Beste hotels / overnachtingen in Bhutan

DE BESTE HOTELS IN BHUTAN

Fantastische hotels en overnachtingen maken je India reis onvergetelijk. De keuze is echter vaak zo overweldigend dat het lastig is om de juiste krenten uit de pap te pikken. Daarvoor hebben wij voor jou een selectie samengesteld van wat volgens ons uitstekende keuzes zijn. Hierbij letten we op de kwaliteit en het comfort van de hotels, guesthouses, Home-stays, resorts enz. Je kunt er altijd vanuit gaan dat het een comfortabel en centraal gelegen hotel is en het beschikt over:

 • Westers toilet
 • Eigen badkamer (M.u.v. Homestay)
 • Warm water
 • Centrale ligging (Nabij bezienswaardigheden of anders)
 • Airco  (Niet noodzakelijk, Home-stays of anders vermeld)
 • Wifi    (Variërend)

Overnachtingsmogelijkheden per stad

Klik hieronder op de naam van de stad / plaats om de verschillende type hotels in Bhutan te zien.

Bumthang Phuentsholing
Gangtey Gompa Punakha
Haa Valley Samdrup Jonkhar
Khazi & Wangdue Thimphu
Mongar Trashigang
Paro Trongsa

Bijzondere overnachtingen

Doorslaggevend voor onze keuzes is dat wij speciaal letten of het op de een of andere manier een bijzondere overnachting is die iets extra’s toevoegt. Bij ‘bijzondere accommodaties en slaapgelegenheden’, denk wij aan:

 • Speciale ligging / locatie (bv. nabij centrum, afgelegen bounty eiland, trekking route enz.)
 • Uitstraling (bv. koloniaal gebouw, heritage enz.)
 • Beleving (bv. romantisch, afgelegen, oerwoud, enz.)
 • Iets speciaals (bv. boomhut, tent enz.)
 • Lokale beleving (bv. Homestay, direct contact met gastgezin enz.)
 • Unieke activiteiten (bv. duiken, paardrijden, trekking, meditatie enz.)

Zo’ n bijzondere overnachting kan soms betekenen dat standaard voorzieningen zoals ‘Westers toilet’, badkamer of warm water ontbreken. Dit wordt dan vermeld in het reisvoorstel.

Voorkeur overnachtingen

De prijsstelling en keuze van hotels in Bhutan werkt net iets anders dan in andere landen. De Bhutaanse regering heeft een klasse indeling samengesteld met 3, 4 en 5 ster gradaties. In de reisbeschrijving wordt standaard uitgegaan van overnachtingen in goede middenklasse hotels (klasse A, middenklasse 3* hotels). Dit zijn allemaal schone en nette hotels met prima service. Desgewenst kan je tegen een opslag, upgrade naar een 4* hotel kiezen. Verder zijn er op bepaalde locaties zeer luxueuze hotels, vergelijkbaar met 5*. Voor deze geldt wel een flinke toeslag.

Om je een idee te geven van de opties hebben wij per plaats / stad een indeling gemaakt in Standaard (comfort / middenklasse) en Luxe niveau met verschillende voorbeelden van overnachtingsgelegenheden. Afhankelijk van de plaats zijn luxe en comfort echter relatieve begrippen. Bij de aanvraag voor een reisplan / offerte kun je aangeven of je een voorkeur hebt die afwijkt van onze keuze zoals beschreven in het reisprogramma.

 

NB!  Alle hotelclassificaties (* ster aanduidingen) zijn volgens de lokale accreditatie-instantie en niet te vergelijken met westerse standaarden. De hotels, zoals beschreven, zijn afhankelijk van seizoen en beschikbaarheid. Je kunt een voorkeur voor type en niveau aangeven maar niet een specifiek hotel boeken. Eventueel geven wij in overleg een vergelijkbaar of beter alternatief in het reisvoorstel.