Visum

Visum

Je kunt voor vertrek een visum aanvragen via een Laotiaanse ambassade of consulaat. U moet een aanvraagformulier indienen met 2 pasfoto’s, uw paspoort en kosten om het visum te verwerken. Ook is het mogelijk bij aankomst op internationale luchthavens / grenskantoren een visum (VOA – Visum On Arrival) te krijgen. De visumkosten voor de meeste nationaliteiten bedragen US $ 36 per persoon voor een toeristenvisum (30 dagen) bij aankomst. Hou rekening met een extra US $ 1 bij aankomsten na 18.00 uur. Zorg ervoor dat je cash dollars en twee pasfoto’s bij je hebt. Houd er rekening mee dat er soms lange wachtrijen op de luchthaven kunnen zijn bij het verkrijgen van een visum bij aankomst.

Een paspoort is niet alleen essentieel, het moet minimaal zes maanden geldig zijn (na geplande vertrek uit het land), anders geeft de Laotiaanse immigratie geen visum af. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte over is in het paspoort. Een paspoort verliezen is niet het einde van de wereld, maar kan voor de nodige ongemak zorgen. Om de uitgifte van een nieuw paspoort te versnellen is het zeer raadzaam een fotokopie van je paspoort (pasfoto-pagina) te maken.

Informeer voor vertrek naar (gewijzigde) visumvoorwaarden bij de ambassade of consulaat van Laos. Check op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken een mogelijk reisadvies voor Laos.