Visum

Visumvereisten en procedures Bhutan

Voor Nederlanders en Belgen geldt in Bhutan een visumplicht voor je het land in kan. Zoals veel dingen werkt dit in Bhutan allemaal net iets anders dan in andere landen. Maar hier hoef je je geen zorgen om te maken, dit regelen wij voor je.

Benodigdheden

Om een Bhutan-visum aan te vragen is een duidelijk leesbare kleurenkopie van het paspoort (pagina met paspoortnummer en gezichtsfoto in JPEG- of PDF-formaat) minimaal 30 dagen voor de datum van binnenkomst in Bhutan vereist. Het paspoort moet ten minste nog 6 maanden geldig zijn na de datum van vertrek uit Bhutan. De toeristenraad van Bhutan geeft de visumgoedkeuringsbrief kort voor de geplande aankomst datum af. Deze zal aan de lokale reisagent worden verstrekt en per e-mail worden doorgestuurd. Print deze uit en neem het mee op reis.

Reizigers moeten een kopie van de visumverklaring tonen bij het inchecken voor Druk Air vlucht. Degenen die Bhutan over land via Phuentsholing of Samdrup Jonkhar (India) het land binnenkomen zijn verplicht deze visumgoedkeuringsbrief te overleggen bij de immigratiedienst. Het werkelijke visum wordt bij aankomst in Bhutan in het paspoort afgestempeld.

Betaling

De kosten voor de visumaanvraag dient vooraf te worden betaald, samen met de volledige kosten van het reispakket. Een visumaanvraag wordt door de Bhutaanse overheid pas in behandeling genomen wanneer het bedrag van de reissom (Bhutaanse deel) volledig is voldaan in Bhutan! Dit is tevens de reden dat, in tegenstelling tot reizen naar andere landen verzorgd door Mango Travel, de gehele reissom bij boeking moet worden voldaan.

Meer informatie

Voor belangrijke informatie over reizen naar Bhutan kun je terecht op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken reisadvies voor Bhutan.

Check je paspoort op geldigheid!

Let op!

Gasten zijn verplicht om een ​​multiple entry (double entry) visum voor India te hebben als ze van India naar Bhutan reizen en opnieuw vanuit Bhutan naar India terugkeren. Bij re-entry binnen 2 maanden in het Indiase is dit een vereiste. Als de beperking is afgestempeld in het Indiase visum, moet deze ook door de Indiase ambassade in Thimphu worden goedgekeurd om terugkeer naar India mogelijk te maken. Openingstijden van de Indiase ambassade zijn van maandag t/m. vrijdag tijdens kantooruren, exclusief feestdagen. Draag de reisdocumenten ten allen tijde bij je inclusief vliegtickets. Deze kunnen onderweg door de politie of immigratiedienst bij controle worden gevraagd. Het visum voor India regel jezelf. Zie informatie visum India.