Trekking’s Peru

Trekking in Peru

De natuurlijke schoonheid van Peru maakt het tot het ideale wandelparadijs om een mooie trekking te maken. Er zijn zoveel geweldige tochten in en rond de Heilige Vallei en het  Andesgebergte dat het moeilijk kan zijn om te kiezen.

blank

Inca Trail

Hoewel de meeste mensen hebben gehoord van de beroemde Inca Trail, zijn er zoveel andere mooie wandelingen. De Salkantay Trek en Lares Trek zijn een alternatieve manier om Machu Picchu te bereiken wanneer je andere opties zoekt dan de Inca Trail. Het zijn allemaal magische tours naar Machu Picchu en geven allen een fascinerend inkijkje in de oude Inca-culturen. Dan is er de Choquequirao Trek en Huchuy Qosqo Trek die je verder de Heilige Vallei in brengen en je in staat stellen dit prachtige gebied dieper te verkennen. Colca Canyon Treks, waarvan er een paar zijn, zijn hikes door ’s werelds op een na diepste kloof, met de majestueuze condors. Laten we ook de nieuwe trekking tochten niet vergeten, de Seven Colors Mountain Trek die je naar Rainbow Mountain en Vinicunca brengt. En tot slot de uitdagende Cordillera Blanca Treks door het imposante Andes gebergte bij Huaraz. De keuze is geheel aan jou.

Inca Trail trek naar Machu Picchu – 2 Dagen

De tweedaagse Inca Trail is een magische ervaring voor avonturiers van alle leeftijden. Je loopt een deel van de route die de Inca's in het verleden hebben afgelegd en leert meer over hun cultuur. Er is geen betere manier om van de natuur en bezienswaardigheden te genieten en de schoonheid van Machu Picchu te ervaren. De Inca Trail Trek (2D) stopt ook bij de ruïnes van Wiñay Wayna.

Meer informatie

Inca Trail trek naar Machu Picchu – 2 Dagen

Klassieke Inca Trail trekking – 4 Dagen

De vierdaagse ‘Klassieke Inca Trail’ is voor als je een uitdaging niet uit de weg gaat en heeft als eindbestemming de Machu Picchu. Deze trekking is zonder twijfel de populairste trek onder wandelaars in Peru. Een uitdagende tour over de historische Inca Trail. Een magische ervaring voor meer ervaren wandelaars. Je loopt een deel van de route die de Inca's in het verleden hebben afgelegd en leert meer over hun cultuur.

Meer informatie

Klassieke Inca Trail trekking – 4 Dagen

Salkantay trekking – 4 Dagen

Ben je te laat voor het boeken van de Inca Trail of op zoek naar een alternatief? Dan is de Salkantay Trek misschien wat je zoekt. De Salkantay Trek is door National Geographic Magazine uitgeroepen tot een van de 25 mooiste trektochten ter wereld! De Salkantay (6.264 m) is een gletsjerberg. De Salkantay-route is op weg om een van de beroemdste trektochten ter wereld te worden vanwege zijn diversiteit aan flora en fauna.

Meer informatie

Salkantay trekking – 4 Dagen

Rainbow Mountain Trek 1, 2 of 3 dagen

Dagtocht van Cusco naar Rainbow Mountain. Een wandeling op hoogte door een bijzonder berglandschap. Hoogtepunt van de excursie is de Seven Colors Mountain of ook wel Rainbow Mountain genoemd en de Red Valley. Het is een pittige en uitdagende wandeling met werkelijk schitterende vergezichten over de Andes en heel bijzondere landschappen.

Meer informatie

Rainbow Mountain Trek 1, 2 of 3 dagen

Lares trekking – 4 Dagen

De Lares Trek is een heel mooi alternatief voor de befaamde Inca Trail. De route gaat door schitterende berglandschappen en vriendelijke lokale bevolking in pittoreske dorpjes. Het boerenleven is op de route eeuwenlang grotendeels onveranderd gebleven. Schilderachtige dorpjes met lemen hutten en rieten daken verspreid over het adembenemende landschap, met sneeuw bedekte bergtoppen, turquoise blauwe meren en thermale baden.

Meer informatie

Lares trekking – 4 Dagen

Koffieroute naar Machu Picchu – 3 Dagen

De koffieroute (trekking) naar Machu Picchu is een unieke tour. In een panoramische rit door de ‘Heilige Inca vallei’ rij je over de Abra Malaga pas (4.300 m) naar Santa Teresa (1.900 m) ten noorden van de Machu Picchu. De wandeltocht gaat door subtropische landschap met fruit-, thee- en koffieplantages. Je overnacht bij een lokale familie. Als kers op de taart bezoek je de magische Machu Picchu.

Meer informatie

Koffieroute naar Machu Picchu – 3 Dagen

Colca Canyon trekking – 3 Dagen

Vanuit Arequipa een trektocht over ongebaande toeristische paden door één van de diepste canyons ter wereld. Wandelen door de fleurige Colca vallei met diverse authentieke dorpjes en lokale bevolking die nog steeds op oude traditionele wijze leeft. De Colca Canyon is zeer afwisselend en indrukwekkend met een diepte van twee maal die van de Grand Canyon in de VS. Misschien wel een van de boeiendste trekking's in Peru.

Meer informatie

Colca Canyon trekking – 3 Dagen

Santa Cruz trekking – Llanganuco 4 Dagen

De vierdaagse trekking in de Cordillera Blanca. Als je van wandelen houdt, is deze avontuurlijke Llanganuco naar Santa Cruz Trek iets voor jou. De trekking concurreert met de meest populaire trektochten van Peru zoals de Inca Trail. Een prachtige tocht door het Huascarán National Park in de Cordillera Blanca Range in het centrale deel van de Peruaanse Andes met wild stromende rivieren, gletsjers en turquoise blauwe lagunes.

Meer informatie

Santa Cruz trekking – Llanganuco 4 Dagen

Werkwijze

Er zijn vele mogelijkheden, van eendaagse wandeling tot meerdaagse trekking’s. Hierboven vind je slechts een kleine greep. Geef je wandel of trekking wensen aan en we doen een voorstel op maat, passend in jouw Peru reis. Selecteer de trekking die je op wilt nemen in je Peru reis of wilt toevoegen aan één van onze voorbeeld reizen en dien de vrijblijvende aanvraag in. Daarnaast zijn er veel meer opties en mogelijkheden dan op onze website beschreven. Wij adviseren graag en doen er alles aan om een onvergetelijke reis voor je samen te stellen. Jouw reis is ook een beetje onze reis.