Informatie over Mongolië

Mongolië het land van Dzjengis Khan

Mongolië, het rijk van de roemruchte Dzjengis Khan, gelegen tussen het ruige Russische Siberië en grenzend aan noord China. Een zeer dun bevolkt en uitgestrekt land van grote contrasten, eindeloze groene steppes, imponerende hooggebergte in de Altai en de uitgestrekte Gobi woestijn. Rotsformaties, diep blauwe meren en zingende duinen wisselen zich af tijdens je reis door Mongolië. De contrasten in landschappen en weersomstandigheden zijn enorm.

Steppes Baga Gazriin Chuluu Mongolië | Mango Travel

Steppes Mongolië

Mongolië is een unieke reisbestemming waar je het ruige nomadenleven kunt ervaren te midden van bijzonder rijke natuur met bijzondere flora en fauna. Slapen in een echte gertent bij een gastvrije nomadenfamilie. Hier ontdek je eeuwenoude gebruiken en tradities. Paardrijden, boogschieten en de adelaarsjacht zijn nog steeds favoriete bezigheden en diep verweven met de Mongoolse cultuur. De eeuwenoude cultuur vind je ook terug in de prachtige oude tempels en kloosters. Wanneer je het in kunt plannen is een bezoek aan het Naadam festival het echte summum van een reis door Mongolië.

Zandduinen Gobi woestijn Mongolië | Mango Travel

Gobi woestijn

Een reis door Mongolië is vooral reizen buiten de gebaande paden. Er zijn fantastische wandel-, paard- en kamelentochten mogelijk. Maar je kunt ook eindeloos genieten van de afwisselende ritten over eindeloos hobbelende karresporen met voortdurend de camera in de aanslag om grazende yaks, geiten en kamelen te fotograferen. Kortom een ontdekkingsreis die een onuitwisbare indruk achter laat.

Yurt of Ger tent Mongolië | Mango Travel

Yurt / Ger-tent