Resorts & Hotels Malediven

DE BESTE RESORTS & HOTELS MALEDIVEN

Het aanbod aan resorts en hotels is bijna onuitputtelijk. Wij snappen dat het kiezen van het resort op de Malediven die het beste in jou reisplan daarom best lastig is.

Verschillende Resorts

Meeru Island Resort & Spa – Dhiffushi - Malediven

Water Bungalow

Van de 1200 koraaleinden zijn slechts ca. 200 bewoond. Deze liggen verspreid over 20 Atollen, omgeven door een koraalrif. De helft hiervan huisvesten een resort. Naast het resort (soms twee resorts) is het eiland meestal onbewoond. De grootte van de resorts kan een belangrijke afweging zijn. De grootschalige resorts hebben rond de 160 kamers en vele faciliteiten. Samen met andere gasten, ligt de nadruk van het verblijf hier op vermaak, zon, zee en strand. Wanneer je rust zoekt zijn er de kleinschaliger resorts, met veel minder kamers en activiteiten. Behalve in niveau van de accommodatie zijn er verschillen in kwaliteit ten aanzien van maaltijden en excursies. In veel resorts heb je meerdere opties qua verblijf. Je kunt kiezen voor (geschakelde) bungalows, al dan niet met zee of tuin zicht. Of juist voor een vrijstaande Beach Villa, dan wel een Water Bungalow. Het vervoer vanaf het hoofdeiland Malé naar het resort gaat per speedboot of watervliegtuig. Dit is afhankelijk van de ligging van het resort. Voor meer info ga naar ‘Keuze resort’

Onze favorieten

Hieronder ter inspiratie een kleine selectie van onze favorieten, maar we kunnen vrijwel alle resorts boeken tegen zeer scherpe prijzen. Wij helpen bij het kiezen van de accommodatie die het beste bij je past.

Locatie Resort
Dhiffushi Meeru Island 4* Resort & Spa
South Male Guraidhoo Fihalhohi Island 4* Resort
Noordelijke Malé-atol Paradise Island 5* Resort
Lhaviyani Atol Komandoo Island 5* Resort & Spa
Dhaalu Atol Vilu Reef Beach & Spa 5* Resort
Manadhoo The Sun Siyam Iru Fushi 5* Luxe Resort
South Ari Atol Lily Beach 5* Resort – Wereldklasse
Male hoofdeiland Budget overnachting op aanvraag

 

IMPRESSIE RESORTS MALEDIVEN

Meeru Island 4* Resort & Spa – Dhiffushi

Fihalhohi Island 4* Resort – South Male Guraidhoo

Paradise Island 5* Resort – Noordelijke Malé-atol

Komandoo Island 5* Resort & Spa – Lhaviyani Atol

Vilu Reef Beach & Spa 5* Resort – Dhaalu Atol

The Sun Siyam Iru Fushi 5* Luxe Resort – Manadhoo

Lily Beach 5* Resort – Wereldklasse – South Ari Atol

KEUZE RESORT

Veel hangt af van je voorkeur en je reisbudget. Of je nu wilt genieten van spabehandelingen, snorkelen, surfen, duiken, of lekker luieren op het strand? Maak je graag een keer een vlucht met een watervliegtuig? Of ben je op zoek naar een resort op een eiland met een eigen koraalrif? Wij kennen de verschillend tussen de atollen en resorts, evenals en de mogelijkheden ter plaatse en adviseren m.b.t. de accommodaties, verblijf mogelijkheden, excursies en maaltijden! Hieronder een korte weergave van punten waarop je kunt letten bij het zoeken van de beste bij jou passende accommodatie. Wij helpen je graag het best verblijf te zoeken om er een echte droomvakantie van te maken en passend binnen jou reisbudget.

Accommodatie
Paradise Island Resort - Noord Malé Atol - Malediven

Beach Bungalow

Bepaal zelf je keuze voor het type resort / hotel op de Malediven. Ga je voor een 3*/4* Standaard (betaalbaar), een Comfort 4* resort of een echte 4*/5* Luxe verblijf. Standaard, comfort en luxe zijn op de Malediven echter relatieve begrippen omdat het niveau vrijwel altijd van zeer hoog niveau is. Bij de aanvraag voor een reisplan / offerte kun je het type resort van jouw voorkeur aangeven.
In veel resorts heb je meerdere opties qua verblijf. Je kunt kiezen voor (geschakelde) bungalows, al dan niet met zee of tuin zicht en eigen zwembad. Of juist voor een vrijstaande Beach Villa, dan wel een Water Bungalow.

Maaltijden

Het verblijf in het resort is een belangrijk onderdeel van de reissom. Alles op de eiland resorts wordt van buitenaf aangevoerd en daardoor prijzig. Veelal is het verstandig om de maaltijden inclusief te boeken omdat pakketprijzen meestal voordeliger zijn.
Er zijn verschillende opties.

  • Half pension (Ontbijt en diner)
  • Vol pension (Ontbijt, lunch en diner)
  • All-Inclusive (Alle maaltijden en drankjes)
Reisgezelschap

Bij een groter reisgezelschap (meer dan 2) zijn er mogelijkheden om een Island, Garden of Beach Villa te nemen. Waar verblijf tot 4 personen mogelijk is. Bij verblijf in een driepersoonskamer wordt vaak een extra bed bij geplaats op een tweepersoonskamer. Dit is vaak een opklapbed en van mindere kwaliteit. De ruimte in de kamer wordt hiermee beperkt.

Seizoenen

De periode van het jaar waarin je reist hebben grote invloed op de kosten van het verblijf. Seizoenen die op de Malediven worden gehanteerd zijn hoog-, midden- en laagseizoen. Verder is er een piekseizoen tijdens Kerst en Oud en Nieuw. Voor meer informatie hierover ga naar ‘Beste reistijd Malediven’

Transfer

Bij de kosten spelen behalve het verblijf zelf, ook de reiskosten van en naar het verblijf een rol. Het ene Atol / Resort is bereikbaar per boot en bij het andere wordt het transport geregeld per watervliegtuig. De kosten kunnen daardoor oplopen. Dan niet te vergeten de vlucht van en naar Male op het hoofdeiland.

Indicatie reissom

Reken bij 4-5 daags verblijf Malediven op een pakketprijs v.a. 1000 euro per persoon. Dit is inclusief half pension en vervoer naar het resort, maar wel sterk afhankelijk van het seizoen en gewenste accommodatie.

 

NB!  Alle hotelclassificaties (* ster aanduidingen) zijn volgens de lokale accreditatie-instantie en niet te vergelijken met westerse standaarden. De hotels, zoals beschreven, zijn afhankelijk van seizoen en beschikbaarheid. Je kunt een voorkeur voor type en niveau aangeven maar niet een specifiek hotel boeken. Eventueel geven wij in overleg een vergelijkbaar of beter alternatief in het reisvoorstel.