Beste hotels Polonnaruwa – Sri Lanka

Hotels in Polonnaruwa

Accommodatie en overnachting zijn een belangrijk onderdeel voor een mooie reiservaring. Daarom zoeken wij altijd naar accommodaties die iets bijzonders hebben; qua authenticiteit, uitstraling sfeer, ligging of bouw. Je kunt er altijd vanuit gaan dat het een comfortabel en centraal gelegen hotel is en het beschikt over:

  • Westers Toilet
  • Eigen badkamer (Tenzij anders vermeld)
  • Airco (Tenzij anders vermeld)
  • Wifi (Met uitzondering van Homestay’s of wanneer anders vermeld)
  • Warm water

Impressies van overnachtingsmogelijkheden
Bij de aanvraag voor een reisplan / offerte kun je een voorkeur voor type (niveau) overnachting aangeven. Hieronder geven wij een impressie van hotels / accommodaties. Het eerste hotel cq. overnachting hieronder per klasse genoemd, is waar wij vanuit gegaan zijn bij het samenstellen van de reis. Daaronder vind je alternatieven. Wij hebben de hotels en overnachting mogelijkheden opgedeeld in 3 categorieën om zo de beste hotel keuze te kunnen maken.

Standaard  –   Comfort   –  Luxe

 

STANDAARD

Bij standaard niveau mag je uitgaan van een goed, verzorgd Hotel of Homestay dat netjes en schoon is. Ook is het de prijs gunstigste categorie. Dit is de juiste keuze wanneer je lokale beleving wenst en contact met de lokale bevolking zoekt.
NB.  Klik op link onder fotogalerij voor website van de accommodatie of meer info.

1.  Primate Research Center Eco Lodge

Het apen research center is opgezet door Dr. Wolfgan Dittus, o.a. bekend van het de documentaire “Dark days in Monkey city”. Wanneer je in het Primate Research Camp verblijft ga je samen met een ervaren gids van het kamp op toer. Tijdens de toer leer je verschillende apensoorten kennen, waaronder Langoeren en Makaken. Het verblijf in het kamp is in eenvoudige kamers zonder Airco. De accommodatie is een non-profit organisatie.

Primate Research Center Eco Lodge

2.  Honey Tree 3* Hotel met zwembad

Dit aangename budget middenklasse hotel ligt op 4 km van Polonnaruwa Vatadage en daarmee uitstekend geschikt om van hier de historische sites te bezoeken. Het fraaie buitenzwembad is ideal om een paar baantjes te zwemmen en even af te koelen.

Honey Tree

COMFORT

De accommodaties in deze klasse zijn niet alleen iets comfortabeler, maar hebben vaak ook iets extra’s zoals bv. een zwembad, uitstraling, authenticiteit of centrale ligging. Het comfort niveau is voor veel reizigers aan te bevelen.

3.  Pharo Lake 3* Hotel

Pharo Lake is een stijlvol ingericht hotel direct aan de oevers van het Parakrama Sumadra meer gelegen. Wanneer je voor rust en stilte in de natuur gaat moet je hier zijn. De mooie ligging aan het meer maakt het mogelijk te kijken naar o.a. reiger en koereiger, ibis pelikaan, aalscholver en zoveel meer. ‘S Morgens en ‘avonds komen dikwijls olifanten voorbij. Er is een mooi zwembad en een tuin om te relaxen.

Pharo Lake 3* Hotel

LUXE

Wanneer je echt iets bijzonders zoekt, je wilt laten verwennen en genieten van echte luxe en comfort, dan is onderstaande selectie een uitstekende keuze.

4.  Ekho Lake House 5* Hotel

Ekho Lake is een fraai en betaalbaar 5* hotel op korte afstand van de UNESCO Heritage sites. Het licht aan een mooi meer, direct aan het water. Wanneer je in het zwembad ligt kun je de olifanten zien die er lopen om water te drinken. De kamers zijn sfeervol ingericht. Men is er trots op dat Queen Elizabeth hie ooit heeft overnacht. Het geheel heeft dan ook een vintage uitstraling.

Ekho Lake House 

 

Let op!    Alle hotelclassificaties (* ster aanduidingen) zijn volgens de lokale accreditatie-instantie en niet te vergelijken met westerse standaarden. De hotel beschrijvingen geven een impressie van het type en categorie van de accommodatie. Alle accommodaties zijn afhankelijk van seizoen en beschikbaarheid. Je kunt een bepaalde voorkeur voor type en categorie aangeven op het aanvraagformulier maar niet een specifiek hotel boeken. Wij nemen de voorkeur mee in het reisvoorstel. Eventueel geven wij in overleg een vergelijkbaar of beter alternatief.