Beste hotels Yala NP / Kirinda Beach – Sri Lanka

Hotels Yala Nationaal Park / Kirinda Beach

Accommodatie en overnachting zijn een belangrijk onderdeel voor een mooie reiservaring. Daarom zoeken wij altijd naar accommodaties die iets bijzonders hebben; qua authenticiteit, uitstraling sfeer, ligging of bouw. Je kunt er altijd vanuit gaan dat het een comfortabel en centraal gelegen hotel is en het beschikt over:

  • Westers Toilet
  • Eigen badkamer (Tenzij anders vermeld)
  • Airco (Tenzij anders vermeld)
  • Wifi (Met uitzondering van Homestay’s of wanneer anders vermeld)
  • Warm water

Impressies van overnachtingsmogelijkheden
Bij de aanvraag voor een reisplan / offerte kun je een voorkeur voor type (niveau) overnachting aangeven. Hieronder geven wij een impressie van hotels / accommodaties. Het eerste hotel cq. overnachting hieronder per klasse genoemd, is waar wij vanuit gegaan zijn bij het samenstellen van de reis. Daaronder vind je alternatieven. Wij hebben de hotels en overnachting mogelijkheden opgedeeld in 3 categorieën om zo de beste hotel keuze te kunnen maken.

Luxe –  Extra klasse

LUXE

Wanneer je echt iets bijzonders zoekt, je wilt laten verwennen en genieten van echte luxe en comfort, dan is onderstaande selectie een uitstekende keuze. De beste periode voor een verblijf aan het strand is buiten de monsoon van augustus tot maart. Tijdens de monsoon kan de zee erg wild zijn. Zwemmen en watersporten is dan niet mogelijk.

1. Cinnamon Wild Yala 4* Beach Hotel

Het Cinnamon Wild Yala ligt op slecht 5 minuten rijden van het Yala Nationaal Park. Mooie accommodatie aan het strand met zwembad aan een meertje.Je ziet er krokodillen en waterbuffels. Het is een wildpark op enige afstand tot Tissamaharama, je verblijft daarom op het resort. De chalets zijn ruim en modern.

Cinnamon Wild Yala

EXTRA KLASSE

Ben je op zoek naar echt iets aparts? Laat je verwennen met een heel bijzonder verblijf op een unieke locatie. De beste periode voor een verblijf aan het strand is buiten de monsoon van augustus tot maart. Tijdens de monsoon kan de zee erg wild zijn. Zwemmen en watersporten is dan niet mogelijk.

2.  Back of Beyond Dune Camp Yala

Het Dune Camp Yala luxe glamping bij uitstek. Verblijf in een zeer comfortabele luxe tent welke van alle gemakken is voorzien. Vanuit je tent kijk je over de duinen naar de woeste zee om ’s avonds de prachtige zonsondergang te zien. Grote kans dat je apen, herten en ander wild spot. Aan de achterkant van de tent is een prachtig open lucht badkamer. Wanneer je dat op prijs stelt wordt voor je een sunset diner bij een kampvuur in duinen geregeld. Romantischer krijg je het niet! Van hieruit kun je ook een safari door het Yala Nationaal Park maken.

Dune Camp Yala 

3.  Jetwing Yala 5* Beach Hotel

Het Jetwing Yala is een echt luxueuze strandhotel, voorzien van alle denkbare gemakken. Er is een voortreffelijk restaurant en idem zwembad om te verpozen. Naast de 80 moderne kamers zijn er ook luxury tents. De tenten liggen apart van het hoofdgebouw, waar je met een buggy heen wordt gebracht en gehaald. Het is heel goed mogelijk om vanaf hier een safari te maken in het Yala NP. Hou er rekening mee dat tijdens de monsoon (augustus – maart) de zee ruw kan zijn en zwemmen in open water daarom niet mogelijk is.

Jetwing Yala

 

 

Let op!    Alle hotelclassificaties (* ster aanduidingen) zijn volgens de lokale accreditatie-instantie en niet te vergelijken met westerse standaarden. De hotel beschrijvingen geven een impressie van het type en categorie van de accommodatie. Alle accommodaties zijn afhankelijk van seizoen en beschikbaarheid. Je kunt een bepaalde voorkeur voor type en categorie aangeven op het aanvraagformulier maar niet een specifiek hotel boeken. Wij nemen de voorkeur mee in het reisvoorstel. Eventueel geven wij in overleg een vergelijkbaar of beter alternatief.