Reisblokken China

China reisblokken

Stel zelf jouw China reis samen. Je kiest je eigen route door reisblokken te kiezen. Bij elk reisblok kun je aangeven wat je graag wilt zien en waar je verblijft. Kies je eigen voorkeur voor overnachting; kleinschalig, authentieke sfeer, bijzondere ligging of comfort, enz. Je kunt er op vertrouwen dat wij alles tot in de puntjes regelen en je vertrouwd op reis kunt gaan.

Werkwijze

Selecteer de reisblokken die je op wilt nemen in je China reis en dien de vrijblijvende aanvraag in. Wij zullen de door jou uitgestippelde reisroute en opties bekijken. Wanneer wij, op basis van onze ervaring en kennis, zaken tegenkomen die praktischer, logischer of beter kunnen, zullen wij je daarover adviseren. Als je niet zeker bent, wensen of vragen hebt. Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen en deze persoonlijk met je door te nemen. Bovendien zijn er vaak veel meer opties en mogelijkheden dan op onze website beschreven. Wij adviseren je graag en doen er alles aan om een onvergetelijke reis voor je samen te stellen. Jouw reis is ook een beetje onze reis.

Wij wensen je veel plezier met het samenstellen van je reisplan.

Beijing – Chinese muur

Een reis naar China begint of eindigt vaak in Beijing, al is het alleen al om eenmaal de Chinese Muur te zien. Maar Beijing is veel meer dan dat! Het is een wereldstad met moderne gebouwen en hectiek. Maar je vind er ook het Zomerpaleis, Hutongs en de Verboden Stad.

Meer informatie

Beijing – Chinese muur

Naam: Xi’an Terracotta leger (3 dgn. /2 n.)
Code: C-BS-X-104

Over dit reisblok

In dit reisblok bezoek je uiteraard het Terracotta leger. Samen met je privégids en chauffeur bezoek je het Terracotta leger van Qin Shi Huangdi dat een stuk buiten de stad is gelegen. Je verblijft in een comfortabel hotel binnen de oude stadsmuren in het centrum van deze voormalige keizerstad. Vandaaruit kun je de Moslim wijk met de Grote Moskee, de Streetfood market en de beroemde medicijnmarkt bezoeken en dit combineren met een bezichtiging van enkele van de oude pagodes. Xi’an is veel meer dan alleen het Terracotta leger.

Terracotta Leger

Het Terracotta Leger is een van de topattracties in China. Het is een must-see attractie voor elke bezoeker van China. Het zijn honderden, gedetailleerde levensechte en op ware grote, modellen van het leger dat keizer Qin Shi Huang, de eerste keizer van China, meenam in zijn graf. Het is een kopie van het leger waarmee hij 2200 jaar geleden het keizerlijke China tot eenheidsstaat verenigde. Het wordt beschouwd als een van de grootste archeologische sites in de wereld, en een van de grootste ontdekkingen van de 20ste eeuw.

Ervaar de rijke (eet-) cultuur

Als knooppunt aan de zijderoute was Xi’an een melting pot van culturen. De stad heeft veel van zijn charme behouden. Vlakbij de Drum- en Bel Towers vindt je de oude moslimwijk met zijn prachtige moskee. Op straat zijn overal eetstalletjes te vinden. Je kan er uren lang heerlijk slenteren, de lokale markt bezoeken, geroosterde kastanjes eten of een lekkere kebab nemen.

Oude Xi’an

Ten tijde van Marco Polo was Xi’an een knooppunt aan de zijderoute. Het heeft veel van zijn charme behouden en is een soort melting pot van (eet-) culturen. Xi’an is de geboorteplaats van de Chinese beschaving in de laagvlakte van de Yellow River. Gedurende 11 eeuwen was het de hoofdstad van China tijdens diverse keizerlijke dynastieën. De 3000 jaar oude geschiedenis vindt je overal in de stad terug in historische sites en cultureel erfgoed.

Reisschema dag tot dag

Dag 1:    Xi’an, een oosters tintje

Bij aankomst op het treinstation staat de chauffeur klaar om je naar het hotel te brengen. Het is een comfortabel hotel, mooi centraal gelegen binnen de oude stadsmuren. Na ingecheckt te zijn heb je de tijd aan jezelf. Waarschijnlijk heb je eerst behoefte aan een iets te eten. Dan zit je in Xi’an helemaal goed. Je kunt door de oude centrum wandelen en hier en daar een hapje nemen. De keuze is bijna onbeperkt. Men zegt dat in Xi’an de pasta is uitgevonden, vervolgens via de zijderoute naar Europa is gekomen en dat wij hieraan onze spaghetti hebben te danken.

TIP         Maak een fietstocht. Huur een fiets en maak een fietstocht over de vrijwel intacte 14 km. lange en eeuwenoude stadsmuur.

City tour Xi’an

Met een Engelstalige gids maak je een leuke en boeiende wandeling door de oude stad (moslim wijk) met een bezoek aan de Grote Moskee en de Street food markt.

City tour Xi’an

Naam: City tour Xi’an
Code: C-AE-X-101

Omschrijving

De gids haalt je op bij je hotel en samen met hem maak je een wandeling door de oude stad (moslim wijk) met een bezoek aan de Grote Moskee en de Street food markt. Je Engelstalige gids geeft je uitgebreide uitleg over de historische achtergrond van zijn stad. Hij laat je de lekkernijen op de markt zien en kan je precies vertellen hoe een en ander gemaakt wordt.

Duur

3 uur

Prijs

Op aanvraag p/p.* op basis van 2 personen.

Inclusief

Transport: Pick-up en drop-off bij hotel
Entree

Exclusief

 • Fooien
 • Eten / drinken
 • Overige niet genoemde uitgaven en kosten welke niet onder ‘Inclusief’ staan vermeld

Overig

Activiteiten en excursies worden geboekt als onderdeel van een maatwerkreis, c.q. een basisreis (Onze reizen) of als aanvulling op een bouwsteen / meerdaagse tour. Daarom zijn er geen extra boekingskosten.

Dag 2:    Excursie Terracotta leger

Na het ontbijt wordt je opgehaald door je privé gids. Vandaag staat een bezoek aan het Terracotta leger op het programma dat een stuk buiten de stad is gelegen. Het Terracotta leger van Qin Shi Huangdi is natuurlijk de beroemdste en grootste archeologische ontdekking van de vorige eeuw. Aan het einde van de excursie wordt je weer afgezet bij je hotel. (Incl. Entree € 21,= p/p.) Wil je meer weten over de rijke Chinese cultuur, dan adviseren wij je het Shaanxi History Museum te bezoeken. Het museum wordt beschouwd als de schatkamer van China en de oude dynastieën. Een van China’s beste musea.

TIP         
Bezoek in de avond de Grote Wilde Ganzenpagode (Big Wild Goose Pagoda) met zijn waterfonteinenshow. Dit mag je eigenlijk niet missen. Aan de voet van de pagode kun je een prachtig schouwspel van licht en water aanschouwen, op muziek van Mozart of Beethoven. Het is de grootste fonteinenshow in China.

Excursie Huaqing Hot Springs

Huaqing Hot Spring is de plaats van de beroemde keizerlijke baden en diverse paleiscomplexen met een geschiedenis die 3000 jaar terug gaat.

Excursie Huaqing Hot Springs

Naam: Excursie Huaqing Hot Springs
Code: C-AE-X-102

Omschrijving

Je kan er voor kiezen om aansluitend op het bezoek aan het Terracotta leger de Huaqing Hot Spring te bezoeken. De Huaqing Hot Spring zijn de beroemde keizerlijke baden met diverse paleiscomplexen en een geschiedenis die 3000 jaar terug gaat. Het behoort tot het Nationaal Culturele erfgoed en is één van China’s honderd beroemde tuinen. De Huaging baden liggen zo’n 35 km. oostelijk van Xi’an in Qin-gebergte, met als bekendste de Huashan berg, één van de Vijf Heilige Bergen in China.

Duur

Dagdeel

Prijs

Op aanvraag p/p.* op basis van 2 personen.

Inclusief

Transport: Privé auto met chauffeur
Entree Tickets ad. € 16,= p/p. tot park is inclusief

Exclusief

 • Fooien
 • Eten / drinken
 • Overige niet genoemde uitgaven en kosten welke niet onder ‘Inclusief’ staan vermeld

Overig

Activiteiten en excursies worden geboekt als onderdeel van een maatwerkreis, c.q. een basisreis (Onze reizen) of als aanvulling op een bouwsteen / meerdaagse tour. Daarom zijn er geen extra boekingskosten.

Dag 3:    Vervolg je reis

Afhankelijk van je reisplanning heb je nog wat tijd om te wandelen en te genieten van deze vibrerende stad. Na dat je uitgecheckt hebt staat de auto met chauffeur klaar om je naar het treinstation of vliegveld te brengen.

Opties

Bij opties kun je aangeven of jij je verblijf in Xi’an met een dag wilt verlengen of bijvoorbeeld een upgrade van het hotel wilt.

Verlenging je verblijf in Xi’an

Heb je de mogelijkheid je verblijf in Xi’an met een dag te verlengen, dan is dit zeker een aanrader. Er is nog zoveel meer te zien, waaronder het oudere maar minder bekende 2e Terracotta leger. Wat ons betreft zeer de moeite waard. De kosten van verlenging is afhankelijk van je hotel keuze.

Upgrade naar luxe 4* hotel

Een upgrade naar een luxe 4* hotel is mogelijk. Deze is echter op enige afstand van het oude centrum gelegen. Hou er rekening mee dat je dan een taxi moet nemen om in de oude stad te komen.

 

Accommodatie

Je verblijft in een comfortabel 3* hotel, centraal gelegen binnen de oude stadsmuren van Xi’an.

Duur

3 dagen / 2 nachten

Prijs

Op aanvraag p/p.* op basis van 2 personen

Inclusief

Vervoer: Tijdens excursie naar Terracotta leger, met auto en chauffeur
Transfer: Transfer bij aankomst in Xi’an van treinstation of vliegveld naar hotel.
Transfer bij vertrek uit Xi’an van hotel naar treinstation of vliegveld
Overnachten: 2x Overnachting in comfortabele nachttrein softsleeper klasse
1x Overnachtingen op basis van 2 persoonskamer in sfeervol courtyard hotel.
Maaltijden: 2x ontbijt in hotel
Excursie: Excursie Terracotta leger met Engels sprekende gids en chauffeur
Entree Tickets entree Terracotta Warrior museum ad. € 21,- p/p.

Exclusief

 • Niet genoemde maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven, zoals: drankjes, telefoon, wassen van kleding enz.
 • Fooien
 • Wordt geboekt in combinatie met andere reisonderdelen. Boekingskosten en bijdrage garantiefonds slechts één maal per boeking.
 • Overige niet genoemde uitgaven en kosten welke niet onder ‘Inclusief’ staan vermeld

Chengdu, ‘Reuzenpanda’s’

De belangrijkste attractie in Chengdu is het Panda Breeding Center. Maar het is door de eeuwen heen ook de toegangspoort tot Tibet. Chengdu is verder de meest relaxte stad van China met zijn boeddhistische wijk, hete Sichuan keuken en ontelbare theehuizen.

Meer informatie

Chengdu, ‘Reuzenpanda’s’

Dali – Bai en Yi minority

Dali de, prachtig gelegen, oude hoofdstad van de Bai minderheid. In de straatjes van de historische binnenstad verkopen de Bai vrouwen hun gebatikte stoffen. Op de dagexcursie met privé auto en chauffeur wandel je langs mooie rijstvelden, bezoek je lokale markten en Yi en Bai dorpen.

Meer informatie

Dali – Bai en Yi minority

Datong ‘Grotten van Yungang’

Het 'Hangende klooster' en de 'Grotten van Yungang' in slechts 2 dagen met privégids en eigen auto met chauffeur. De grotten van Yungang staan niet voor niets op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het complex telt 252 grotten met meer dan 51.000 beeldjes en beelden. Komend van Beijing, Xi'an of Pingyao, past dit reisblok heel goed in je reis.

Meer informatie

Datong ‘Grotten van Yungang’

Naam: Datong en de ‘Grotten van Yungang’ (2dgn.)
Code: C-BS-D-102

Over dit reisblok

Het ‘Hangende klooster’ en de ‘Grotten van Yungang’ in slechts 2 dagen en 1 nacht met privégids en eigen auto met chauffeur. Wij hebben dit reisblok zo samengesteld dat je in een dag zowel het hangende klooster als de grotten van Yungang kunt bezoeken. Vanaf aankomst in Datong tot vertrek is het vervoer, de overnachting en de excursie naar deze topattracties geregeld. Dit reisblok past goed als je van of naar Beijing gaat. Datong, een kleine omweg die de moeite waard is. De stad is eenvoudig per trein te bereiken, of je nu vanuit Beijing, Xi’an of Pingyao komt.

Hangende klooster

Indrukwekkend hoe dit eeuwenoude bouwwerk ooit  door monniken tegen de rotsen is “geplakt”. Vanaf de houten galerijen kijk je uit over de rivier en het dal. Het klooster ligt, ’s morgens prachtig gelegen en door de ochtend zon beschenen, tegen de rotswand.

Grotten van Yungang

De grotten van Yungang staan niet voor niets op de UNESCO werelderfgoedlijst. Deze meer dan 2000 oude historische site met honderden uitgehouwen nissen en indrukwekkende Boeddha beelden. Het complex telt 252 grotten met meer dan 51.000 beeldjes en beelden, variërend van enkele centimeters tot een monumentaal Boeddha beeld van 17 meter. Het hangende klooster en de grotten van Yungang, zijn majestueus en hebben een grandeur dat je pakt. De gids leidt je langs de fortificaties, welke ooit onderdeel waren van de Chinese muur en de mooi herbouwde boeddhistische tempel.

Datong

Datong ligt op een paar uur rijden ten noord – westen van Beijiing tegen de Mongoolse grens. Het is een meer dan 2000 jaar oude stad dat in zijn glorietijd de hoofdstad was van de Wei Dynasty en was een belangrijke militair bruggenhoofd.

Reisschema dag tot dag

Dag 1:    Aankomst in Datong

De meeste reizigers vertrekken ’s Middags met de trein van Beijiing naar Datong. Komend vanaf Beijing wringt de trein zich uren lang door een schitterend landschap met heuvels. Af en toe zie je de Chinese Muur over de toppen van de bergen slingeren. Op het station staat een auto met chauffeur klaar om jou naar je hotel te brengen.

Opties:

 1. Dagtrein van Beijing naar Datong.
 2. Nachttrein naar Datong

Dag 2:    Dagexcursie ‘Hangende klooster en ‘Grotten van Yungang

1e Etappe – Hangende Klooster
Na je ontbijt wordt je opgehaald bij het hotel voor een dagexcursie met auto, chauffeur en privégids. De excursie start met een uur rijden naar het zuidelijk van Datong gelegen ‘Hangende klooster’. De gids zal je vertellen over de historie en achtergronden van het imponerende bouwwerk. Minstens zo indrukwekkend is de wandeling over de kleine houten gangpaden van de ene naar de andere ruimt in het klooster. Je moet hier geen hoogtevrees hebben.

2- Etappe – Grotten van Yungang
Op de terugweg richting de ‘Grotten van Yungang’ maak je een stop voor een heerlijke lunch. Aansluitend bezoek je de meer dan 2000 oude historische Grotten van Yungang. Aan het eind van de middag wordt je naar je hotel gebracht. Eenmaal terug heb je, afhankelijk van je reisprogramma, nog even tijd om te relaxen of een wandeling te maken door de mooie binnenstad van Datong. Aan jou de keuze hoe jij je reis vervolgt, ga je naar Pingyao, Xi’an of andere bestemming. Wij kunnen de trein / vliegtickets en transfers voor je regelen.

TIP         In Datong is volgens ons één van de beste dumpling restaurants van China, het Fengling Ge restaurant. Het Fengling Ge restaurant ligt centraal gelegen aan de winkelstraat in het centrum. Een zeer sfeervol restaurant dat het serveren van dumplings tot een kunst hebben heeft verheven. Het is wel raadzaam te reserveren omdat je anders een nummer moet trekken en het lang wachten is voor je aan tafel kunt. Vraag onze gids tijdens de excursie om een reservering te maken.

Opties / excursies

Vervoer van en naar Datong is afhankelijk van jou persoonlijke reisplan. Bij opties kun je aangeven of je een dag of nachttrein wilt nemen vanaf Beijing (of bv. Xi’an / Pingyao). Geef aan hoe jij je reis na Datong wenst in te vullen en wij nemen de reiskosten mee in de offerte. Pingyao en Xi’an zijn een perfecte keuze om je reis te vervolgen.

Verleng verblijf in Datong

Verleng je verblijf in Datong om de volgende dag pas de (nacht- of dag-) trein bv. naar Pingyao, Beijing of Xi’an te nemen zodat je een dag extra hebt om de binnenstad van Datong met zijn vele pagodes en andere historische gebouwen te bekijken.

Nachttrein naar Datong

Wanneer je weinig tijd hebt of ten volle je tijd wilt besteden in Beijing, of een andere plaats waar je vandaan komt, kun je de nachttrein naar Datong nemen. In dat geval vertrek je laat in de avond en kom je ’s ochtends vroeg in Datong aan. Op het station staat een auto met chauffeur klaar om jou naar je hotel te brengen of om je op te halen voor de dagexcursie naar het Hangende klooster en de grotten van Yungang. Overleg met ons de mogelijkheden.

Accommodatie

Comfortabel 3*/ 4* hotel

Duur

2 dagen / 1 nacht

Prijs

Op aanvraag p/p.* op basis van 2 personen

Inclusief

Transport: Tijdens excursie privé auto met chauffeur
Transfers: Treinstation – hotel in Datong
Overnachten: 1 overnachting in 3* of 4* hotel in Datong
Maaltijden: 1x lunch tijdens dagexcursie.
Excursie: De dagexcursies is met Engels sprekende privégids en privéchauffeur en incl. entree / parkgelden á € 38,- per persoon en lunch.

Exclusief

 • Niet genoemde maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven, zoals: drankjes, telefoon, wassen van kleding enz.
 • Annulering-, ziektekosten- en reisverzekeringen
 • Fooien
 • Wordt geboekt in combinatie met andere reisonderdelen. Boekingskosten en bijdrage garantiefonds slechts één maal per boeking.
 • Overige niet genoemde uitgaven en kosten welke niet onder ‘Inclusief’ staan vermeld
 • Het vervoer van en naar Datong is niet inbegrepen, zie opties.

Guilin – Kastgebergte

Bij aankomst in Guilin wordt je gelijk betoverd door het prachtige landschap. Slingerende riviertjes door het puntige kastgebergte en groene rijstvelden trekken je aandacht. Het Seven Stars Park en de Reed Flute Cave, zijn echte topattracties.

Meer informatie

Guilin – Kastgebergte

Hangzhou – West Lake

Hangzhou, volgens Marco Polo de mooiste stad in zijn tijd. Midden in de stad bezoek je het romantische West Lake. Als in een romantisch park ligt dit idyllische meer met bruggetjes, pagodes en omgeven door groene heuvels in het centrum van de stad. Ideaal voor een fietstocht, wandeling of een boottocht.

Meer informatie

Hangzhou – West Lake

Hong Kong – ‘Europe meets Asia’

Hong Kong is China maar dan anders. Het is een bezoek aan een fascinerende stad waar je ogen en oren te kort komt. Een metropool met een schitterende skyline. Geniet van een dagje strand, ‘Shop till you drop’, maak een uitstapje naar de paardenraces of bezoek “The Peak”.

Meer informatie

Hong Kong – ‘Europe meets Asia’

Huangshan – Yellow Mountain

Wandelen door de Yellow Mountain, eeuwen oude stadjes bezoeken en overnachten in historisch centrum van Tunxi (Huangshan). Bij de gele bergen van Huangshan en in de oude omliggende stadjes krijg je een mythische voorstelling van China.

Meer informatie

Huangshan – Yellow Mountain

Kunming – Stone Forest

Kunming, stad waar het eeuwig lente is, een smeltkroes van tientallen etnische minderheden als de Yi, Miao en Bai. Een stad met vele tempels, vogeltjes- en bloemenmarkt. Vandaar bezoek je het Stone Forest in Shilin, volgens Chinezen het 1e wereldwonder.

Meer informatie

Kunming – Stone Forest

Leshan, ‘Giant Buddha’ – Emeishan

De Giant Buddha in Leshan behoort tot één van de grootste beeldhouwwerken ooit gemaakt en Mount Emei is de heiligste berg van het Chinese Boeddhisme. Daarmee zijn het twee topattracties op de UNESCO wereld erfgoedlijst.

Meer informatie

Leshan, ‘Giant Buddha’ – Emeishan

Langmusi “Tibet gevoel”

Over de Tibetaanse hoogvlakte van Xiahe, via Langmusi, naar Songpan. Een echte expeditie over de Tibetaanse hoogvlakte. Je rijdt over eindeloze grassteppes, langs nomadententen en nederzettingen, kloosters, ontmoet Yak kuddes en in de verte zie je de besneeuwde bergtoppen van de Himalaya.

Meer informatie

Langmusi “Tibet gevoel”

Lijiang ‘Naxi village’

Lijiang de oude hoofdstad van de Naxi. Dolen door de kronkelende straatjes, langs wirwar aan kanalen, over pittoreske bruggetjes en langs historische panden die ’s avonds rood kleuren door de Chinese lampionnen. Niet voor niets staat Lijiang op de UNESCO wereld erfgoedlijst.

Meer informatie

Lijiang ‘Naxi village’

Luoyang en Shaolin

Een bezoek aan de Longmen of Drakenpoortgrotten in Luoyang en slapen in een Shaolin- / Kung Fu tempel in Dengfeng, mogen niet op je reislijstje ontbreken wanneer je China bezoekt.

Meer informatie

Luoyang en Shaolin

Ping’an – Rijstterrassen en minderheden

Bezoek aan Ping'an en Long Ji rijstterrassen, het grootste aaneengesloten rijstterrassen gebied ter wereld, met verblijf in paalwoning in het pittoreske dorpje Ping’an. Ontmoet de Zhuang (Long Hair) minderheid en maak een dag wandeling door de eeuwenoude Long Ji rijstterrassen maakt.

Meer informatie

Ping’an – Rijstterrassen en minderheden

Pingyao ‘Old Town’

Waan je terug in de tijd van Marco Polo. Pingyao, ooit het bankierscentrum uit de Ming en Qing dynastieën, tot het geldsysteem in elkaar stortte en Pingyao in de vergetelheid wegzakte. Hierdoor is de historische stad bewaard gebleven en staat in zijn geheel op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Meer informatie

Pingyao ‘Old Town’

Shanghai

Shanghai het kloppend hart van China’s miraculeuze economische groei. Je hebt ogen tekort in deze wereldstad met één voet in het verleden en de andere in de toekomst. Je wordt overdonderd door zijn mix van de futuristische wolkenkrabbers, glamour winkelstraten en historische Chinese charme.

Meer informatie

Shanghai

Songpan – ‘Huanglong en Jiuzhaigou’

Bij Songpan liggen twee van de mooiste natuurgebieden ter wereld. Als je ooit kunt spreken van een sprookjeslandschap dan is het hier. Huanglong Valley en Jiuzhaigou NP, Kleurrijke kalkterrassen in een kilometers uitgestrekt dal tussen besneeuwde bergen, intens blauwe meren omgeven door oerwoud en watervallen. Meesterstukken van de natuur.

Meer informatie

Songpan – ‘Huanglong en Jiuzhaigou’

Suzhou – Tongli, Water Villages

Een bezoek aan het 'Venetië van het oosten', Chinese zen-tuinen, oude waterstadjes met vele kanalen en eeuwenoude bruggetjes. Maar je ziet ook mooie tempels en indrukwekkende pagodes. Toen Marco Polo Suzhou bezocht was hij zeer onder de indruk van deze stad.

Meer informatie

Suzhou – Tongli, Water Villages

Tiger Leaping Gorge

De Tiger Leaping Gorge is één van de mooiste trekkings van China, door de diepste kloof ter wereld. Het steeds wisselende landschap maakt deze trekking fascinerend. Lopen over geitenpaden, langs kloven van 800 meter diep, bergdorpjes en overnachten in een authentiek Tea house.

Meer informatie

Tiger Leaping Gorge

Wuzhen – Water Village

Wuzhen is wellicht het mooiste van de zes waterstadjes, de stad van zijde, vis en rijst. Het meer dan 13 eeuwen oude stadje staat niet voor niets op de UNESCO wereld erfgoedlijst, met prachtig gerestaureerde gebouwen, kanalen, waarop marktkooplieden met hun bootjes rondvaren.

Meer informatie

Wuzhen – Water Village

Xiahe – ‘Labrang klooster’

Xiahe en het Labrang klooster, ook wel little Tibet genoemd. Op weinig plekken voel je je meer in Tibet dan in Xiahe en de autonome Tibetaanse regio. Woon het ochtend gebed van de monniken in het Labrang klooster bij en drink Yakboter thee met hen. Maak kennis met de Tibetaanse nomaden en ervaar de weidse Tibetaanse hoogvlakte.

Meer informatie

Xiahe – ‘Labrang klooster’

Xi’an, ‘Terracotta Leger’

Uiteraard kom je naar Xi’an om het wereldberoemde Terracotta leger te zien. Maar Xi’ an is veel meer. Deze oude keizerstad was ten tijde van Marco Polo een knooppunt van wegen aan de zijderoute. Het heeft veel van zijn charme behouden en is een melting pot van culturen.

Meer informatie

Xi’an, ‘Terracotta Leger’

Naam: Xi’an Terracotta leger (3 dgn. /2 n.)
Code: C-BS-X-104

Over dit reisblok

In dit reisblok bezoek je uiteraard het Terracotta leger. Samen met je privégids en chauffeur bezoek je het Terracotta leger van Qin Shi Huangdi dat een stuk buiten de stad is gelegen. Je verblijft in een comfortabel hotel binnen de oude stadsmuren in het centrum van deze voormalige keizerstad. Vandaaruit kun je de Moslim wijk met de Grote Moskee, de Streetfood market en de beroemde medicijnmarkt bezoeken en dit combineren met een bezichtiging van enkele van de oude pagodes. Xi’an is veel meer dan alleen het Terracotta leger.

Terracotta Leger

Het Terracotta Leger is een van de topattracties in China. Het is een must-see attractie voor elke bezoeker van China. Het zijn honderden, gedetailleerde levensechte en op ware grote, modellen van het leger dat keizer Qin Shi Huang, de eerste keizer van China, meenam in zijn graf. Het is een kopie van het leger waarmee hij 2200 jaar geleden het keizerlijke China tot eenheidsstaat verenigde. Het wordt beschouwd als een van de grootste archeologische sites in de wereld, en een van de grootste ontdekkingen van de 20ste eeuw.

Ervaar de rijke (eet-) cultuur

Als knooppunt aan de zijderoute was Xi’an een melting pot van culturen. De stad heeft veel van zijn charme behouden. Vlakbij de Drum- en Bel Towers vindt je de oude moslimwijk met zijn prachtige moskee. Op straat zijn overal eetstalletjes te vinden. Je kan er uren lang heerlijk slenteren, de lokale markt bezoeken, geroosterde kastanjes eten of een lekkere kebab nemen.

Oude Xi’an

Ten tijde van Marco Polo was Xi’an een knooppunt aan de zijderoute. Het heeft veel van zijn charme behouden en is een soort melting pot van (eet-) culturen. Xi’an is de geboorteplaats van de Chinese beschaving in de laagvlakte van de Yellow River. Gedurende 11 eeuwen was het de hoofdstad van China tijdens diverse keizerlijke dynastieën. De 3000 jaar oude geschiedenis vindt je overal in de stad terug in historische sites en cultureel erfgoed.

Reisschema dag tot dag

Dag 1:    Xi’an, een oosters tintje

Bij aankomst op het treinstation staat de chauffeur klaar om je naar het hotel te brengen. Het is een comfortabel hotel, mooi centraal gelegen binnen de oude stadsmuren. Na ingecheckt te zijn heb je de tijd aan jezelf. Waarschijnlijk heb je eerst behoefte aan een iets te eten. Dan zit je in Xi’an helemaal goed. Je kunt door de oude centrum wandelen en hier en daar een hapje nemen. De keuze is bijna onbeperkt. Men zegt dat in Xi’an de pasta is uitgevonden, vervolgens via de zijderoute naar Europa is gekomen en dat wij hieraan onze spaghetti hebben te danken.

TIP         Maak een fietstocht. Huur een fiets en maak een fietstocht over de vrijwel intacte 14 km. lange en eeuwenoude stadsmuur.

City tour Xi’an

Met een Engelstalige gids maak je een leuke en boeiende wandeling door de oude stad (moslim wijk) met een bezoek aan de Grote Moskee en de Street food markt.

City tour Xi’an

Naam: City tour Xi’an
Code: C-AE-X-101

Omschrijving

De gids haalt je op bij je hotel en samen met hem maak je een wandeling door de oude stad (moslim wijk) met een bezoek aan de Grote Moskee en de Street food markt. Je Engelstalige gids geeft je uitgebreide uitleg over de historische achtergrond van zijn stad. Hij laat je de lekkernijen op de markt zien en kan je precies vertellen hoe een en ander gemaakt wordt.

Duur

3 uur

Prijs

Op aanvraag p/p.* op basis van 2 personen.

Inclusief

Transport: Pick-up en drop-off bij hotel
Entree

Exclusief

 • Fooien
 • Eten / drinken
 • Overige niet genoemde uitgaven en kosten welke niet onder ‘Inclusief’ staan vermeld

Overig

Activiteiten en excursies worden geboekt als onderdeel van een maatwerkreis, c.q. een basisreis (Onze reizen) of als aanvulling op een bouwsteen / meerdaagse tour. Daarom zijn er geen extra boekingskosten.

Dag 2:    Excursie Terracotta leger

Na het ontbijt wordt je opgehaald door je privé gids. Vandaag staat een bezoek aan het Terracotta leger op het programma dat een stuk buiten de stad is gelegen. Het Terracotta leger van Qin Shi Huangdi is natuurlijk de beroemdste en grootste archeologische ontdekking van de vorige eeuw. Aan het einde van de excursie wordt je weer afgezet bij je hotel. (Incl. Entree € 21,= p/p.) Wil je meer weten over de rijke Chinese cultuur, dan adviseren wij je het Shaanxi History Museum te bezoeken. Het museum wordt beschouwd als de schatkamer van China en de oude dynastieën. Een van China’s beste musea.

TIP         
Bezoek in de avond de Grote Wilde Ganzenpagode (Big Wild Goose Pagoda) met zijn waterfonteinenshow. Dit mag je eigenlijk niet missen. Aan de voet van de pagode kun je een prachtig schouwspel van licht en water aanschouwen, op muziek van Mozart of Beethoven. Het is de grootste fonteinenshow in China.

Excursie Huaqing Hot Springs

Huaqing Hot Spring is de plaats van de beroemde keizerlijke baden en diverse paleiscomplexen met een geschiedenis die 3000 jaar terug gaat.

Excursie Huaqing Hot Springs

Naam: Excursie Huaqing Hot Springs
Code: C-AE-X-102

Omschrijving

Je kan er voor kiezen om aansluitend op het bezoek aan het Terracotta leger de Huaqing Hot Spring te bezoeken. De Huaqing Hot Spring zijn de beroemde keizerlijke baden met diverse paleiscomplexen en een geschiedenis die 3000 jaar terug gaat. Het behoort tot het Nationaal Culturele erfgoed en is één van China’s honderd beroemde tuinen. De Huaging baden liggen zo’n 35 km. oostelijk van Xi’an in Qin-gebergte, met als bekendste de Huashan berg, één van de Vijf Heilige Bergen in China.

Duur

Dagdeel

Prijs

Op aanvraag p/p.* op basis van 2 personen.

Inclusief

Transport: Privé auto met chauffeur
Entree Tickets ad. € 16,= p/p. tot park is inclusief

Exclusief

 • Fooien
 • Eten / drinken
 • Overige niet genoemde uitgaven en kosten welke niet onder ‘Inclusief’ staan vermeld

Overig

Activiteiten en excursies worden geboekt als onderdeel van een maatwerkreis, c.q. een basisreis (Onze reizen) of als aanvulling op een bouwsteen / meerdaagse tour. Daarom zijn er geen extra boekingskosten.

Dag 3:    Vervolg je reis

Afhankelijk van je reisplanning heb je nog wat tijd om te wandelen en te genieten van deze vibrerende stad. Na dat je uitgecheckt hebt staat de auto met chauffeur klaar om je naar het treinstation of vliegveld te brengen.

Opties

Bij opties kun je aangeven of jij je verblijf in Xi’an met een dag wilt verlengen of bijvoorbeeld een upgrade van het hotel wilt.

Verlenging je verblijf in Xi’an

Heb je de mogelijkheid je verblijf in Xi’an met een dag te verlengen, dan is dit zeker een aanrader. Er is nog zoveel meer te zien, waaronder het oudere maar minder bekende 2e Terracotta leger. Wat ons betreft zeer de moeite waard. De kosten van verlenging is afhankelijk van je hotel keuze.

Upgrade naar luxe 4* hotel

Een upgrade naar een luxe 4* hotel is mogelijk. Deze is echter op enige afstand van het oude centrum gelegen. Hou er rekening mee dat je dan een taxi moet nemen om in de oude stad te komen.

 

Accommodatie

Je verblijft in een comfortabel 3* hotel, centraal gelegen binnen de oude stadsmuren van Xi’an.

Duur

3 dagen / 2 nachten

Prijs

Op aanvraag p/p.* op basis van 2 personen

Inclusief

Vervoer: Tijdens excursie naar Terracotta leger, met auto en chauffeur
Transfer: Transfer bij aankomst in Xi’an van treinstation of vliegveld naar hotel.
Transfer bij vertrek uit Xi’an van hotel naar treinstation of vliegveld
Overnachten: 2x Overnachting in comfortabele nachttrein softsleeper klasse
1x Overnachtingen op basis van 2 persoonskamer in sfeervol courtyard hotel.
Maaltijden: 2x ontbijt in hotel
Excursie: Excursie Terracotta leger met Engels sprekende gids en chauffeur
Entree Tickets entree Terracotta Warrior museum ad. € 21,- p/p.

Exclusief

 • Niet genoemde maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven, zoals: drankjes, telefoon, wassen van kleding enz.
 • Fooien
 • Wordt geboekt in combinatie met andere reisonderdelen. Boekingskosten en bijdrage garantiefonds slechts één maal per boeking.
 • Overige niet genoemde uitgaven en kosten welke niet onder ‘Inclusief’ staan vermeld

Xishuangbanna, ‘Jungle en Minority’s’

Een trip naar Jinghong in Xishuangbanna is een reis buiten de platgetreden paden in het subtropische gebied met vele kleurrijke minderheden en jungle. Een schitterend gebied voor een trekking langs theeplantages, door jungle, langs riviertjes en watervallen.

Meer informatie

Xishuangbanna, ‘Jungle en Minority’s’

Xishuangbanna – ‘Minority’s, familie trekking’

Een avontuurlijke trip voor familie met tieners, inclusief een trektocht buiten de platgetreden paden in het subtropische gebied van Xishuangbanna met vele kleurrijke minderheden en jungle. Een schitterend gebied voor een trekking langs theeplantages, door jungle, langs riviertjes en watervallen.

Meer informatie

Xishuangbanna – ‘Minority’s, familie trekking’

Zhongdian ‘Shangri-La’

Een reis naar Zhongdian, ook wel Shangri-La genoemd, is een bezoek aan Tibet. Hier krijg je het echte Tibet gevoel, met boeddhistische kloosters, monniken, hoogvlakte en vooral de inwoners met traditionele klederdracht.

Meer informatie

Zhongdian ‘Shangri-La’

Yangshuo, ‘Kastbergen idylle’

Yangshuo, een bruisend en gezellig plaatsje te midden van een sprookjesachtig kastlandschap. Adembenemende kastbergen waar blauwe riviertjes doorheen slingeren, afgewisseld met groene rijstvelden en kleine historische dorpjes.

Meer informatie

Yangshuo, ‘Kastbergen idylle’