Cruises Amazone regenwoud – Peru

Luxe boot cruises Amazone regenwoud

 

CRUISES

Laat je verwennen en geniet van een fantastische cruise over de Amazone rivier door ongerept regenwoud op een prachtige boot. Een geweldige manier om het ecosysteem van het Amazone gebied op een unieke wijze te beleven.

6. La Perla 3* Cruise

Een drie sterren cruise naar de oorsprong van de Amazone. Heerlijk ontspannen, genietend van een hapje en een drankje het regenwoud vanaf de rivier aan je voorbij zien trekken. Grote kans dat je tijdens de cruise roze dolfijnen spot daar waar de Marañon en Ucayali rivier samen vloeien in de Amazone. Tijdens de 3 of 4 daagse tour worden een kleine trektocht en enkele excursies georganiseerd op de zijrivieren.

La perla is een 3* cruise boot waar 28 gasten op mee kunnen varen in 14 hutten. Elke hut beschikt over een eigen badkamer. Er zijn 3 soorten hutten:

 • Standaardhutten (9x).  Er is één kleine hut van 7m2 en de overige standaardhutten zijn 14m2. Enkele hutten hebben een patrijspoort, andere een echt raam. Naar keuze zijn hutten met een tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden beschikbaar. Deze hutten hebben géén balkon.
 • Amazonian view hutten (2x). Deze hutten zijn 16m2. met een tweepersoonsbed of met twee eenpersoonsbedden.
 • Superior hutten (3). Dit zijn de meest luxe hutten en zijn 20m2 groot en wijde panoramische ramen. De hutten hebben twee losse bedden, waarvan één groot bed gemaakt kan worden. Extra bij te plaatsen bed is mogelijk.
Reisschema’s  
 • 3 dagen / 2 nachten, laagwaterseizoen – juni tot oktober – vertrekdagen: zondag
 • 4 dagen / 3 nachten, hoogwaterseizoen (regenachtig) van november tot mei
  laagwaterseizoen (droog) van juni tot oktober – vertrekdagen: zaterdag

NB.  De reisschema’s zijn onderhevig aan wisselingen informeer naar de mogelijkheden.

La Perla 3* Cruise

7.  Ametista 4* Cruise

De Amatista – wat amethist betekent  in het Engels – werd gebouwd en ingericht door Amazone-timmerlieden en scheepsbouwers. Door traditionele bouwmethoden en ontwerpen te gebruiken is een authentieke sfeer gecreëerd. De uitgebreide faciliteiten aan boord staan garant voor een ontspannen en comfortabel verblijf tijdens deze 4 sterren cruise.

Er zijn 15 hutten met airconditioning aan boord. In de keuken worden heerlijke internationale en lokale gerechten bereid. Op het observatiedek is een full-service bar en zowel een binnen- als een buitenlounge. Goed opgeleide natuurgidsen en de hele bemanning bieden eersteklas service, met personal touch.

De Amatista exploiteert vaste vier- en zesdaagse cruises in en rond het Pacaya Samiria National Reserve – het grootste nationale park in Peru en een gebied dat ongeëvenaard qua dieren in het wild. De route is ontworpen om flexibel te zijn, om de sterke variaties in waterstanden in de loop van het jaar op te vangen, maar omvat:

 • Het Yanayacu reservaat

 • Pacaya Samiria Nationaal Park

 • Een sjamanenceremonie,

 • Meerdere begeleide excursies per skiff en te voet om de rijke flora en fauna te ontdekken.

Reisschema’s
 • 7 daagse cruise: maandag – zondag
 • 9 daagse cruise: zaterdag – zondag

NB.  De reisschema’s zijn onderhevig aan wisselingen informeer naar de mogelijkheden.

Amatista Cruise 4* cruise  

 

 

Let op!    Alle hotelclassificaties (* ster aanduidingen) zijn volgens de lokale accreditatie-instantie en niet te vergelijken met westerse standaarden. De hotel beschrijvingen geven een impressie van het type en categorie van de accommodatie. Alle accommodaties zijn afhankelijk van seizoen en beschikbaarheid. Je kunt een bepaalde voorkeur voor type en categorie aangeven op het aanvraagformulier maar niet een specifiek hotel boeken. Wij nemen de voorkeur mee in het reisvoorstel. Eventueel geven wij in overleg een vergelijkbaar of beter alternatief.