Beste reistijd Malediven

December tot en met april gelden als de beste reisperiode voor de Malediven. De zee is in deze maanden het rustigst en er staat weinig wind. In de maanden maart en april is de zee het helderst. Voor duiken en snorkelen is dit de beste periode.

Reisdoel

Andere overwegingen bij het plannen van je reis zijn je reisdoelen. Ga je voor walvissen spotten of duiken om mantaroggen te zien dan zijn juist de maanden juni en september het beste. Ben je een liefhebber van surfen? Het surfseizoen loopt van maart en duurt tot en met oktober.

Keuze atol

Naast de reisperiode is het verstandig rekening te houden met de keuze van het Atol. De grootste kans om walvissen te spotten zijn op de noord en zuid Ari Atol, Thaal Atol, Gaafu Dhaalu en Gaaffu Alif Atol. De mantaroggen zie je vooral op de noord en zuid Ari Atol, noord Male Atol, Haa Dhaalu Atol, Ba Atol en de Addu Atol.

 

WEER MALEDIVEN

Weer
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatuur  30 30 31 31 30 30 30 30 30 31 30 30
Regenval   50 30 35 50 170 290 220 200 160 170 140 70

 

SEIZOENEN

In het algemeen worden voor de Malediven de volgende seizoenen gehanteerd.

Hoogseizoen December – Februari
In het hoogseizoen heb je veel droog en zonnig weer. Tijdens de Kerst en Oud en Nieuw is het piek seizoen en stijgen de prijzen van resorts behoorlijk.
Tussenseizoen Maart – April
Tot eind april blijft het weer goed maar er kunnen enkele dagen met wind en tropische regenbuien bij zijn. Voor surfen is dit de start van het seizoen.
Laagseizoen Mei – November
Dit is de periode waarin er meer regen valt en een heftige stom de kop op kan steken. De prijzen van de resort zakken sterk. Augustus vormt hier enigszins een uitzondering op vanwege vakanties in het westen.