Beste hotels Kitulgala – Sri Lanka

Hotels in Kitulgala

Accommodatie en overnachting zijn een belangrijk onderdeel voor een mooie reiservaring. Daarom zoeken wij altijd naar accommodaties die iets bijzonders hebben; qua authenticiteit, uitstraling sfeer, ligging of bouw. Je kunt er altijd vanuit gaan dat het een comfortabel en centraal gelegen hotel is en het beschikt over:

  • Westers Toilet
  • Eigen badkamer (Tenzij anders vermeld)
  • Airco (Tenzij anders vermeld)
  • Wifi (Met uitzondering van Homestay’s of wanneer anders vermeld)
  • Warm water

Impressies van overnachtingsmogelijkheden
Bij de aanvraag voor een reisplan / offerte kun je een voorkeur voor type (niveau) overnachting aangeven. Hieronder geven wij een impressie van hotels / accommodaties. Het eerste hotel cq. overnachting hieronder per klasse genoemd, is waar wij vanuit gegaan zijn bij het samenstellen van de reis. Daaronder vind je alternatieven. Wij hebben de hotels en overnachting mogelijkheden opgedeeld in 3 categorieën om zo de beste hotel keuze te kunnen maken.

Standaard  –   Comfort   –  Luxe

 

STANDAARD

Bij standaard niveau mag je uitgaan van een goed, verzorgd Hotel of Homestay dat netjes en schoon is. Ook is het de prijs gunstigste categorie. Dit is de juiste keuze wanneer je lokale beleving wenst en contact met de lokale bevolking zoekt.
NB.  Klik op link onder fotogalerij voor website van de accommodatie of meer info.

1.  Royal Majesty Bungalow

Bungalow met cottage uitstraling met een beperkt aantal kamers die modern zijn ingericht. De accommodatie ligt te midden van theevelden en uitgestrekte plantages. Het hotel verzorgt prima maaltijden, hetgeen wel van pas komt omdat in de directe omgeving weinig eetgelegenheden zijn.

Royal Majesty Bungalow

COMFORT

De accommodaties in deze klasse zijn niet alleen iets comfortabeler, maar hebben vaak ook iets extra’s zoals bv. een zwembad, uitstraling, authenticiteit of centrale ligging. Het comfort niveau is voor veel reizigers aan te bevelen.

2.  Borderlands Eco Lodge

Glamping in de jungle van Sri Lanka, een echte beleving. Ideale locatie voor hiken, vogels spotten en raften, gelegen aan de Kitulgala White Water Run. Je verblijft in een van de negen luxe tenten, voorzien van comfortabele bedden. Het toilet en de douche faciliteiten bevinden zich in een apart gebouw.

Borderlands Eco Lodge

LUXE

Wanneer je echt iets bijzonders zoekt, je wilt laten verwennen en genieten van echte luxe en comfort, dan is onderstaande selectie een uitstekende keuze.

3.  Palmstone 5* Retreat

Bijzonder en intiem luxe hotel met slechts 6 chalets. De accommodatie ligt te midden van prachtige natuur op slechts 3 kilometer van Kitulgala. Er is een goed restaurant vanwaaruit uitstekende maaltijden worden geserveerd. Gelegen in dicht regenwoud is er een buitenzwembad en heb je zicht op een waterval. Het restaurant serveert zowel internationale als lokale gerechten.

Palmstone 5* Retreat

 

 

Let op!    Alle hotelclassificaties (* ster aanduidingen) zijn volgens de lokale accreditatie-instantie en niet te vergelijken met westerse standaarden. De hotel beschrijvingen geven een impressie van het type en categorie van de accommodatie. Alle accommodaties zijn afhankelijk van seizoen en beschikbaarheid. Je kunt een bepaalde voorkeur voor type en categorie aangeven op het aanvraagformulier maar niet een specifiek hotel boeken. Wij nemen de voorkeur mee in het reisvoorstel. Eventueel geven wij in overleg een vergelijkbaar of beter alternatief.