Geen producten in je winkelmand.
De nationale munteenheid op de Malediven is de Maledivian Rufiyaa (MVR)’. Voor 1 euro krijg je ongeveer 18 Rufiyaa. (WVR 100 is € 5,55) Check actuele koers. In principe heb je alleen Maledivian Rufiyaa nodig in de hoofdstad Malé.
In de resort worden alle prijzen in dollars (USD) aangegeven. De dollar wordt hier als wettig betaalmiddel geaccepteerd en je kunt er niet met lokale munt betalen. Het is gebruikelijk dat je de kosten van het verblijf, drinken, maaltijden enz., op je hotelrekening laat zetten. Bij het uitchecken moet de rekening in zijn geheel worden voldaan in contanten met Amerikaanse dollars of met creditcard. In de meeste resort en op het hoofdeiland Malé is het mogelijk met creditcard te betalen.
Alleen bij aankomst op Malé airport is het mogelijk geld te pinnen. Alleen hier zijn geldautomaten (ATM’s) te vinden. Zoek een geldautomaten (ATM) met het Maestro of Cirrus logo voor gebruik van je bank-/ pinpas. Heb je twee rekeningen in Nederland bij verschillende banken, neem dan van beide een pinpas mee. Dit kan van pas komen wanneer bv. je RABO pas niet wordt geaccepteerd en die van een andere bank wel. Probeer anders een andere geldautomaat. Over het algemeen levert dit geen problemen op.
Zorg er voor dat je bankpas (Pinpas) voor vertrek is vrijgesteld voor gebruik in Azië.
De belangrijkste creditcards zoals: American Express, Visa, Master Card, Diners Club en Euro worden in de meeste resorts geaccepteerd. Bij geldautomaten op het vliegveld kun je ook met een creditcard geld opnemen. Zoek hiervoor geldautomaten die MasterCard of VISA-kaarten accepteren. Vanwege de relatief hoge kosten adviseren wij echter altijd met een betaalpas (Pinpas) geld op te nemen en niet met een creditcard. Zie voor meer details de websites: Eurocard en Visa.
Check voor je op reis gaat het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor. Let op de regels betreffende import en export van goederen! Zo mogen dingen gemaakt van koraal of schildpadden niet worden uitgevoerd. De regels kunnen wijzigen. Informeer je voor vertrek over visa en andere regelgeving.
Over het algemeen vind je 10% servicekosten plus 8% goederen- en dienstenbelasting (die vaak verandert en hoger kan zijn ten tijde van je bezoek) op elke bon. Sommige resorts nemen ze op in hun openbare prijzen, zoals restaurantmenu’s, andere niet. De belastingen zijn van toepassing op alles wat je op het eiland gebruikt of consumeert, inclusief activiteiten, verhuur, spabehandelingen, eten en drinken. Laat je informeren!
Fooien geven is niet verplicht omdat meestal reeds servicekosten worden berekend. Hou er echter rekening mee dat medewerkers weinig verdienen en dat de service in de regel uitstekend is. Een fooi wordt dan ook zeker gewaardeerd. Vaak is ook een fooienpot voor de mensen die achter de schermen werken.