18. Con Dao

Con Dao eiland

Een kleine archipel voor de zuidkust, slechts een klein aantal reizigers komt in Con Dao terecht. Hoewel de reis extra inspanning vereist, worden degenen die zich inzetten voor de reis beloond met enkele van de meest gelukzalige stranden van het land en de beste snorkelmogelijkheden. Een groot deel van het eiland wordt bedekt door het Con Dao National Park. De dichte jungle geeft je voldoende kans om je eigen paradijs te ontdekken.

Strand, Dutch Fort Galle, Sri Lanka, Mango Travel

 

Topactiviteiten Con Dao

Verken de stranden

Reizigers in Con Dao hebben keuze te over als het gaat om afgelegen stranden. Maak een wandeling naar Bai Ong Dung, een rotsachtige plek aan de kust waar je dicht bij de kust kunt snorkelen, of ga naar Dam Trau Beach of Dat Doc Beach om te zonnebaden.

Ga op excursie

Snorkel- en duikexcursies op Con Dao onthullen enkele van de beste onderwaterbezienswaardigheden van Vietnam. Op het land kunnen wandelaars een gids regelen via het nationale parkkantoor of op eigen gelegenheid op pad gaan met een nationale parkkaart.

Bezoek het Con Dao-museum

Con Dao is de thuisbasis van een van de meest beruchte voormalige gevangenissen in Vietnam, zowel de Fransen als de Amerikanen sloten hier hun gevangenen achter tralies. Voor meer achtergrond over de geschiedenis van het eiland is het nieuw gebouwde Con Dao Museum aan te bevelen.

Neem een wellnessretraite

Er zijn maar weinig plaatsen in Vietnam die vrediger en ontspannener zijn dan Con Dao. The Six Senses Con Dao is een prachtig, duurzaam resort in een privébaai, compleet met uitstekende maaltijden, yogasessies en een bekroonde spa.

Stap op de fiets

De kustwegen van Con Dao zijn een droom voor fietsers. Binnen de stad kun je rijden onder oude bomen en langs koloniale gebouwen, en net buiten Con Dao zijn mooie stranden. Hier vind je ook een rotsachtige kustlijn en met jungle bedekte hellingen.

Con Dao, weer en vervoer

Weer

Het koelste weer op Con Dao komt is tussen september en januari, terwijl de warmste maanden juni, juli en augustus zijn. Gezien de ligging van het eiland is Con Dao ook gevoelig voor harde wind in december en januari. Het broedseizoen van de schildpadden vindt plaats van half augustus tot begin december.

 

Transport

Vluchten vertrekken dagelijks vanuit Ho Chi Minh-stad en landen op de bescheiden luchthaven van het eiland. Een andere optie vanuit Ho Chi Minh-stad is om een ​​bus naar Soc Trang te nemen en de twee uur durende Superdong-veerboot naar het eiland te nemen.