Paspoort en Visa

Heeft Peru een visumplicht?

Voor burgers uit de EU kent Peru geen visumplicht. Wel is het belangrijk dat je paspoort tot tenminste zes maanden na vertrek uit Peru geldig is. Bij binnenkomst krijg je een toeristenstempel voor 30 dagen. Wanneer je van plan bent langer te blijven kun je dit bij aankomst aangeven en krijg je een stempel voor 90 dagen. Reisvoorwaarden wisselen voortdurend. Check de benodigde reisdocumenten ruim voor vertrek.

Paspoort

Een paspoort is niet alleen essentieel, het moet minimaal zes maanden geldig zijn (na geplande vertrek uit het land), anders wordt geen visum afgegeven. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte over is in het paspoort. Een paspoort verliezen is niet het einde van de wereld, maar kan voor de nodige ongemak zorgen. Om de uitgifte van een nieuw paspoort te versnellen is het zeer raadzaam een fotokopie van je paspoort (pasfoto-pagina) te maken. Informeer voor vertrek naar (gewijzigde) visumvoorwaarden bij de ambassade of consulaat van India. Check op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken een mogelijk reisadvies voor Peru.

Let op!
  1. Check je paspoort op geldigheid!
  2. Vlieg je via de USA hou er dan rekening mee dat je een Esta verklaring nodig hebt! Een ESTA USA is een verplichte reistoestemming om zonder visum naar (of via) Amerika te mogen reizen. Een ESTA aanvragen kun je online doen of via een visum bureau zoals CIBT-Visas.
  3. Wanneer je een combi reis Peru en Bolivia moet je er op letten dat je bij de grens een immigratie stempel krijgt! De grensovergang kan informeel lijken en voor je het door hebt passeer je de grens en ben je weer terug in Peru. Bij de het verlaten van Peru aan het eind van je reis kun je problemen krijgen wanneer de stempel ontbreekt. Let hier dus op!
  4. Denk ook aan internationaal rijbewijs wanneer je een auto huurt en mogelijk verplichte vacinaties (Covid19)