Beste hotels Udawalawe – Sri Lanka

Hotels in Udawalawe Nationaal Park

Accommodatie en overnachting zijn een belangrijk onderdeel voor een mooie reiservaring. Daarom zoeken wij altijd naar accommodaties die iets bijzonders hebben; qua authenticiteit, uitstraling sfeer, ligging of bouw. Je kunt er altijd vanuit gaan dat het een comfortabel en centraal gelegen hotel is en het beschikt over:

  • Westers Toilet
  • Eigen badkamer (Tenzij anders vermeld)
  • Airco (Tenzij anders vermeld)
  • Wifi (Met uitzondering van Homestay’s of wanneer anders vermeld)
  • Warm water

Impressies van overnachtingsmogelijkheden
Bij de aanvraag voor een reisplan / offerte kun je een voorkeur voor type (niveau) overnachting aangeven. Hieronder geven wij een impressie van hotels / accommodaties. Het eerste hotel cq. overnachting hieronder per klasse genoemd, is waar wij vanuit gegaan zijn bij het samenstellen van de reis. Daaronder vind je alternatieven. Wij hebben de hotels en overnachting mogelijkheden opgedeeld in 3 categorieën om zo de beste hotel keuze te kunnen maken.

Standaard –  Comfort   –  Luxe

STANDAARD

Bij standaard niveau mag je uitgaan van een goed, verzorgd Hotel of Homestay dat netjes en schoon is. Ook is het de prijs gunstigste categorie. Dit is de juiste keuze wanneer je lokale beleving wenst en contact met de lokale bevolking zoekt.
NB  Klik op link onder fotogalerij voor website van de accommodatie of meer info.

1.  River Bank Resort

Slapen in een tent camp resort, waarbij de lodges zijn voor zien van airco en andere gemakken. Het resort ligt op slechts 10 km van het Udawalawe NP. Een heerlijk zwembad is aanwezig voor een verfrissende duik.

River Bank Resort

COMFORT

De accommodaties in deze klasse zijn niet alleen iets comfortabeler, maar hebben vaak ook iets extra’s zoals bv. een zwembad, uitstraling, authenticiteit of centrale ligging. Het comfort niveau is voor veel reizigers aan te bevelen.
NB.  Klik op link onder fotogalerij voor website van de accommodatie of meer info.

2.  River Camp

Overnacht in een bijzondere Tent Lodge. Het River Camp bevindt zich heel dicht bij het Udawalawe NP en is een uitstekende uitvalsbasis voor een olifanten- / jeepsafari.

River Camping

3.  Kalu’s Hideaway

Kalu’s Hideaway is een uitstekend middenklasse hotel gelegen op 2 hectare prachtig aangelegde tuinen. De veertien ruime en fraaie kamers hebben allemaal een eigen balkon, comfortabele bedden en ruim opgezet interieur. In het naastgelegen bekken kun je een hengeltje uitgooien om een vis te vangen die ’s avonds in het restaurant voor je bereid wordt. Voor ontspanning kun je gebruik maken van de spa of een yogales volgen.

Kalu’s Hideaway

LUXE

Wanneer je echt iets bijzonders zoekt, je wilt laten verwennen en genieten van echte luxe en comfort, dan is onderstaande selectie een uitstekende keuze.

4. Grand Udawalawe Safari 4* Resort

Misschien wel het beste hotel in de omgeving. Ook al oogt het van buiten een wat groot gebouw, via een bruggetje loop je naar de receptie en het geheel is zeer sfeervol ingericht. De 80 kamers zijn verdeeld over 3 verdiepingen met een groene tuin in het midden. Een uitstekende uitvalsbasis voor je bezoek aan het Udwawalawa NP op 10 minuten rijden.

Grand Udawalawe Safari Resort

5.  Centauria Wild  4* Hotel

Het resort ligt op slechts 500 meter van Ath Athuru Sevana, een olifant weeshuis en op 2 km van de ingang tot het Udawalawa NP. De kamers hebben een eigen ruime badkamer met een bad en een bidet. Je kunt bij het hotel ook een fiets huren om de omgeving te verkennen. ’s Avonds is er gelegenheid om in het prima hotel restaurant te dineren omdat er in de omgeving geen alternatieven zijn.

Centauria Wild

 

 

Let op!    Alle hotelclassificaties (* ster aanduidingen) zijn volgens de lokale accreditatie-instantie en niet te vergelijken met westerse standaarden. De hotel beschrijvingen geven een impressie van het type en categorie van de accommodatie. Alle accommodaties zijn afhankelijk van seizoen en beschikbaarheid. Je kunt een bepaalde voorkeur voor type en categorie aangeven op het aanvraagformulier maar niet een specifiek hotel boeken. Wij nemen de voorkeur mee in het reisvoorstel. Eventueel geven wij in overleg een vergelijkbaar of beter alternatief.