Luxe treinreis – Peru

LUXE PULLMAN – BINGHAM TREINEN IN PERU

Het spoorwegnetwerk van Peru is beperkt, maar op enkele routes worden luxe tot uiterst luxe treinen ingezet. Ben je een liefhebber van treinen dan is een eendaagse of meerdaagse treinreis met overnachting waarbij panoramische landschappen aan je voorbij trekken een absolute aanrader. Voor een impressie zie video

Titicaca Trein (Cusco – Puno)

De onvergetelijke ervaring van het doorkruisen van de Peruaanse Andes tussen Cusco en Puno, en een bezoek aan ’s werelds hoogst bevaarbare meer, wordt nog magischer aan boord van ‘Titicaca-trein’.  Deze trein is gemaakt om passagiers alle luxe te bieden die ze zich maar kunnen wensen tijdens een reis, terwijl een ​​mystiek landschap met prachtige natuur aan je voorbij trekt.

Geniet van ongeëvenaarde service aan boord van deze prachtige trein, dineren in Pullman-rijtuigen uit de jaren 1920. De observatiewagen in de open lucht is een droom voor fotografen die graag de typische panorama’s willen vastleggen . De route die wordt afgelegd met de Titicaca-trein wordt door veel reismagazines beschouwd als een van de mooiste ter wereld.

 

Het once-in-a-lifetime avontuur duurt ongeveer 10 uur en 30 minuten. Aan het begin van de reis wordt je verwelkomd op het Wanchaq Station (Cusco) of het Puno Station, waar lokale muzikanten voor achtergrondmuziek zorgen wanneer je aan boord van de trein stapt. Eenmaal aan boord kun je genieten van de twee restauratierijtuigen die zijn ingericht in de stijl van de Pullman-wagens uit de twintiger jaren. Tijdens de reis krijg je het beste op gastronomisch gebied met fantastische gerechten en heerlijke afternoon tea.

Je kunt de handbagage meenemen aan boord van de trein en de rest van de bagage wordt veilig opgeborgen in de bagagewagen. Er is een dagelijkse dienstregeling het hele jaar door, behalve op dinsdag.

Schema
Maandag Puno – Cusco
Dinsdag Geen dienst
Woensdag Cusco – Puno
Donderdag Puno – Cusco
Vrijdag Cusco – Puno
Zaterdag Puno – Cusco
Zondag Cusco – Puno
Stations

Wanchaq Station (Cusco)
Puno Station (Puno)

Belmond Andes Explorer (Cusco – Puno – Arequipa)

Heb je er ooit van gedroomd om door de Peruaanse Andes te reizen met een trein naar het model van de Pullman wagons uit de jaren twintig? De Belmond Hiram Bingham-trein maakt dit niet alleen mogelijk, het maakt van een magische reis een onvergetelijke ervaring, met persoonlijke service die tot in het kleinste detail.

Reis met de exclusieve en luxueuze Belmond Hiram Bingham-trein en geniet van de elegante restauratiewagen, de barwagen en het observatorium, waar je kunt genieten van het ongeëvenaarde landschap in de open lucht met een traditionele Peruaanse cocktail in de hand en luistert naar lokale live muziek. De reis start met een welkomstcocktail.

 

Belmond Andes Explorer is de eerste luxe trein van Zuid-Amerika die echte uitjes overdag combineert met slaapaccommodaties ’s nachts, terwijl ze de Peruviaanse Andes doorkruisen. Zie video om een mooie indruk te krijgen van deze schitterende treinrit.

De Belmond Andes Explorer-trein reist langs een van de hoogste treinroutes ter wereld en doorkruist adembenemende steden op weg van Cusco naar het Titicacameer (Puno) en Arequipa. Ontdek de wonderen en oude koninkrijken tijdens reizen van één en twee nachten.

Reizen
 • Peruaanse Hooglanden – Elke donderdag
  Cusco – Puno – Arequipa: 3 dagen / 2 nachten
 • Andesvlaktes en ontdekkingseilanden – Elke zaterdag
  Arequipa – Puno – Cusco: 2 dagen, 2 nachten
 • Spirit of the Water – Elke dinsdag
  Puno – Cusco: 1 dag, 1 nacht
 • Spirit of the Andes – Elke woensdag
  Cusco – Puno: 1 dag, 1 nacht
Stations
 • Wanchaq (Cusco)
 • Lago Titicaca (Puno)
 • Arequipa (Arequipa)

 

Spoorwegennetwerk Peru

blank