Accommodaties land-tour Mongolië

SLAAPGELEGENHEDEN TIJDENS LAND-TOUR MONGOLIË

Bij een reis door Mongolië verblijf je overwegend in een yurt / ger of tent. Uitzondering hierop vormt de hoofdstad. Bij de aanvraag voor een reisplan / offerte kun je jou voorkeur van het verblijf op het platteland aangeven. Bij het samenstellen van je ‘Reis op maat’ houden we rekening met jou specifieke wensen.

Accommodaties tijdens tour

Op het platteland van Mongolië zijn weinig tot geen hotels. Tijdens de land-tour slaap je dan in een yurt / ger of westerse tent. De opties variëren van meer toeristische ger-kampen tot kamperen in westerse tenten of verblijf bij een nomadenfamilie. Bij de aanvraag van het reisvoorstel / offerte kun je een voorkeur aangeven. Afhankelijk van de beschikbaarheid op locatie en voorkeur zijn er de volgende opties:

 

1. Slapen in een Ger-kamp

Ger-kampen zijn gebouwd om buitenlandse gasten te ontvangen. Je slaapt in een yurt / ger-tent en op het terrein is een gemeenschappelijke een toiletgebouw in westerse stijl met warme douches. De ger-tenten zijn comfortabel ingericht. Op het ger-kamp is een restaurant waar het eten wordt geserveerd. Dit is de meer comfortabele optie wanneer je over het platteland van Mongolië reist.

2. Familie gerund Guesthouse (Yurt / Ger-tent).

Veel lokale gezinnen hebben extra yurt / ger-tent opgezet en verwelkomen gasten in de zomer. Reizigers hebben een privé ger-tent tot hun beschikking maar er zijn geen toiletfaciliteiten in de tent. Meestal is er een kleine gootsteen in de ger-tent waar gasten hun handen kunnen wassen en tanden kunnen poetsen. Toiletten zijn veelal buiten op het terrein, maar is vaak niet veel meer dan een klein houten huisje met een gat erin.

3. Tentenkamp

Verblijf in een tentenkamp, is slapen in een tent op een kampeerplaats welke meestal op mooie afgelegen locatie in de wildernis ligt. De tenten zijn in westerse stijl ingericht. Ze hebben beperkt comfort. Het kamperen is niet voor iedereen weggelegd. Het is belangrijk om hier mentaal en fysiek op ingesteld te zijn. Soms is dit de enige optie.

4. Slapen bij Nomadenfamilie

Voor de echte lokale beleving kun je bij een echte nomadenfamilie slapen. Maar comfortabel zal het niet zijn. Je zult de Ger moeten delen met het gastgezin en meestal zijn er 4, 5 soms zelfs meer mensen in één Ger. Omdat het een nomadenvolk is, vinden sommige mensen het misschien ongemakkelijk en smerig. Er is geen privacy. De vrouw des huizes staat meestal vroeg op zodra er licht is en zorgt voor dieren. Het kan luidruchtig zijn en is slapen vanaf een uur of  5 in de ochtend lastig. Het is leuk om ze overdag te bezoeken, maar de meeste mensen vinden het moeilijk om bij echte nomadenfamilies te slapen.  Neem je slaapzak en slaapmat mee. Wij kunnen dit ook voor je regelen. Wanneer je een echt bijzondere en authentieke ervaring zoekt is het overnachten bij een nomadenfamilie een echte aanrader.