Beste hotels Thekkady – India

Hotels in Thekkady (Periyar NP)

Accommodatie en overnachting zijn een belangrijk onderdeel voor een mooie reiservaring. Daarom zoeken wij altijd naar accommodaties die iets bijzonders hebben; qua authenticiteit, uitstraling sfeer, ligging of bouw. Je kunt er altijd vanuit gaan dat het een comfortabel en centraal gelegen hotel is en het beschikt over:

  • Westers Toilet
  • Eigen badkamer (Tenzij anders vermeld)
  • Airco (Tenzij anders vermeld)
  • Wifi (Met uitzondering van Homestay’s of wanneer anders vermeld)
  • Warm water

Impressies van overnachtingsmogelijkheden
Bij de aanvraag voor een reisplan / offerte kun je een voorkeur voor type (niveau) overnachting aangeven. Hieronder geven wij een impressie van hotels / accommodaties. Het eerste hotel cq. overnachting hieronder per klasse genoemd, is waar wij vanuit gegaan zijn bij het samenstellen van de reis. Daaronder vind je alternatieven. Wij hebben de hotels en overnachting mogelijkheden opgedeeld in 3 categorieën om zo de beste hotel keuze te kunnen maken.

Standaard  –   Comfort   –  Luxe

 

STANDAARD

Bij standaard niveau mag je uitgaan van een goed, verzorgd Hotel of Homestay dat netjes en schoon is. Ook is het de prijs gunstigste categorie. Dit is de juiste keuze wanneer je lokale beleving wenst en contact met de lokale bevolking zoekt.
NB.  Klik op link onder fotogalerij voor website van de accommodatie of meer info.

1.  Comfort budget Guesthouse

Prijsgunstig pension met uitzicht over het groene landschap. De B&B is een prima oevernachtings gelegenheid om het Periyar NP te bezoeken wanneer je een eenvoudige overnachting prefereert. Elke ochtend wordt een vegetarisch ontbijt geserveerd.

Guesthouse

COMFORT

De accommodaties in deze klasse zijn niet alleen iets comfortabeler, maar hebben vaak ook iets extra’s zoals bv. een zwembad, uitstraling, authenticiteit of centrale ligging. Het comfort niveau is voor veel reizigers aan te bevelen.

2.  Comfort 3* Hotel

Comfortabel hotel op uitstekende locatie. De accommodatie ligt op de toegangsweg naar de boat landing. Een aantal kamers heeft een balkon met een terras of een eigen tuin.

Comfort 3* Hotel

3.  Court House 5* met zwembad

Rustig en schilderachtig gelegen Court House hotel. De accommodatie ligt op slechts 250 m van Ambadi Junction bij de ingang van het Periyar NP. De goed ingerichte kamers zijn voorzien van teakhouten meubels. Sommige kamers hebben een bank of een hot tub. De eigen badkamers zijn voorzien van een bad. Gasten kunnen genieten van traditionele ayurvedische behandelingen in Ayur Hasthi Spa, een rustig moment doorbrengen in de Yoga / Meditatieruimte of vanaf het dak genieten van het uitzicht over het Wild Life Sanctuary.

Court House

LUXE

Wanneer je echt iets bijzonders zoekt, je wilt laten verwennen en genieten van echte luxe en comfort, dan is onderstaande selectie een uitstekende keuze.

4.  Luxe 4* Hotel met binnen zwembad

Het hotel ligt op 4 km van nationaal park en tijgerreservaat Periyar. Het biedt uitzicht op de biologische tuin en beschikt over een ayurvedisch massagecentrum. Het restaurant serveert een verscheidenheid aan Indiase, continentale en Chinese gerechten.

Cardamom County

5.  Premium jungle Lodge 3* Hotel

Een voormalig zomerpaleis van de koning van Travancore, ligt op een eiland in het midden van het Periyar-meer – 20 minuten varen vanaf het vasteland. Gelegen in het Periyar Tiger Reserve, namen de Britse onderkoningen en gouverneur-generaals hier vroeger even tijd voor wat ontspanning. Dit oerwoudresort aan het meer met 6 kamers en antieke interieur is gelegen in het Periyar Tiger Reserve. Het is ideaal voor gasten die olifantenkuddes aan het meer willen zien spelen of een trektocht door de jungle wensen te maken. Koninklijker kan het leven niet worden. NB. Er zijn slechts een beperkt aantal kamers beschikbaar met een gepaste prijs.

Premium jungle Lodge

 

 

NB!    Alle hotelclassificaties (* ster aanduidingen) zijn volgens de lokale accreditatie-instantie en niet te vergelijken met westerse standaarden. De hotel beschrijvingen geven een impressie van het type en categorie van de accommodatie. Alle accommodaties zijn afhankelijk van seizoen en beschikbaarheid. Je kunt een bepaalde voorkeur voor type en categorie aangeven op het aanvraagformulier maar niet een specifiek hotel boeken. Wij nemen de voorkeur mee in het reisvoorstel. Eventueel geven wij in overleg een vergelijkbaar of beter alternatief.