Veiligheid en vervoer

Met een gerust hart op vakantie

Over het algemeen is Peru een veilig land. Net als in Europa of andere landen is het altijd raadzaam extra oplettend te zijn in luchthavens, busstations en op andere drukke plekken. Lima is in het gebied waar je normaal gesproken als toerist komt, veilig. Maar net als in andere grote steden is voorzichtigheid altijd geboden. Onze gidsen kunnen hierbij behulpzaam zijn. Bij de door ons georganiseerde excursies en tours zijn we altijd extra oplettend ten aanzien van de veiligheid. Heb je tijdens de reis mogelijk vragen of opmerkingen, je kunt altijd bij ons terecht.

Peru is de laatste 15 tot 20 jaar een politiek en economisch stabiel land. Daarvoor kende het land terroristische aanslagen, maar daar is nu zeker geen sprake meer van. De economie van het land bloeit en heeft de hoogste groeicijfers van heel Zuid-Amerika.


Vliegen in Peru

In Peru raden wij je aan met LAN te vliegen. Dit is een Chileense luchtvaartmaatschappij die samenwerkt met British Airways, American Airlines en anderen gerenommeerde maatschappijen. Samen hebben ze een vloot van moderne Airbus en Boeing vliegtuigen. Ze beschikken over een goede service en grote betrouwbaarheid. Goede alternatieven zijn Taca airlines (een Braziliaans bedrijf) en Sky Airline (een Chileens bedrijf). Ook dit zijn goede luchtvaartmaatschappijen. Wanneer wij een vlucht voor je boeken houden wij hier rekening mee.


Vervoer

De bussen, minibussen, treinen en boten die we tijdens onze reizen gebruiken zijn de veiligste in Peru. Wanneer we gebruik maken van het openbaar vervoer kiezen we alleen de beste: o.a. Cruz del Sur, Oltursa, Peru Rail, en Inca Rail. De boten waar wij voor het vervoer op het Titicacameer gebruik van maken worden regelmatig gecontroleerd op veiligheid. Wij nemen de veiligheid van onze reizigers zeer serieus!