Beste hotels Sinharaja – Sri Lanka

Hotels in Sinharaja

Accommodatie en overnachting zijn een belangrijk onderdeel voor een mooie reiservaring. Daarom zoeken wij altijd naar accommodaties die iets bijzonders hebben; qua authenticiteit, uitstraling sfeer, ligging of bouw. Je kunt er altijd vanuit gaan dat het een comfortabel en centraal gelegen hotel is en het beschikt over:

  • Westers Toilet
  • Eigen badkamer (Tenzij anders vermeld)
  • Airco (Tenzij anders vermeld)
  • Wifi (Met uitzondering van Homestay’s of wanneer anders vermeld)
  • Warm water

Impressies van overnachtingsmogelijkheden
Bij de aanvraag voor een reisplan / offerte kun je een voorkeur voor type (niveau) overnachting aangeven. Hieronder geven wij een impressie van hotels / accommodaties. Het eerste hotel cq. overnachting hieronder per klasse genoemd, is waar wij vanuit gegaan zijn bij het samenstellen van de reis. Daaronder vind je alternatieven. Wij hebben de hotels en overnachting mogelijkheden opgedeeld in 3 categorieën om zo de beste hotel keuze te kunnen maken.

Standaard  –   Comfort   –  Luxe

 

STANDAARD

Bij standaard niveau mag je uitgaan van een goed, verzorgd Hotel of Homestay dat netjes en schoon is. Ook is het de prijs gunstigste categorie. Dit is de juiste keuze wanneer je lokale beleving wenst en contact met de lokale bevolking zoekt.
NB.  Klik op link onder fotogalerij voor website van de accommodatie of meer info.

1.  Forest Edge

Het Forest Edge guesthouse ligt aan de rand van het Sinharaja regenwoud. Het regenwoud is UNESCO wereld natuurgoed. De kamers zijn eenvoudig met comfortabele bedden van waaruit je over het regenwoud kijkt. De kamers hebben een eigen badkamer en zijn voorzien van een Airco. Je kunt gebruikmaken van een keukentje en er is een BBQ. Een prima accommodatie voor het verkennen van het Sinharaja Rain Forrest.

Forest Edge

COMFORT

De accommodaties in deze klasse zijn niet alleen iets comfortabeler, maar hebben vaak ook iets extra’s zoals bv. een zwembad, uitstraling, authenticiteit of centrale ligging. Het comfort niveau is voor veel reizigers aan te bevelen.

2.  Blue Magpie Lodge

De Blue Magpie Lodge is een aangenaam verblijf op slechts 15 minuten gelegen van de ingang van het Sinharaja Rain Forrest. De kamers zijn eenvoudig ingericht en beschikken over een eigen badkamer. De overnachtingsmogelijkheden voor Sinharaja zijn beperkt. Daarom is deze accommodatie een prima plek voor een bezoek aan het regenwoud. Geniet van de het gezang van vogels, de vele vlinders of koel af in de kabbelende rivier. Elke ochtend wordt een Aziatisch ontbijt geserveerd in de lodge.

Blue Magpie Lodge

LUXE

Wanneer je echt iets bijzonders zoekt, je wilt laten verwennen en genieten van echte luxe en comfort, dan is onderstaande selectie een uitstekende keuze.

3.  The Forest Retreat

Kom even helemaal tot rust en geniet van een heerlijk verblijf in de natuur. De fraaie bungalows zijn omgeven door regenwoud. Dit is luxe maar dan ‘Back to nature’.

The Forest Retreat

4.  The Rainforest 4* Ecolodge

De accommodatie maakt deel uit van de bosrijke Enselwatte theeplantage. De Lodge heeft 16 chalets die op palen tussen de theevelden staan. Vanaf het observatieplatform heb je een fantastisch uitzicht over de theevelden en de bossen. In het restaurant worden zowel Sri Lankaanse als internationale gerechten geserveerd.

The Rainforest Ecolodge

 

Let op!    Alle hotelclassificaties (* ster aanduidingen) zijn volgens de lokale accreditatie-instantie en niet te vergelijken met westerse standaarden. De hotel beschrijvingen geven een impressie van het type en categorie van de accommodatie. Alle accommodaties zijn afhankelijk van seizoen en beschikbaarheid. Je kunt een bepaalde voorkeur voor type en categorie aangeven op het aanvraagformulier maar niet een specifiek hotel boeken. Wij nemen de voorkeur mee in het reisvoorstel. Eventueel geven wij in overleg een vergelijkbaar of beter alternatief.