

Accommodatie en overnachting zijn een belangrijk onderdeel voor een mooie reiservaring. Daarom zoeken wij altijd naar accommodaties die iets bijzonders hebben; qua authenticiteit, uitstraling sfeer, ligging of bouw. Je kunt er altijd vanuit gaan dat het een comfortabel en centraal gelegen hotel is en het beschikt over:

  • Westers Toilet
  • Eigen badkamer (Tenzij anders vermeld)
  • Airco (Tenzij anders vermeld)
  • Wifi (Met uitzondering van Homestay’s of wanneer anders vermeld)
  • Warm water

Impressies van overnachtingsmogelijkheden
Bij de aanvraag voor een reisplan / offerte kun je een voorkeur voor type (niveau) overnachting aangeven. Hieronder geven wij een impressie van hotels / accommodaties. Het eerste hotel cq. overnachting hieronder per klasse genoemd, is waar wij vanuit gegaan zijn bij het samenstellen van de reis. Daaronder vind je alternatieven. Wij hebben de hotels en overnachting mogelijkheden opgedeeld in 3 categorieën om zo de beste hotel keuze te kunnen maken.

Standaard  –   Comfort   –  Luxe

 

STANDAARD

Bij standaard niveau mag je uitgaan van een goed, verzorgd Hotel of Homestay dat netjes en schoon is. Ook is het de prijs gunstigste categorie. Dit is de juiste keuze wanneer je lokale beleving wenst en contact met de lokale bevolking zoekt.
NB.  Klik op link onder fotogalerij voor website van de accommodatie of meer info.

1.  Unieke B&B

Dit werkelijk bijzondere Bed & Breakfast heeft prachtige grote kamers met uitzicht over de stad en het meer. Vanuit de kamer heb je een schitterend uitzicht. De B&B ligt op slechts 600 meter van het beroemde museum van Kandy en op 700 meter van de heilige tempel Sri Dalada Maligawa. Een TOP plek om te verblijven.

Unieke Bed & Breakfast

2. Middenklasse 3* City Hotel

Het is een aangenaam verblijf in dit centraal gelegen City Hotel. Het hotel is klein maar fijn met ruime kamers, het heeft een terras en een rooftop buitenzwembad.

Middenklasse 3* City Hotel

COMFORT

De accommodaties in deze klasse zijn niet alleen iets comfortabeler, maar hebben vaak ook iets extra’s zoals bv. een zwembad, uitstraling, authenticiteit of centrale ligging. Het comfort niveau is voor veel reizigers aan te bevelen.

3.  Eco Lodge

De Lodge ligt op een fantastische locatie met uitzicht over lake Kandy en schuin tegenover de ‘Tempel van de tand’. De kamers zijn zeer ruim en heerlijk comfortabel! Kortom het heeft alles voor een heerlijk verblijf in Kandy.

Eco Lodge

4. Cinnamon Citadel 4* Hotel

Comfortabel 4* Hotel aan de oever van de Mahaweli River net buiten het centrum van Kandy. Hier kun je de drukte van de stad ontvluchten door zijn rustige ligging in een mooie groene omgeving.

Cinnamon Citadel 4* Hotel

5.  Polwaththa Eco 3* Lodges

Polwaththa Eco Lodges wordt gerund door Nihal en zijn Nederlandse echtgenoot Nel. Beschermen van het milieu en verhogen van de levensstandaard in de omliggende dorpen staan voor Nel en Nihal centraal bij het runnen van hun accommodatie. De locatie te midden van de natuur maakt een verblijf tot een geweldige jungle ervaring. De kamers zijn eenvoudig maar goed verzorgd.

Polwaththa Eco 3* Lodges

LUXE

Wanneer je echt iets bijzonders zoekt, je wilt laten verwennen en genieten van echte luxe en comfort, dan is onderstaande selectie een uitstekende keuze.

6.  Victoria Golf & Country 5* Resort

Victoria Golf & Country Resort is gevestigd in een mooi gebouw te midden van weelderig groen en biedt gratis toegang tot het buitenzwembad en de uitgestrekte golfbaan. Het is de perfecte uitvalsbasis voor eenieder die van wat activiteiten houdt. Naast golfen kun je hier ook wandelen, paardrijden en fietsen. De accommodatie beschikt over een tiental chalets, een villa en een cottage. De 18 holes golfbaan is ontworpen door Donald Steel & Co en behoort tot de 100 mooiste ter wereld.

Victoria Golf & Country 5* Resort

7.  OZO Kandy 4* Hotel

OZO Kandy ligt in de heuvels van de stad Kandy op nog geen 10 minuten wandelen van de ‘Tempel van de tand’. Het moderne hotel heeft een rooftop zwembad, een bar, een lounge en een fitnesscentrum. Vanuit de bar op het dak heb je een panoramisch uitzicht over Kandy.

OZO Kandy 4* Hotel

8.  Kings Pavilion 5* Luxury Hotel

De naam Kings Pavillon is zeer toepasselijk. Gelegen in weelderig groen tussen de mistige heuvels heb je een schitterend panoramisch uitzicht. De fraaie suites zijn werkelijk een genot om in te vertoeven. Maar ook de standaard kamers zijn zeker geen straf. Naast een infinity pool en spa is er een uitstekend restaurant. Ga je voor luxe dan is Kings Pavilion de top in Kandy.

Kings Pavilion 5* Luxury Hotel

 

 

Let op!    Alle hotelclassificaties (* ster aanduidingen) zijn volgens de lokale accreditatie-instantie en niet te vergelijken met westerse standaarden. De hotel beschrijvingen geven een impressie van het type en categorie van de accommodatie. Alle accommodaties zijn afhankelijk van seizoen en beschikbaarheid. Je kunt een bepaalde voorkeur voor type en categorie aangeven op het aanvraagformulier maar niet een specifiek hotel boeken. Wij nemen de voorkeur mee in het reisvoorstel. Eventueel geven wij in overleg een vergelijkbaar of beter alternatief.