Visum

Inwoners Nederland en België

Voor Nederlanders en Belgen geldt in Mongolië een visumplicht voor je het land in kan. Er zijn tegenwoordig verschillende manieren om een visum aan te vragen. Doe dit ruim op tijd. Voor meer informatie kun je terecht op de website van de Mongoolse ambassade in Brussel. Let op dat voor andere nationaliteiten afwijkende regels kunnen gelden.

Geldigheidsduur visum

Een toeristenvisum voor enkelvoudige entry is voor een verblijf van max. 30 dagen. Je  paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn na vertrek uit Mongolië. In bepaalde gevallen is bij aanvraag een zogenoemde ‘Letter of invitation’ noodzakelijk. In voorkomende gevallen zal Mango Travel deze regelen en aan de klant verstrekken. Controleer of de reis voldoet aan de visumvoorwaarden van Mongolië

Online via een visumbureau

Een visum voor Mongolië kun je regelen via de Mongoolse ambassade of via een van de visumbureaus. Dit kan ook online en is de gemakkelijkste en veiligste manier om je visum aan te vragen. Het is wel wat duurder, maar het neemt veel zorgen uit handen. CIBT-visas is een van de grootste en betrouwbaarste visumbureau’s. Klanten van Mango Travel kunnen een accountcode voor CIBT-visas krijgen. Met deze code krijg je een aantrekkelijke korting op de kosten van aanvraag voor een visum. Dit kan in bepaalde gevallen wel oplopen tot 100 euro per visum.

Paspoort

Een paspoort is niet alleen essentieel, het moet minimaal zes maanden geldig zijn (na geplande vertrek uit het land), anders wordt geen visum afgegeven. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte over is in het paspoort. Een paspoort verliezen is niet het einde van de wereld, maar kan voor de nodige ongemak zorgen. Om de uitgifte van een nieuw paspoort te versnellen is het zeer raadzaam een fotokopie van je paspoort (pasfoto-pagina) te maken. Informeer voor vertrek naar (gewijzigde) visumvoorwaarden bij de ambassade of consulaat van Mongolië. Check op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken een mogelijk reisadvies voor Mongolië.

Let op

Check je paspoort op geldigheid! Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk voor alle benodigde reisdocumenten (paspoort, visa, inentingen enz.). Regel dit vroegtijdig (min. 2 maanden) voor het geplande vertrek. Mango Travel kan hierin adviseren. Informatie op deze website is vrijblijvend, check altijd zelf of de verstrekte informatie nog up to date is. Doe dit nogmaals kort voor vertrek, voor het geval er wijzigingen zijn opgetreden.