Eten en drinken

Chinese  keuken

China Guilin Food market Mango Travel (15)

Food market

De Chinese keuken zal je verrassen. In een woord, zij is heerlijk! Er is geen land met zo’n grote verscheidenheid aan ingrediënten en menu’s. Bereid je er op voor dat het in niets lijkt op wat wij hier eten bij een lokaal Chinees / Indonesisch restaurant. Elke streek kent zijn eigen specialiteiten en eigenaardigheden. De ene regio is wat minder spicy dan de ander. In het algemeen is het prima te doen. Er worden vele unieke en bijzondere kruiden en ingrediënten gebruikt. Dat kan weleens een minder gewenste verrassing opleveren, je krijgt bijvoorbeeld een paar hanenkammen of tenen van een kip opgediend. Ons advies, sta er open voor, wees niet te bang en geniet er van. Het levert in ieder geval een leuk verhaal voor thuis op.

Eten is voor de Chinees heel belangrijk. Zoals wij het dagelijks over het weer hebben, is eten het centrale onderwerp tijdens gesprekken. Je zult versteld staan van de ingrediënten die gebruikt worden en wat voor gerechten er op tafel komen. Al reizend door het land zal je merken dat de keuken ook steeds veranderd.

 

Hygiëne

Het eten in China is over het algemeen veilig en vooral heel lekker. Met een beetje gezond verstand kun je vrijwel overal onbezorgd genieten. Wees niet bang om op de foodmarket te genieten van de heerlijke “bijzondere” Chinese gerechten. Op onze excursies maken wij alleen gebruik van restaurants met een goede hygiëne en van hoog niveau. Ga je op eigen gelegenheid, vraag onze gids ter plekke om advies. Wanneer je lokaal voedsel wilt proeven, raden wij je aan, kies voor gekookte maaltijden en/of fruit en groenten die je kunt schillen. Naar onze ervaring zijn sla en salades het vaakst de oorzaak van een voedselvergiftiging. Bedenk dat de lokale bevolking dit zelf niet of nauwelijks eet. Als je besluit om toch rauwe salades te eten, vraag dan altijd of dit in zuiver en/of gekookt water kan worden gewassen. Maar het beste is om dit te vermijden. Het risico om hierdoor je vakantie te laten bederven is te groot. Wanneer je een beetje oplet en goede voorzorgsmaatregelen neemt, kun je volop genieten van een reis in volle gezondheid. Boek je bij ons, dan krijg je een lijst met tips over ‘does and don’ts’ die aangeeft waar je op kunt letten voor een gezonde maaltijd of snack op straat. Drink alleen water uit flessen.