Beste hotels Wumu (Lijiang) – China

Hotels in Wumu – Noordelijk van Lijiang

Verblijf en overnachtingen zijn een belangrijk onderdeel voor een mooie reiservaring. Daarom zoeken wij altijd naar accommodaties die iets bijzonders hebben; qua authenticiteit, uitstraling sfeer, ligging of bouw. Je kunt er altijd vanuit gaan dat het een comfortabel en centraal gelegen hotel is en het beschikt over:

  • Westers Toilet
  • Eigen badkamer (Tenzij anders vermeld)
  • Airco (M.u.v. Homestay’s of wanneer anders vermeld)
  • Wifi (M.u.v. Homestay’s of wanneer anders vermeld)
  • Warm water
Impressies van overnachtingsmogelijkheden

Hieronder een impressie van hotels / accommodaties. Wij hebben de hotels en overnachting mogelijkheden opgedeeld in 3 categorieën om zo de beste hotel keuze te kunnen maken. Bij de aanvraag voor een reisplan / offerte kun je een voorkeur voor type (niveau) overnachting aangeven.

 

STANDAARD

Bij standaard niveau mag je uitgaan van een goed, verzorgd Hotel, Guesthouse of Homestay dat netjes en schoon is. Ook is het de prijs gunstigste categorie. Dit is de juiste keuze wanneer je lokale beleving wenst en contact met de lokale bevolking zoekt.
NB  Klik op link onder fotogalerij voor website van de accommodatie of meer info.

1.  Huahuasei Lodge

Huahuasei is het initiatief van Jeff He en Wendy Van Heesvelde, een Naxi-Belgisch echtpaar, dat sterke Naxi familiebanden en westerse knowhow combineert tot een originele, persoonlijke en kwalitatief hoogstaande gastvrijheidservaring. Toen Jeff en Wendy elkaar ontmoetten in Lijiang Old Town hadden ze totaal verschillende achtergronden, maar ze deelden dezelfde voorliefde voor het buitenleven en de oude manieren van de Naxi-bevolking. Zij laten je graag de Naxi cultuur van nabij beleven wanneer je in hun lodge verblijft.

Huahuasei Lodge

Wumu

In een verborgen vallei op 13 km van de regeringszetel van Baoshan ligt het dorp Wumu. Samen met de naburige dorpen Suming en Mingwei heeft het een geschiedenis van ongeveer 800 jaar. Elektriciteit en gemotoriseerde voertuigen waren tot voor kort in het dorp niet aanwezig. De bevolking telt ongeveer 300 gezinnen, die op kleine boerenhofjes wonen. Ze fokken varkens, kippen, paarden, muildieren, geiten en koeien; in de velden worden voornamelijk tarwe, maïs, rijst, bonen, linzen en tabak verbouwd, maar ook groenten en fruit. Lokale specialiteiten zijn ham, walnoten, peren, etherische olie van geranium en honing. Alle dorpelingen zijn boeren; ze leiden een heel traditioneel leven met sterke familiebanden en een rijke ceremonie.

Wumu trekt de aandacht van onderzoekers vanwege het oude maar intelligente irrigatiebeheersysteem, aangezien de watervoorraden net voldoende zijn om het hele jaar door gewassen te verbouwen. Het dorp staat ook bekend om zijn Dongba-cultuur en vandaag telt Wumu nog steeds negen Dongba-sjamanen. Dongba’s verzorgen de ceremonies gedurende het jaar, maken Dongba-papier en geven de Dongba-scripts door aan volgende generaties.

 

 

Let op!    Alle hotelclassificaties (* ster aanduidingen) zijn volgens de lokale accreditatie-instantie en niet te vergelijken met westerse standaarden. De hotel beschrijvingen geven een impressie van het type en categorie van de accommodatie. Alle accommodaties zijn afhankelijk van seizoen en beschikbaarheid. Je kunt een voorkeur voor hotel, type en categorie aangeven op het aanvraagformulier. Wij nemen de voorkeur mee in het reisvoorstel. Eventueel geven wij in overleg een vergelijkbaar of beter alternatief.