Beste hotels Yala NP / Weerawila – Sri Lanka

Hotels Yala Nationaal Park / Weerawila

Accommodatie en overnachting zijn een belangrijk onderdeel voor een mooie reiservaring. Daarom zoeken wij altijd naar accommodaties die iets bijzonders hebben; qua authenticiteit, uitstraling sfeer, ligging of bouw. Je kunt er altijd vanuit gaan dat het een comfortabel en centraal gelegen hotel is en het beschikt over:

  • Westers Toilet
  • Eigen badkamer (Tenzij anders vermeld)
  • Airco (Tenzij anders vermeld)
  • Wifi (Met uitzondering van Homestay’s of wanneer anders vermeld)
  • Warm water

Impressies van overnachtingsmogelijkheden
Bij de aanvraag voor een reisplan / offerte kun je een voorkeur voor type (niveau) overnachting aangeven. Hieronder geven wij een impressie van hotels / accommodaties. Het eerste hotel cq. overnachting hieronder per klasse genoemd, is waar wij vanuit gegaan zijn bij het samenstellen van de reis. Daaronder vind je alternatieven. Wij hebben de hotels en overnachting mogelijkheden opgedeeld in 3 categorieën om zo de beste hotel keuze te kunnen maken.

 

STANDAARD

Bij standaard niveau mag je uitgaan van een goed, verzorgd Hotel of Homestay dat netjes en schoon is. Ook is het de prijs gunstigste categorie. Dit is de juiste keuze wanneer je lokale beleving wenst en contact met de lokale bevolking zoekt.
NB.  Klik op link onder fotogalerij voor website van de accommodatie of meer info.

1.  Mud & Tree House Resort

Voor lokale beleving en een beetje avontuur is het Mud & Tree House Resort een aanrader. Kies zelf, een verblijf in een authentiek Mud House (Modder huis) of verblijf hoog boven de boomtoppen in een Tree House. Het resort heeft een zwembad voor de nodige afkoeling. Deze eenvoudige maar bijzondere accommodatie organiseert o.a. een ‘farmers lunch tour’. Per Tuktuk word je naar een lokale farmer gebracht waar je een werkelijk authentieke boerenlunch voorgeschoteld krijgt. Onderweg breng je ook nog eens een bezoek aan een plaatselijke familie om te zien hoe op een open vuur curd, soort van yoghurt, wordt bereid. Een verblijf in dit resort is aan te bevelen voor gezinnen met kinderen en zij die iets buiten de gebaande paden zoeken om iets meer van Sri Lanka te zien. Hou er rekening mee dat in de verblijven geen airco aanwezig is. Van hier is het ook mogelijk om een jeep safari door het Yala Nationaal Park te maken.

Mud & Tree House Resort