Telefonie en internet

Telefoneren

Ben je op reis, dan wil je uiteraard in contact blijven met de achterblijvers. Al is het alleen maar om hun te laten weten hoe het jou vergaat en om hen mee te laten leven, door af en toe een foto te posten op het internet. Tegenwoordig beschikt bijna iedereen over een mobieltje en vaak over een smartphone. Het is zeker aan te raden om deze mee te nemen. Het is echter niet gegarandeerd dat je overal bereik hebt. Het kan verstandig zijn om een lokale simkaart te kopen omdat de Nederlandse providers zeer hoge prijzen doorberekenen voor het bellen in het buitenland. Als je regelmatig vanuit Nederland gebeld wordt kan dit een dure grap worden. Bovendien kan het handig zijn om elkaar te bereiken wanneer je met meerdere mensen op reis bent. Het is mogelijk een prepaid simkaartje kopen.

Internet – Wi-Fi

De snelheid van het internet is veelal niet vergelijkbaar met wat je wellicht gewend bent. In de meeste resorts is er WiFi beschikbaar, al dan niet tegen betaling. Kun je niet zonder, dan is het zeker aan te raden een smartphone, tablet of laptop mee te nemen. En anders kun je even helemaal afschakelen van de buitenwereld en tot rust komen. Wist je dat je bij Mango Travel een I-Pad kunt huren gedurende je reis?

Skypen

Je kunt vanuit het buitenland via Skype goedkoop bellen naar Nederland. Er zijn een paar zaken waar je vooraf rekening mee moet houden om te voorkomen dat je Skype account niet verloren gaat. Als je dit doet, kun je in vrijwel elk hotel en vele lokale gelegenheden via Wi-Fi Skypen. Voor meer informatie neem contact met ons op.

Reisblog bijhouden

Een reisblog bijhouden is een goed alternatief voor bv. Facebook, Gmail enz. om je vrienden en familie op de hoogte te houden van je reisbelevenissen. Bovendien is het leuk om later je eigen reis nog eens na te lezen en te herbeleven. Naast reisverslagjes kun je vaak foto’s en video’s toevoegen aan je reisblog. Verschillende aanbieders van een reisblog bieden de mogelijkheid je reisverslag te laten drukken. Zo hou je er een echt reisboek aan over. Kijk eens op Travel Diaries, één van de vele aanbieders. Wij delen graag jou reiservaringen met andere reizigers die Sri Lanka willen bezoeken op onze website.