03. Ha Giang

Ha Giang

Ha Giang, een grensprovincie en officieel grensgebied met China. Ha Giang ligt in het afgelegen, uiterste noorden van het land. Wanneer je deze provincie bezoekt, reis je terug in de tijd en ontmoet je enkele van de meest ruige en grootse landschappen van Vietnam. Ha Giang is vooral populair onder motorrijders die een road-trip maken, de zogenoemde Ha Giang-loop. Een tocht door een overweldigend berglandschap, de sfeer van de afgelegen steden en dorpen met minderheden in kleurrijke klederdrachten laten een onvergetelijke indruk achter.

Topactiviteiten Ha Giang 

Rit over de Ma Pi Leng Pass

De wegen van Ha Giang bieden het ultieme motoravontuur. De weg gaat door indrukwekkende canyons en slingert zich over adembenemende bergpassen. De rit naar Dong Van is ongelooflijk mooi, maar de Ma Pi Leng pass waar de weg over de Nho Que-rivier slingert is de parel op de kroon van Ha Giang. Ben je geen motorrijder maar wil je toch graag deze ‘Off the beaten trek tour’ maken, dan kunnen wij dit voor je regelen met een privé auto en chauffeur.

Ha Giang Loop Vietnam

Ha Giang Loop

Verdwalen in de heuvels

In Ha Giang zijn er volop mogelijkheden om te wandelen. De Quan Ba ​​Pass heeft een uitkijkpost die zijn naam eer aan doet: Heaven’s Gate. Quan Ba ​​is ook de toegangspoort tot de hoge kalksteenpieken en met rotsen bezaaide velden van het Dong Van Karst Plateau Geopark.

Bezoek het Sa Phin H’Mong-paleis

Nabij de grens met China staat een H’Mong King Palace in het dorp Sa Phin. Het paleis met houten frame, gebouwd in 1902 tijdens de Franse bezetting, is uitgevoerd in de traditionele Chinese stijl en straalt karakter uit.

Koning van de vlaggenmasten

Maak tijd om naar Lung Cu in het noorden te reizen, waar een gigantische Vietnamese vlag trots aan de grens wappert. De beste tijd om aan te komen is laat in de middag als de hitte afneemt, waardoor de klim van 200 treden een beetje draaglijker wordt.

Cao Bằng

Oostelijk van Ha Giang ligt Cao Bằng met een adembenemend landschap. Een juweeltje dat maar weinig door reizigers wordt bezocht.

blank

Cao Bằng – Ban Gioc watervallen

Ben je op zoek naar een “Off the beaten track” bestemming, dan is Cao Bằng ten zeerste aan te bevelen, al dan niet in combinatie met Ha Giang.

 

Ha Giang weer en vervoer

Weer

September tot november is een goede tijd om deze afgelegen provincie te bezoeken, met koelere temperaturen. In november is Ha Giang enorm populair tijdens het Boekweitbloemenfestival. April tot juni is aangenaam, juli en augustus kunnen warmer zijn met af en toe een moesson bui.

 

Transport

De kleine stad Ha Giang is de toegangspoort tot de provincie en ligt op ongeveer 300 km van Hanoi. Er rijden dag en nacht bussen vanuit de hoofdstad, variërend van slaapbussen tot kleinere VIP-minibusjes. Afhankelijk van het voertuig en de chauffeur duurt de reis daar ongeveer zes uur. Het openbaar vervoer in de provincie Ha Giang is beperkt. Ervaren motorrijders kunnen in de stad een motorfiets huren. Een betere optie is om een ​​tour te boeken, hetzij achterop een motor of met een eigen auto en chauffeur.