12. Da Lat

Da Lat

Da Lat, verborgen in de Centrale Hooglanden, is het koele alternatief voor de kustbestemmingen van Vietnam. Beroemd om zijn landelijke charme, trekt Da Lat stellen voor hun honeymoon, wellness zoekers en reizigers die van het buitenleven genieten. Deze badplaats in de bergen was ooit een zomervakantie voor de Fransen, die hun stempel drukten op de Europees geïnspireerde architectuur en talloze meren. Het belangrijkste meer van Da Lat is het centrum van de actie, maar er wachten je ook verbazingwekkende natuurlijke wonderen in de heuvels rondom.

blank

 

Topactiviteiten Da Lat

Bezoek de bezienswaardigheden van de stad

Het Xuan Huong-meer is het brandpunt van de stad Da Lat. In de buurt staan ​​de kraampjes van de centrale markt vol met verse bloemen en kleurrijke producten. De koloniale architectuur is rijk aan kerken, Art-Deco hotels en het charmante treinstation.

Wandel, fiets of bezoek een waterval

Da Lat is een avontuurlijke bestemming op zich. De omgeving van Da Lat leent zich goed voor wandelen, mountainbiken en canyoning. Neem een lokale gids om Bidoup Nui Ba National Park te verkennen, of baan je eigen paden op de berg Lang Biang.

Proef de lokale koffiecultuur

Koffie is een integraal onderdeel van het erfgoed van Da Lat en een aantal van de beste koffiesoorten van Vietnam worden op de hellingen rond de stad verbouwd en geserveerd in lokale cafés. Bezoek K’Ho Coffee voor een volledige rondleiding door hun duurzame boerderij en branderij.

Maak een treinritje

Hoewel de sporen van Da Lat niet langer aansluiten op de noord-zuidspoorlijn van Vietnam, kun je op een trein stappen naar Trai Mat voor een bezoek aan de spectaculaire, met mozaïek bedekte Linh Phuoc-pagode, terwijl je onderweg het landschap in je opneemt.

Huwelijk, honeymoon

Honeymoon in Da Lat

Da Lat weer en vervoer

Weer

Het gematigde klimaat van Da Lat, dat vaak de stad van de eeuwige lente wordt genoemd, is een hoogtepunt van elk bezoek. Zorg ervoor dat je een trui of sweater meeneemt wanneer je Da Lat in de periode november en januari bezoekt. Van april tot november kan een paraplu van pas komen. Wanneer je de voorkeur geeft aan een warmer verblijf, is mei – juli een uitstekende tijd.

Transport

De luchthaven van Da Lat ligt slechts 30 km ten zuiden van de stad en is zowel met de grote hubs in noord en zuid Vietnam verbonden. Vanuit Ho Chi Minh-stad is Da Lat ook met slaapbussen te bereizen, terwijl de naburige plaatsen Mui Ne en Nha Trang op een paar uur rijden met de auto of shuttlebus liggen. Da Lat wordt regelmatig aangedaan door de meer avontuurlijk ingestelde motorrijders die een tour door Vietnam maken.  Populaire routes gaan naar Elephant Falls, naburige K’ho-dorpen of het Tuyen Lam-meer. De stad zelf is gemakkelijk te voet of per taxi te verkennen.