Beste hotels Yala NP – Sri Lanka

Hotels Yala Nationaal park (Tissamaharama en kust)

Accommodatie en overnachting zijn een belangrijk onderdeel voor een mooie reiservaring. Daarom zoeken wij altijd naar accommodaties die iets bijzonders hebben; qua authenticiteit, uitstraling sfeer, ligging of bouw. Je kunt er altijd vanuit gaan dat het een comfortabel en centraal gelegen hotel is en het beschikt over:

  • Westers Toilet
  • Eigen badkamer (Tenzij anders vermeld)
  • Airco (Tenzij anders vermeld)
  • Wifi (Met uitzondering van Homestay’s of wanneer anders vermeld)
  • Warm water

Impressies van overnachtingsmogelijkheden
Bij de aanvraag voor een reisplan / offerte kun je een voorkeur voor type (niveau) overnachting aangeven. Hieronder geven wij een impressie van hotels / accommodaties. Het eerste hotel cq. overnachting hieronder per klasse genoemd, is waar wij vanuit gegaan zijn bij het samenstellen van de reis. Daaronder vind je alternatieven. Wij hebben de hotels en overnachting mogelijkheden opgedeeld in 3 categorieën om zo de beste hotel keuze te kunnen maken.

Standaard  –   Comfort   –  Luxe –  Extra klasse

STANDAARD

Bij standaard niveau mag je uitgaan van een goed, verzorgd Hotel of Homestay dat netjes en schoon is. Ook is het de prijs gunstigste categorie. Dit is de juiste keuze wanneer je lokale beleving wenst en contact met de lokale bevolking zoekt.
NB.  Klik op link onder fotogalerij voor website van de accommodatie of meer info.

1.  Guesthouse in rijstvelden

Het eenvoudige maar uitstekende guesthouse ligt net buiten Tissamaharama midden in de rijstvelden. Niks is te veel gevraagd bij deze accommodatie en alles kan! Voor een toer door de rijstvelden zijn gratis fietsen te leen. De kamers zijn zeer ruim, voorzien van airco en je beschikt over een eigen badkamer. De luxe van deze accommodatie zit hem in de ligging en de buitengewoon vriendelijke mensen. Echt een toppertje!

Guesthouse in rijstvelden

COMFORT

De accommodaties in deze klasse zijn niet alleen iets comfortabeler, maar hebben vaak ook iets extra’s zoals bv. een zwembad, uitstraling, authenticiteit of centrale ligging. Het comfort niveau is voor veel reizigers aan te bevelen.

2.  Coconut Gardens 3* Hotel

De Coconut Gardens ligt op een kilometer van het Tissa Wewa meer. Er is een mooi aangelegde tuin met zwembad. Het is een korte wandeling naar Tissamaharama om het lokale leven op te snuiven. Een uitstekende accommodatie voor een safari door het Yala Nationaal Park op 20 minuten rijden.

Coconut Gardens

3.  Village Middenklasse Hotel met zwembad

Het Village hotel is een heerlijk hotel op 900 meter wandelen van het Tissa Wewa meer aan de rand van Tissamaharama. De accommodatie heeft een frisse en natuurlijke uitstraling waarbij veelvuldig gebruik gemaakt is van het leem in diverse natuurtinten. Aan de overkant van het toegangspad ligt het buitenzwembad in een lommerrijke omgeving. Het Yala NP ligt op 20 minuten rijden.

Village Hotel

4. Hotel Tamarind Tree

Tamarind Tree is een vrij nieuw 3* hotel centraal in het dorp gelegen omringd door kleine restaurantjes. De kamers zijn ingericht met donkerhouten meubels en hebben een luxe uitstraling. Vanaf het balkon heb je uitzicht op de groene tuin en het zwembad. Het Yala NP ligt op 20 minuten rijden.

Hotel Tamarind Tree

5.  Eco Lodge Treehouse

Ga je voor beleving en minder voor luxe dan is deze Eco Lodge iets voor jou. Overnacht in een echte boomhut of in één van de originele mudhouses. Het resort is landelijk gelegen op 12 km van Tissamaharama en 30 km van het Yala NP.

Eco Lodge Treehouse

LUXE

Wanneer je echt iets bijzonders zoekt, je wilt laten verwennen en genieten van echte luxe en comfort, dan is onderstaande selectie een uitstekende keuze. De beste periode voor een verblijf aan het strand is buiten de monsoon van augustus tot maart. Tijdens de monsoon kan de zee erg wild zijn. Zwemmen en watersporten is dan niet mogelijk.

6.  Cinnamon Wild Yala, 4* Beach Hotel

Combineer luxe en strand verblijf in dit fraaie Beach Hotel dat ook nogeens zeer dichtbij het Yala NP licht. Je overnacht in chalets die beschikken over een eigen balkon. Er is een buitenzwembad en goed restaurant aanwezig.

Cinnamon Wild Yala

EXTRA KLASSE

Ben je op zoek naar echt iets aparts? Laat je verwennen met een heel bijzonder verblijf op een unieke locatie. De beste periode voor een verblijf aan het strand is buiten de monsoon van augustus tot maart. Tijdens de monsoon kan de zee erg wild zijn. Zwemmen en watersporten is dan niet mogelijk.

7.  Dune Camp Yala

Romantiek ten top. Het Dune Camp Yala luxe glamping bij uitstek. Verblijf in een zeer comfortabele luxe tent welke van alle gemakken is voorzien. Vanuit je tent kijk je over de duinen naar de woeste zee om ‘s avonds de prachtige zonsondergang te zien. Grote kans dat je apen, herten en ander wild spot. Aan de achterkant van de tent is een prachtig open lucht badkamer. Wanneer je dat op prijs stelt wordt voor je een sunset diner bij een kampvuur in duinen geregeld. Romantischer krijg je het niet! Van hieruit kun je ook een safari door het Yala Nationaal Park maken.

Dune Camp Yala

8.  Jetwing Yala 5* Beach Hotel

Het Jetwing Yala is een echt luxueuze strandhotel, voorzien van alle denkbare gemakken. Er is een voortreffelijk restaurant en idem zwembad om te verpozen. Naast de 80 moderne kamers zijn er ook luxury tents. De tenten liggen apart van het hoofdgebouw, waar je met een buggy heen wordt gebracht en gehaald. Het is heel goed mogelijk om vanaf hier een safari te maken in het Yala NP. Hou er rekening mee dat tijdens de monsoon (augustus – maart) de zee ruw kan zijn en zwemmen in open water daarom niet mogelijk is.

Jetwing Yala

 

 

Let op!    Alle hotelclassificaties (* ster aanduidingen) zijn volgens de lokale accreditatie-instantie en niet te vergelijken met westerse standaarden. De hotel beschrijvingen geven een impressie van het type en categorie van de accommodatie. Alle accommodaties zijn afhankelijk van seizoen en beschikbaarheid. Je kunt een bepaalde voorkeur voor type en categorie aangeven op het aanvraagformulier maar niet een specifiek hotel boeken. Wij nemen de voorkeur mee in het reisvoorstel. Eventueel geven wij in overleg een vergelijkbaar of beter alternatief.