Beste reistijd Bhutan

De seizoenen in Bhutan

Algemeen, kun je stellen dat Bhutan het hele jaar door een prima reisbestemming is, met uitzondering wellicht de zomer maanden (juni en juli). De temperaturen (15 – 25 graden) zijn aangenaam maar het is moessontijd met bovengemiddelde regenval. Echter weten wij uit ervaring dat dit ook relatief kan zijn. De beste reistijd voor Bhutan is niet alleen afhankelijk van het weer maar ook van de toeristische seizoenen en festivals.

In de wintermaanden kun je Bhutan ook prima bezoeken. Er is weinig neerslag en de temperaturen liggen tussen 5 tot 10 graden. Deze zijn wel sterk afhankelijk van de hoogte waarop je je bevindt. Neem daarom warme kleding mee.

De door de overheid vastgestelde (verplichte) reissom is afhankelijk van het hoog en laagseizoen. Dit kan daarom een overweging zijn in het plannen van je reis.

Hoogseizoen

Maart – mei en september – november wordt gerekend tot het hoogseizoen. Deze maanden vormen de beste reistijd van Bhutan met mooi weer, aangename temperatuur en weinig neerslag.

Laagseizoen

Juni – augustus en december – februari vormen het laagseizoen met in de zomermaanden de regentijd en in de winter koudere temperaturen. Mei en september zijn overgangsmaanden tussen de droge en regentijd. Het voordeel van reizen in deze periodes zijn de lagere kosten.  

Beste reistijd Bhutan

Bij het plannen van de reisperiode is het ook verstandig rekening te houden met het doel van de reis. Wanneer je trekkingstochten wilt maken is het najaar (september en oktober) een goede periode. De weersomstandigheden (neerslag en temperatuur) zijn dan het gunstigst.

Voor belangrijke evenementen en bijwonen van festivals zijn de maanden maart en september (oktober) een goede keuze. Meer informatie over festivals kun je vinden op onze website.

Temperaturen en neerslag Bhutan

Bhutan

Jan

Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov

Dec

Temperatuur

10

12 15 18 20 22 23 21 21 20 15

5

Regenval

10

15 50 80 150 280 340 260 180 60 15

5