Accommodaties

Overnachtingen in Bhutan

In Bhutan is veel net iets anders geregeld dan in andere landen. Dit geldt ook voor hotels en overnachtingen. Het Bhutaanse bureau voor toerisme werkt met een drie klassen indeling. De accommodaties worden ook strikt gecontroleerd op kwaliteit en indeling naar 3* middenklasse, 4*  en 5*. Je kunt er daarom altijd van uitgaan dat je in een goedverzorgd en onderhouden hotel verblijft.

Wanneer je een reis boekt naar Bhutan kies je voor standaard / comfort klasse of luxe. De prijzen van een hotel binnen zo’n klasse staan vast. M.a.w. de keuze van het ene of andere hotel binnen een klasse, bijvoorbeeld klasse A heeft geen invloed op de prijs.

Eigen keuze

Wij weten uit ervaring dat er wel verschillen zijn in de beleving van een overnachting bij het ene of het andere hotel (binnen een klasse). Daarvoor hebben wij met onze lokale vertegenwoordig een zorgvuldige selectie gemaakt van verschillende type hotels. Ook al heeft de keuze van het ene of ander hotel binnen een bepaalde klasse geen invloed op de prijs, het kan wel een belangrijke meerwaarde voor je reis betekenen. Daarom zoeken wij altijd naar accommodaties die iets bijzonders hebben qua authenticiteit, uitstraling, sfeer, ligging of bouw.

Als specialist voor ‘Reizen op maat’, bieden wij ook in Bhutan de meest uiteenlopende accommodaties aan. Of het nu een authentieke heritage overnachting is, slapen bij een boerengezin in een landelijke Homestay, kamperen tijdens een trekking, of een verblijf in een luxe tentenkamp, wij regelen het op maat, naar jou wens. Voor een (beperkt) overzicht van hotels en andere accommodaties in Bhutan zie ‘Beste hotels Bhutan’.