Beste hotels Shimla – India

Hotels in Shimla

Accommodatie en overnachting zijn een belangrijk onderdeel voor een mooie reiservaring. Daarom zoeken wij altijd naar accommodaties die iets bijzonders hebben; qua authenticiteit, uitstraling sfeer, ligging of bouw. Je kunt er altijd vanuit gaan dat het een comfortabel en centraal gelegen hotel is en het beschikt over:

  • Westers Toilet
  • Eigen badkamer (Tenzij anders vermeld)
  • Airco (Tenzij anders vermeld)
  • Wifi (Met uitzondering van Homestay’s of wanneer anders vermeld)
  • Warm water

Impressies van overnachtingsmogelijkheden
Bij de aanvraag voor een reisplan / offerte kun je een voorkeur voor type (niveau) overnachting aangeven. Hieronder geven wij een impressie van hotels / accommodaties. Het eerste hotel cq. overnachting hieronder per klasse genoemd, is waar wij vanuit gegaan zijn bij het samenstellen van de reis. Daaronder vind je alternatieven. Wij hebben de hotels en overnachting mogelijkheden opgedeeld in 3 categorieën om zo de beste hotel keuze te kunnen maken.

Comfort   –  Luxe

 

COMFORT

De accommodaties in deze klasse zijn niet alleen iets comfortabeler, maar hebben vaak ook iets extra’s zoals bv. een zwembad, uitstraling, authenticiteit of centrale ligging. Het comfort niveau is voor veel reizigers aan te bevelen.

1.  Comfort 3* Hotel

Gunstig gelegen hotel op 1 km van het treinstation. Het biedt huiselijke kamers met een eigen badkamer. Het gastenverblijf heeft een spelkamer.

Comfort 3* Hotel

2.  Family home 2* B&B

Familie pension/hotel heeft een centrale ligging op 1,1 km van winkelcentrum Mall Road, op 500 m van de Victory Tunnel en The Ridge, op 1 km van treinstation Shimla. Je kunt bij de accommodatie genieten van een continentaal, een à-la-carte of een Aziatisch ontbijt.

Family home 2* B&B

LUXE

Wanneer je echt iets bijzonders zoekt, je wilt laten verwennen en genieten van echte luxe en comfort, dan is onderstaande selectie een uitstekende keuze.

3.  Grand Heritage 4* Hotel

Mooi authentiek hotel dat ligt aan Mall Road, de hoofdstraat van Shimla en op 600 meter van The Ridge en Scandal Point. Clarkes Hotel ligt op 6,5 km van de oude tempel van Jakhoo en op 2 km van het treinstation van Shimla.  Elke door een ventilator gekoelde kamer heeft een zithoek, is voorzien van vloerbedekking en verwarming. De aangrenzende badkamer heeft een douche. Gasten kunnen genieten van multi-cuisine in het eigen restaurant. Lichte snacks en verfrissende drankjes worden geserveerd in de Bar / Lounge.

Grand Heritage

LUXE  (Extra klasse)

4.  The Oberoi Cecil 5* Hotel met zwembad

The Oberoi Cecil ligt in Chaura Maidan, Shimla op 2400 meter hoogte in de Himalaya, en biedt luxe accommodatie, een verwarmd binnenzwembad, een spa en 3 eetgelegenheden. De kamers zijn klassiek ingericht met Birmees teakhouten vloeren met eigen badkamer en douche. Gasten kunnen ontspannen met een massage in de full-service Oberoi Spa. In de Tea Lounge and Bar kun je bij een open vuur genieten van een kopje thee of een rustig drankje. In het restaurant van The Oberoi wordt een menu met Europese en Aziatische specialiteiten geserveerd. Het is 10 minuten rijden naar het station van Shimla. Op korte loopafstand van The Oberoi Cecil vind je de beroemde Vice Regal Lodge, de voormalige zomerresidentie van de onderkoning van India.

The Oberoi Cecil

 

 

NB!    Alle hotelclassificaties (* ster aanduidingen) zijn volgens de lokale accreditatie-instantie en niet te vergelijken met westerse standaarden. De hotel beschrijvingen geven een impressie van het type en categorie van de accommodatie. Alle accommodaties zijn afhankelijk van seizoen en beschikbaarheid. Je kunt een bepaalde voorkeur voor type en categorie aangeven op het aanvraagformulier maar niet een specifiek hotel boeken. Wij nemen de voorkeur mee in het reisvoorstel. Eventueel geven wij in overleg een vergelijkbaar of beter alternatief.