Steden en Highlights

Belangrijke steden in India

Hieronder hebben wij enkele belangrijke steden uitgelicht die regelmatig op een reis door India worden bezocht.

Delhi

Delhi (ook bekend als het Nationaal Hoofdstedelijk Territorium van India) is een metropoolregio in India met de nationale hoofdstad New Delhi. Delhi is een stad die twee verschillende werelden overbrugt. Old Delhi, ooit de hoofdstad van Islamitisch India, is een labyrint van smalle straatjes met afbrokkelende haveli’s en formidabele moskeeën. De door de Britse Raj gecreëerde keizerlijke stad New Delhi bestaat daarentegen uit ruime, met bomen omzoomde lanen en imposante overheidsgebouwen. Delhi is gedurende ongeveer een millennium de zetel geweest van verschillende heersers en vele rijken. Vaak werd de stad hier vernietigd en vervolgens herbouwd.

Bezienswaardigheden Delhi:

Vanaf de middeleeuwen is Delhi altijd het belangrijkste handelscentrum van Noord-India geweest. Veel van de plaatsen, zoals Sheikh Sarai en Yusuf Sarai, ontlenen hun naam aan de oude handelssteden van Delhi. Tegenwoordig zijn er in plaats van marktsteden een aantal winkelcomplexen, hubs en groothandelsmarkten verspreid over de stad Delhi.

Er is een hele reeks aan interessante dingen te vinden voor de toerist, zoals; sieraden, tapijten, handwerk, edelstenen, zijde en zilverwerk – allemaal synoniem met India. Connaught Place, Karol Bagh, Sarojini Market en Chandni Chowk zijn de belangrijkste winkelgebieden. Baba Kharak Singh Marg, in de buurt van Parliament Street, is bezaaid met meerdere warenhuizen waar beroemde handnijverheid producten uit verschillende staten van India onder één dak tegen door de overheid gecontroleerde prijzen te koop worden aangeboden. De beste manier om de echte cultuur en tradities van de stad te leren kennen, is te wandelen of rond te dwalen door de marktplaatsen, want hier is de hedendaagse cultuur het meest zichtbaar voor de bezoeker. Hieronder enkele Highlights die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Interessante plaatsen om te bezoeken in Delhi

 • New Delhi
 • India Gate and Rajpath
 • Sansad Bhavan
 • Rashtrapati Bhavan
 • Connaught Place
 • Lodhi GardensMughal monuments
 • Humayun’s Tomb
 • Purana Quila
 • Red Fort
 • Salimgarh Fort
 • Chandni Chowk
 • Safdarjung’s Tomb

Oude monumenten

 • Qutub Minar
 • Tughlaqabad

Gebedshuizen

 • Akshardham Temple
 • Laxminarayan Temple
 • Cathedral Church of Redemption
 • Gurdwara Bangla Sahib
 • Iskcon Temple
 • Jama Masjid
 • Lotus Temple
 • St. James’ Church

Museums

 • National Museum, New Delhi
 • National Rail Museum

Andere attracties

 • Jantar Mantar
 • Nizamuddin Dargah
 • Raj Ghat
 • Shanti Vana
 • National Zoological Park

Agra

Beroemd om de Taj Mahal, een van de zeven wereldwonderen, is Agra een van de meest populaire toeristische bestemmingen in India. Agra is een virtueel fort van geschiedenis en architectuur in de staat Uttar Pradesh in India. Historische monumenten, architectonische grootsheid en de schoonheid, Agra gedijt als een van dé toeristische bestemmingen in India. Agra, een middeleeuwse stad, word verondersteld te zijn gebouwd in 1475. Maar bestond al in het epische Mahabharatha tijdperk als Agraban (betekent paradijs).

Bezienswaardigheden Agra:

De beroemde tweede-eeuwse geograaf Ptolemaeus zag deze plek als Agra op zijn wereldkaart. Agra was de hoofdstad van vele dynastieën, waaronder Lodhi en Mughals. Gelegen aan de oevers van de rivier de Yamuna, biedt Agra de toeristen de rijkste door de mens gemaakte schoonheden, waaronder drie UNESCO-werelderfgoed locaties: het fort van Agra, Fatehpur Sikri en Taj Mahal. Het is de geboorteplek van de Mughal-kunst, cultuur en architectuur.

Agra is de belangrijkste toeristische plek in India en heeft veel toeristische voorzieningen. De stad met veelkleurige verlichting die ’s nachts een prachtig aangezicht biedt. Veel hoogwaardige hotels en resorts maken een verblijf in Agra aangenaam. Hieronder enkele Highlights die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Taj Mahal
Een van de zeven wereldwonderen, een must-see plek in India is de Taj Mahal. Het is een van de drie werelderfgoed locaties in Agra en is het levende exemplaar van de romantische liefde van Shah Jahan voor zijn favoriete vrouw Mumtaz Mahal.

Agra Fort
Agra Fort, ook bekend als het Rode Fort van Agra, ligt dicht bij de Taj Mahal-tuinen aan de oevers van de rivier de Yamuna.

Mausamman Burj
Musamman Burj ligt zeer dicht bij de Diwan-i-Khas, de imposante privéhal van Shah Jahan. Mausamman Burj, ook wel bekend als Saman Burj, is een prachtig architectonisch wonder met achthoekige toren.

Moti Masjid
Gelegen op de hellingen van het Diwan-e-aam-complex, staat Moti Masjid bekend om zijn parelwitte buitenkant en het prachtige interieur en exterieur. Gebouwd in de jaren 1648-54, heeft de moskee 12 pilaren en kromme bogen.

Chini Ka Rauza
Chini Ka Rauza is een spectaculaire tombe vlakbij Taj Mahal. Het graf is opgedragen aan de premier van de Mughal-dynastie Allama Afzal Khan, de Mullah van Shiraz, tijdens het bewind van Shah Jahan.

Fatehpur Sikri
Fatehpur Sikri is een stad op ongeveer 40 km afstand van Agra en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. De stad werd in de periode 1571 tot 1585 gebouwd door de grote Mughal-keizer Akbar.

Jama Masjid
De Jama Masjid is een van de grootste moskeeën in Agra. Het werd gebouwd in 1648 en staat in de volksmond bekend als Jami Masjid. Deze moskee wordt gecrediteerd met de naam van prinses Jahanara Begum, de lieve dochter van Shah Jahan.

Buland Darwaza
Buland Darwaza, een door Akbar gebouwde poort om zijn overwinning in 1573 op het koninkrijk Khandesh in Gujarat te vieren, is de toegangspoort tot het beroemde Fatehpur Sikri.

Panch Mahal
Panch Mahal, een groot paviljoen met vijf verdiepingen in het fortcomplex Fatehpur Sikri. Het wordt verondersteld de plezier- en ontspanningsplaats te zijn voor Mughal-keizer Akbar. Het paviljoen bestaat uit prachtige rode zandsteen en bevindt zich op het hoogste punt in Fatehpur Sikri.

Maryamuzzamani Palace
Maryamuzzamani Palace is een prachtig paleis in het fortcomplex van Fatehpur Sikri. Dit was het paleis van koningin Maryamuzzammani, de Goan-vrouw van keizer Akbar en de moeder van Jehangir.

Graf van Itimad-ud-daula
De Itimad-ud-daula’s Tomb aan de oever van de rivier de Yamuna werd gebouwd door de koningin Noor Jahan, de koningin van Jahangir, voor haar ouders. Het is een architectonisch wonder gelegen in het midden van de bekende en schilderachtige Perzische tuin.

Sikandra Complex (Akbar’s Tomb)
Het Sikandra-complex met het graf van Akbar is eveneens een echt architectonisch wonder. De Grote Mughal-keizer begon met de bouw van dit complex in 1605, waarbij verschillende architecturele stijlen werden samengevoegd. Jehangir, de zoon van Akbar, voltooide het Sikandra-complex na de dood van Akbar.

Mehtab Bagh
De Mehtab Bagh, een tuinperceel van 25 hectare dat tussen 1631 en 1635 is aangelegd, is de maanlichttuin aan de westkant van de oever van de rivier de Yamuna. Het ligt net over de Yamuna en is symmetrisch uitgelijnd met de wereldberoemde Taj.

Amritsar

Amritsar  is een stad in het noordwestelijke deel van India. Het is het spirituele centrum voor de Sikh-religie en het administratieve hoofdkwartier van het Amritsar-district in de staat Punjab. De stad staat bekend om zijn rijke keuken, cultuur en om het tragische incident van het bloedbad in Jallianwala Bagh in 1919 onder Britse heerschappij. De stad Amritsar staat vooral ook bekend om zijn drukke markten en chaotisch verkeer.

De aanwezigheid van de Gouden Tempel verspreidt echter kalmte waar de mensen hun hoofd met respect buigen. Er zijn nog veel meer attracties die een bezoek waard zijn in de stad en die u kunt ontdekken. Hieronder enkele Highlights die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Bezienswaardigheden Amritsar:

Gouden Tempel
Het is een van de meest bezochte toeristische attracties in de stad Amritsar, de Gouden Tempel in het hart van de stad. Deze tempel is voor iedereen toegankelijk, hoewel het de belangrijkste gebedsplaats voor de Sikh is. Het is een prachtig heiligdom met veel gouden dat weerspiegeld op het omliggende water, marmeren vloeren, een adembenemende bezienswaardigheid.

Durgiana Mandir
Dit is een betoverende tempel die gemakkelijk te bereiken is vanaf de Gouden tempel, gewijd aan de godin Durga. De tempel is zeer mooi vormgegeven.

Baba Atal Rai-toren
Dit is de plaats die enkele kilometers verwijderd is van de stad en het is de plek die wordt gezien waar Guru Har Gobind stierf. Het is een negen verdiepingen tellend gebouw. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Op de eerste verdieping van het gebouw zijn beelden geplaatst die volgens Guru Nanak Dev relevant zijn voor het leven.

Jallanwala Bagh
Een van de historische monumenten die een bezoek waard zijn. Hier wordt de trieste geschiedenis uit het recente verleden levend gehouden waarin de massamoord plaatsvond ten tijde van de vrijheidsstrijd in India. De galerij is geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur in de winter en in de zomers van 09.00 uur tot 17.00 uur.

Wagah-grens
De grens met Pakistaan ligt op ongeveer achtentwintig kilometer van Amritsar, Er zijn veel toeristen die naar deze plek komen om de bewakers en vlaggenceremonie te zien. Dit mag je niet missen.

Kochi

Kochi (koloniale naam Cochin) is een levendige stad gelegen aan de zuidwestkust van het Indiase schiereiland in de adembenemend mooie en welvarende staat Kerala, geprezen als ‘God’s Own Country’. Het strategische belang ervan door de eeuwen heen is groot. Informeel wordt Cochin ook wel de Gateway to Kerala genoemd. Van oudsher hebben de Arabieren, Britten, Chinezen, Nederlanders en Portugezen onuitwisbare sporen nagelaten in de geschiedenis en ontwikkeling van Cochin.

Bezienswaardigheden Kochi

In de loop der jaren is Cochin uitgegroeid tot dé commerciële en industriële hoofdstad van Kerala en is het misschien wel de tweede belangrijkste stad aan de westkust van India (na Mumbai / Bombay). Cochin is trots op zijn haven van wereldklasse en internationale luchthaven die het verbindt met vele grote steden wereldwijd.

Deze mooie stad aan zee wordt geflankeerd door de West-Ghats in het oosten met zijn theeplantages en de Arabische Zee in het westen. Strikt genomen is Cochin een kleine stad. Maar Cochin is zijn oorspronkelijke grenzen ontgroeid en is nu de algemene naam die wordt gegeven aan een groot deel van de regio die grenst aan de oorspronkelijke stad, die nu Cochin, Fort Kochi, Mattanchery, Ernakulam en vele andere nabijgelegen steden en dorpen omvat.

Kochi is misschien wel het ideale startpunt voor het verkennen van de onpeilbare diversiteit en schoonheid van Kerala, beoordeeld in de top drie van toeristische bestemmingen door de World Travel & Tourism Council en opgenomen in de ’50 Top bestemmingen van de National Geographic Traveler. Hieronder enkele Highlights die de moeite waard zijn om te bezoeken.

 

Fort Kochi
Kochi ligt op ongeveer 13 km van Ernakulam dat bekend staat om de Chinese visnetten, pittoreske stranden en architectonische stijl van de gebouwen. De Europese stijl is duidelijk zichtbaar en dat maakt dit kleine stadje anders dan andere steden in Kerala.

Joodse synagoge en Joodse stad
De Joodse synagoge Kochi (Paradesi-synagoge) is gebouwd in 1568 en is een van de oudste actieve synagogen. Deze synagoge bevindt zich in het oude deel van Mattenchery Town in Kochi, bekend als Jew Town.

Dutch Palace
Het Nederlands Paleis (ook bekend als Mattenchery Palace) ligt vlakbij de Joodse stad. Het werd gebouwd in 1555 na Christus door de Portugezen en aangeboden aan Veera Kerala Varma, Raja van Kochi. Het heeft een enorme verzameling muurschilderingen, portretten en exposities van de Rajas van Kochi in de Kerala-tempel.

Backwaters
Met kilometers lange bossen kokospalmen omringd, bieden de binnenwateren van Cochin een van de meest betoverende bezienswaardigheden voor bezoeker. Afgezien van de vele oude monumenten, zoals de Joodse synagoge, Fort Kochi en het Mattancherry-paleis, zijn de binnenwateren een belangrijke reden waarom honderden toeristen het hele jaar door massaal naar deze prachtige havenstad trekken.

Marine Drive
Het is een populaire ontmoetingsplek voor locals. Dit schilderachtige pad is gebouwd met uitzicht op het Vembanad-meer. De loopbrug heeft twee recent gebouwde bruggen; de Rainbow bridge en de Chinese Fishing Net Bridge. Het uitzicht bij zonsondergang is vanaf hier gewoon geweldig!

St Francis Church
De Sint Franciscus Xaveriuskerk in Fort Kochi werd in 1503 gebouwd door de Portugese handelaars. Ze kwamen hier met admiraal Pedro Alvarez de Cabral, via dezelfde route die werd gevolgd door de legendarische Portugese ontdekkingsreiziger Vasco da Gama, die in 1498 in Calicut landde.

Cherai Beach
Cherai Beach, gelegen op Vypin Island, is een van de prachtigste stranden met uitzicht op de Arabische zee. Het ligt op ongeveer 25 km van Cochin en is een ideale plek om te ontspannen en te genieten van een paar strand dagen!

Hill Palace Museum
Hill Palace Museum is het eerste cultuur historisch museum van Kerala en tevens het grootste archeologische museum. Het is gelegen nabij Tripunithura, Kochi. Het werd gebouwd in 1865 en was het administratieve hoofdkwartier van Kochi Rajas.

Pareekshith Thampuran museum
Het Pareekshith Thampuran museum is een zeer goed archeologisch museum in de buurt van de Shiva-tempel, aan de Durbar Hall Road in Ernakulam. Dit museum heeft een indrukwekkende collectie 19e-eeuwse schilderijen, oude monumenten en munten, geschriften gemaakt in steen en gips, muurschilderingen en memorabilia.

Bolgatty Palace
Dit paleis is in 1744 door Nederlanders gebouwd en is een van de oudste nog bestaande Nederlandse paleizen buiten Nederland. Bolgatty Palace bevindt zich op Bolgatty Island. Het is nu door de staat omgebouwd tot een erfgoedresort.

Kodanad Elephant Training Center
Kodanad is een landelijk dorp in de buurt van Cochin, op ongeveer 42 km van de stad Ernakulam. Deze plaats staat bekend om het olifantenopleidingscentrum dat in 1950 is opgericht. Vanwege het verbod van de Indiase regering op het vangen van olifanten, is Kodanad nu slechts een redding en training centrum voor gestrande baby olifanten en gewonde olifanten.

Bikaner

Bikaner ligt in het noordwestelijke deel van de Indiase staat Rajasthan. Als ooit schoonheid in een woestijn heeft gebloeid, dan is het bij Bikaner geweest. Deze woestijnstad gelegen op de historische handelsroute van Pakistan naar Delhi heeft een schoonheid die volkomen uniek is. De imposante paleizen, prachtige en rijkelijk gebeeldhouwde tempels van rode en gele zandstenen tonen enkele van de mooiste creaties van de Rajput-beschaving. Het door woestijn omgeven landschap rondom Bikaner prikkelt om deze tot de verbeelding sprekende stad te bezoeken. De streek wordt ook wel kamelenland genoemd door de beste kamelen ter wereld en heeft daarom een ​​van de grootste kamelenonderzoeks- en fokkerijen ter wereld.
Hieronder enkele Highlights die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Bezienswaardigheden Bikaner:

Junagarh Fort
Het Junagarh Fort werd tussen 1588 en 1593 gebouwd door Raja Rai Singh, een generaal in het leger van Mughal-keizer Akbar, met paleizen en luxe suites gebouwd door daaropvolgende maharadja’s. Dit fort heeft een 986 meter lange muur met 37 bastions, een gracht en twee ingangen. De Surajpol of de ‘Sun Gate’ is de hoofdingang. De paleizen binnen het fort liggen aan de zuidkant en vormen een pittoresk geheel van binnenplaatsen, balkons, kiosken, torens en ramen. Een belangrijk kenmerk van het fort en paleizen is de uitstekende kwaliteit van steenhouwen. De handafdrukken die dicht bij de Daulatpol te zien zijn, herdenken de vrouwen van gesneuvelde Rajput-soldaten, die sati (zelfmoord) hebben gepleegd op de brandstapels van hun man.

Lalgarh Palace
Dit paleis ligt 3 km ten noorden van het stadscentrum en is gebouwd door Maharadja Ganga Singh ter nagedachtenis van zijn vader, Maharadja Lal Singh. Het Shri Sadul-museum beslaat de hele eerste verdieping van het paleis. Het museum werd gebouwd in 1076. Er is een mooie verzameling artefacten, persoonlijke bezittingen van de Bikaner Maharadja’s en een koperen voertuig dat bekend staat als een Tokan, gebruikt om belasting gelden in te zamelen die per kameel naar de schatkamer in Bikaner werden vervoerd.

Camel Research Farm
Dit door de overheid beheerde centrum, 8 km van Bikaner, is waarschijnlijk uniek in Azië. Er zijn ongeveer 230 kamelen in het National Camel Research Centre. Hier worden drie verschillende rassen gefokt. Het Britse leger gebruikte tijdens de Eerste Wereldoorlog kamelen uit Bikaner. Het kamelen centrum is boeiend om te bezoeken maar verder is er niet zo heel veel te zien.

Gajner Wildlife Sanctuary
Het meer en de beboste heuvels van dit reservaat, 32 km van Bikaner aan de Jaisalmer-weg, is het leefgebied van hazen, wilde zwijnen, woestijnvossen, herten en antilopen, waaronder zwarte bokken en blauwe stieren. Het meer bij Gajner trekt duizenden vogels aan. Gajner Wildlife Sanctuary, herbergt het voormalige jachthuis van Bikaner met een prachtig meer omgeven door een dicht bos.

Bhandasar-tempel
De Bhandasar-tempel is gewijd aan de vijfde tirthankar Sumitnath. Het gebouw werd in 1468 in gebruik genomen door een rijke Jain-handelaar, Bhandasa Oswal. Het werd na zijn dood in 1514 voltooid. Het interieur van de tempel is prachtig, met, ongebruikelijk voor een Jain-tempel, een reeks levendige schilderijen. De pilaren zijn versierd met abesken en verhalen de levens van de 24 Jain-tirthankars. Er wordt gezegd dat 40.000 kg ghee (geklaarde boter) werd gebruikt in de mortel in plaats van water, wat volgens de lokale bevolking op warme dagen door de vloer sijpelt. Op de eerste van de drie verdieping van de tempel staan ​​prachtige miniaturen van de wachtposten van de goden. Vanaf de derde verdieping heb je een prachtig uitzicht over de stad, met de woestijn erachter in het westen.

Rattentempel (Karni Mata)
In de Karni Mata tempel leven duizenden ratten die daar worden vereerd. Deshnok is een dorp 30 km ten zuiden van Bikaner langs de weg naar Jodhpur. Een bezoek aan Deshnok’s tempel van Karni Mata, ook wel rattentempel genoemd is fascinerend. Hier worden de heilige knaagdieren beschouwd als incarnaties van de verhalenvertellers. Karni Mata leefde in de 14e eeuw en verrichtte tijdens haar leven vele wonderen. Toen haar jongste zoon Lakhan verdronk beval zij Yama, de god van de dood, om hem weer tot leven te wekken. Yama antwoordde dat hij dit niet kon, maar dat Karni Mata, een incarnatie van Lakhan’s leven zou kunnen bewerkstelligen. Dit deed ze en besloot dat leden van haar familie niet meer zouden sterven, maar als kaba’s (ratten) zouden worden geïncarneerd, en deze kaba’s zouden terugkeren als leden van haar familie. Er zijn ongeveer 600 families in Deshnok die geloven als kaba (rat) te reïncarneren.

Dharamsala

Dharamsala (Mc Leodganj) staat bekend als de verblijfplaats van de Tibetaanse leider, de Dalai Lama en huisvest de Tibetaanse regering in ballingschap. Dharamsala staat synoniem voor het boeddhisme in India. Gelegen op de bovenste heuvelachtige terreinen van de Kangra-vallei en tegen de schilderachtige achtergrond van het prachtige Dhauladhar-gebergte (Himalaya).

De prachtige stad is opgedeeld in boven- en beneden deel. Het is de thuishaven van de Tibetaanse leider. Dit is de perfecte plek om meer te leren over het boeddhisme en de Tibetaanse strijd voor vrijheid. De stad wordt gedomineerd door de Tibetaanse bevolking, met behoud van Britse vurigheid en Engelse levensstijl. Talrijke boeddhistische vihara’s of gompa’s met grote culturele waarden en Tibetaanse architecturen zijn de belangrijkste attracties van Dharamsala. Dharamsala heeft een mooie omgeving, dichte groene bossen met Deodar-bomen en pijnbomen. Gezegend met veel heldere en niet vervuilde beekjes is het een paradijs voor natuurliefhebbers.

De Kotwali Bazaar is een boeiende plaats waar je de kleur en levensstijl van de Dharamsala-gemeenschap kunt zien. De markt wordt beschouwd als het basiskamp voor hen die naar Upper Dharamsala reizen. De toeristen die van natuurwandelingen en trektochten houden, kunnen in dit basiskamp verblijven en de heuvelachtige bosgebieden verkennen.

Mc Leodganj

Oorspronkelijk de thuisbasis van de semi-nomadische Gaddi-stam, is Mc Leodganj tegenwoordig de residentie van Zijne Heiligheid, de Dalai Lama. In het midden van de 19e eeuw was het een Brits garnizoen. De plaats is heeft zich ontwikkeld tot administratief centrum voor de hele Kangra-vallei.

Tegenwoordig is Mc Leodganj het hoofdkantoor van de Tibetaanse regering in ballingschap. Het indrukwekkende klooster heeft meer dan levensgrote afbeeldingen van Boeddha, Padmasambhava en Avaloketeshwara.

Shekhawati – Historische zijderoute

Shekhawati is een droog gebied en historisch gezien een belangrijke regio in het noordoosten van Rajasthan, India. Het is onderdeel van de historische handelsroute in de 17e tot 19e eeuw waar vele kamelen karavanen langs kwamen.

De Marwari-kooplui bouwden grote haveli’s in de regio Shekhawati. Ingegeven door rijkdom en prestige waren deze kooplieden druk bezig elkaar te overtreffen met het bouwen van meer grootsere gebouwen – huizen, tempels die zowel van binnen als buiten rijkelijk waren versierd met muurschilderingen.

Varanasi

Bovenal staat Varanasi uiteraard bekend om de Ghats. Dit zijn de plekken op de oevers van de Heilige Ganges rivier waar de overledenen worden gecremeerd. Volgens het Hindoeïstische geloof is dit dé plek om gecremeerd en vervolgens uitgestrooid te worden over de Ganges om het Nirvana te bereiken.

Sterven in Varanasi is voor veel Hindoes het hoogst haalbare. Je zult hier dan ook veel oudere en zieke mensen zien die wachten op hun overlijden en families die rouwen om hun geliefden. Het is toegestaan om de openbare crematies bij te wonen, ook al is het geen gezellig gezicht natuurlijk. Wees wel terughoudend en respectvol, foto’s maken wordt niet op prijs gesteld.

Udaipur

De stad Udaipur, ook wel het ‘Venetië van het Oosten’ genoemd, is gebouwd rond drie met elkaar verbonden meren – Lake Pichola, Fateh Sagar Lake en het kleinere Swaroop Sagar-meer. Het wordt omringd door de heuvels van het Aravalli-gebergte.

Je vindt er een scala aan oude tempels en sprookjesachtige paleizen (een aantal van de laatste zijn omgebouwd tot luxe erfgoedhotels). Udaipur staat ook bekend als een van de mooiste en meest romantische steden van Rajasthan. Must-see attracties zijn onder meer het City Palace, het Lake Palace (James Bond hotel op een klein eiland in het midden van Lake Pichola) en het Udaipur Solar Observatory, de belangrijkste van Azië.

Fatehpur Sikri

Fatehpur Sikri ook wel het ‘Pompeï’ van India genoemd. Veel mensen bezoeken Agra en natuurlijk de Taj Mahal, maar vergeten het prachtige Fatehpur Sikri te aan te doen. In de eerste jaren na de bouw een welvarende stad, maar nu geheel uitgestorven.

De maharadja die de stad liet bouwen had geen rekening gehouden met de waterschaarste in dit gebied. Door een gebrek aan drinkwater werd het door de bewoners al snel verlaten en is het nu een spookstad. Daarom wordt het ook de verlaten stad genoemd. Fatehpur Sikri, liggend op 40 km afstand van Agra, heeft vele gave bezienswaardigheden en staat op de UNESCO wereld erfgoedlijst. De stad werd in de periode 1571 tot 1585 gebouwd door de grote Mughal-keizer Akbar.

Ranthambhore NP

Ranthambhore National Park is een van de grootste en bekendste tijger reservaten in India met prachtige natuur.

De natuur van het park is zeer bijzonder en maakt een bezoek aan deze regio in Rajasthan een must voor natuurliefhebbers. De open vlaktes en dichte bossen worden afgewisseld met steile hellingen en rotsformaties. Het park is genoemd naar het Ranthambhore Fort. Op een steile rots in het park vind je nog overblijfselen van dit fort. Een imposante ruïne van een goed bewaard gebleven fort. Het bouwwerk dateert uit de 10de eeuw. Hier verbleven de maharadja’s van Jaipur, de vroegere heersers.