04. Ha Long Bay

Ha Long Bay

Voor velen is Ha Long Bay synoniem met Vietnam. along Bay staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is een prachtige archipel van kalkzandsteen rotsen met een oppervlakte van zo’n 1500 vierkante kilometer en bijna 2000 eilandjes. Aan boord van een stijlvolle jonk heb je een onvergetelijke bootcruise door dit ‘achtste wereldwonder’, glijdend langs vissersgemeenschappen en verborgen grottensystemen. Cruises varen over smaragdgroen water tussen duizenden ruige eilanden en eilandjes en stoppen bij spectaculaire grotten waar bezoekers doorheen kunnen dwalen en indrukwekkende, eeuwenoude formaties bekijken.

Halong BayKlik op de afbeelding voor een 360-graden tour      © Vietnam Tourism

Topactiviteiten Ha Long Bay 

Cruise door Ha Long Bay

Een meerdaagse cruise door Halong-baai is het summum van relaxed reizen en genieten met overnachting in een DeLuxe Cabin op een Vietnamese jonk. Er gaat niets boven het kijken naar de zonsondergang boven het kalme water van Ha Long Bay en in de serene ochtend wakker worden omringd door adembenemende Karstbergen. Ontspannen op een zonnedek omgeven door prachtige panorama’s is het hoogtepunt van menig reis. Wij adviseren een driedaagse cruise met twee nachten aan boord van een cruiseschip.

Verken een drijvend dorp

Ha Long Bay staat niet alleen op de werelderfgoedlijst van UNESCO, het is ook de thuisbasis van een aantal vissersgemeenschappen die al eeuwen op het water leven. Maak een boottocht rond een drijvend dorp voor een glimp van deze zeldzame en mooie manier van leven.

Peddel in een kajak

Zelfs als je geen ervaren kajakker bent, mag je de kans niet missen om je een weg te banen door de prachtige baai van Ha Long. Net voor zonsondergang is een ideaal moment om te kajakken om stille lagunes en vissersboten van dichtbij te zien.

Verken de grot

Onder hun rotsen en jungleachtige buitenkanten zijn veel van de oude karsts van Ha Long uitgehouwen door regen en waterstromingen. Neem een ​​kijkje in deze geologische wonderen te voet – sommige zijn krap, andere enorm.

Rotsklimmen

Er zijn talloze routes in de baai om klimjunkies bezig te houden. Soleren in diep water wordt steeds populairder in de prachtige Ha Long Bay en Lan Ha Bay, vooral op Butterfly Island.

Ha Long Bay weer en vervoer

Weer

Het klimaat van Ha Long Bay kan koel zijn met een heldere hemel van september tot november. Van december tot maart komt er mist binnen, waardoor de baai er des te mysterieuzer uitziet. April en mei bieden zonneschijn en een verfrissend briesje, terwijl het moessonseizoen van juni tot augustus een bezoek wat onvoorspelbaarder kan maken.

 

Transport

De meeste bezoekers van Ha Long Bay kiezen voor een pakketcruise, inclusief vervoer van en naar Hanoi. Het is ook mogelijk om een ​​watervliegtuig te charteren voor een vlucht van 45 minuten rechtstreeks vanaf de internationale luchthaven van Noi Bai. Reizen door Ha Long Bay gaat het beste per boot. Wie op zoek is naar een panoramisch uitzicht, kan een 15 minuten durende vlucht met een watervliegtuig over de baai boeken. In Ha Long City kun je een taxi huren om de stad te verkennen.