Telefonie en internet

Telefoneren en internetten in Nepal

Ben je op reis in Nepal, dan wil je uiteraard in contact blijven met de achterblijvers. Al is het alleen maar om hun te laten weten hoe het jou vergaat en om hen mee te laten leven, door af en toe een foto te posten op het internet. Tegenwoordig beschikt bijna iedereen over een mobieltje en vaak over een smartphone. Het is zeker aan te raden om deze mee te nemen. Maar het is wel verstandig om in Nepal een simkaart te kopen omdat de Nederlandse providers zeer hoge prijzen doorberekenen voor het bellen in het buitenland. Als je regelmatig vanuit Nederland gebeld wordt kan dit een dure grap worden. Bovendien kan het handig zijn om elkaar te bereiken wanneer je met meerdere mensen op reis bent. Voor weinig geld kun je een prepaid simkaartje kopen en de tarieven zijn laag.

Skypen

Je kunt in Nepal via Skype goedkoop bellen naar Nederland. Er zijn een paar zaken waar je vooraf rekening mee moet houden om te voorkomen dat je Skype account niet verloren gaat. Als je dit doet, kun je in vrijwel elk hotel en vele lokale gelegenheden via Wi-Fi Skypen. Je kunt voor meer informatie contact met ons opnemen.

Wi-Fi

In veel lokale eetgelegenheden en hotels heb je in Nepal draadloos internet via Wi-Fi, al is de verbinding niet wat je gewend bent. Het is zeker aan te raden een smartphone, tablet of laptop mee te nemen. Wist je dat je bij Mango Travel een I-Pad kunt huren gedurende je reis?

Reisblog bijhouden

Een reisblog bijhouden is een goed alternatief voor bv. Facebook, Gmail enz. om je vrienden en familie op de hoogte te houden van je ervaringen en reisbelevenissen. Bovendien is het leuk om later je eigen reis nog eens na te lezen en te herbeleven. Naast reisverslagjes kun je vaak foto’s en video’s toevoegen aan je reisblog. Verschillende aanbieders van een reisblog bieden de mogelijkheid je reisverslag te laten drukken. Zo hou je er een echt reisboek aan over. Kijk eens op Travel Diaries, één van de vele aanbieders. Wij delen graag jou reiservaringen met andere reizigers die het land ook willen bezoeken op onze website.