Geen producten in je winkelmand.
De Nepalese keuken is redelijk gevarieerd met invloeden uit India, China en Tibet. Het nationale gerecht is Dal Bhat, een soort van linzensoep. Daarnaast is Tarkari, gebakken groente, een gerecht dat veel gegeten wordt. Deze gerechten worden vaak geserveerd met rijst of aardappelen. Met name in Kathmandu en Pokhara heb je vele restaurants met een internationale keuken waar je gevarieerd en zeer betaalbaar kunt eten. De nationale drank van Nepal is thee, dat overal en altijd wordt gedronken. Hou je van wat sterker spul, dan kun je Raksi proeven. Een drankje dat uit tarwe gestookt wordt.
Met een beetje gezond verstand kun je in Nepal overal prima eten. Je kunt er zelf veel aan doen om je vakantie niet te laten bederven door een voedselvergiftiging. Drink alleen water uit de fles. Overal in het land is mineraalwater in flesjes of frisdrank te krijgen. Let er op dat de flesjes bij aanschaf nog gesloten zijn. Het voedsel is op de meeste toeristische plekken betrouwbaar. Mits je de nodige voorzorgsmaatregelen neemt kun je ook een hapje eten bij een straatstalletje. Wees hier wel voorzichtig mee en lees vooraf aandachtig onze tips over eten in het buitenland. Als je fruit koopt op de markt, neem dan iets met een schil (vb. banaan, sinaasappel enz.). Ander fruit altijd goed wassen met gezuiverd water.