Eten en drinken

Indiase  keuken

Een walhalla voor de vegetariër. Maar ook voor de carnivoren onder ons is het heerlijk eten in India. Van verrassende curry’s tot vers Naan-brood uit de houtoven. Elke streek kent zijn eigen specialiteiten en eigenaardigheden. De ene regio is wat minder spicy dan de ander. De ober ziet natuurlijk direct dat je een westerse toerist bent en zal daar meestal rekening mee houden. Voor de zekerheid is het handig om zelf aan te geven “Not spicy”. Voordeel is natuurlijk dat veel Indiërs Engels spreken. In het algemeen is het prima te doen. Er worden vele unieke en bijzondere kruiden en ingrediënten gebruikt. Dat kan misschien een keer een minder gewenste verrassing opleveren. Ons advies, sta er open voor, wees niet te bang en geniet er van. Het levert in ieder geval een leuk verhaal voor thuis op.

Al reizend door het land zal je merken dat de keuken ook steeds veranderd. Aan het eind van de reis zul je nauwelijks in de gaten hebben dat je voornamelijk vegetarisch hebt gegeten.