08. Hue

Hue

Hue, de oude keizerstad, is een stad boordevol verhalen. De koningen van de Nguyen-dynastie bouwden hun feodale hoofdstad langs de vruchtbare rivieroevers van Hue en bovenop de beboste heuvels, maar hun keizerlijke erfenis is slechts een van de vele redenen om Hue te bezoeken. De verfijnde keuken van Hue is legendarisch, en de lommerrijke straten zijn omzoomd met bemoste pagodes, art-deco herenhuizen en oogverblindende markten. Door het hele tafereel stroomt in een loom tempo de Parfumrivier.

Hue Vietnam 360 graden

Klik op voor een 360-graden tour door Hue © Vietnam Tourism

 

Topactiviteiten Hue

Keizerlijke Citadel

Maak kennis met het oude keizerrijk van Vietnam door te onderzoeken wat er is overgebleven van hun 143-jarige regering. Dwaal door de paleizen, paviljoens en theaters van de Hue Citadel en maak tijd vrij om de graven van keizers Tu Duc, Minh Mang en Khai Dinh te bezoeken. De Citadel wordt door sommigen wel eens vergeleken met de verboden stad in Beijing China.

Eet als een koning

Je bent in Hue nooit ver verwijderd van een uitstekende maaltijd. Snuffel rond op de Dong Ba-markt met zijn vele verse producten voor een voorproefje en stil daarna je honger met de geliefde snacks van Hue, zoals Banh Khoai en Banh Beo.

Verken de Boeddhistische wortels van de stad

De serene sfeer van Hue is het meest voelbaar in de pagodes en kloosters. Bezoek de iconische zeven verdiepingen hoge toren van de Thien Mụ-pagode en breng vervolgens een bezoek aan de Tu Hieu-klooster, waar Thich Nhat Hanh zijn dagen als novice-monnik doorbracht.

Fietsen in de rijstvelden

De fotogenieke straten en het weelderige landschap van Hue zijn een wonderland voor gewone fietsers. De rit naar de Thanh Toan-brug met pannendak is een van Hue’s meest boeiende, slingerende langs groenteboerderijen, loopbruggen en zwermen eenden.

Koloniale geschiedenis 

Reizigers met oog voor architectuur zullen genieten van het zien van de overblijfselen van Franse invloed in Hue. Wandel door Le Loi om de art-decolijnen van La Residence Hotel en de statige karmozijnrode gebouwen van Quoc Hoc High School tegen te komen.

Hue weer en vervoer

Weer

De lentemaanden van Hue, van februari tot eind april, laten de historische hoofdstad van zijn beste kant zien. Bereid je in juni en juli voor op warme dagen waarbij de vochtigheid stijgt. Vanaf augustus tot januari is de natte periode en kan er een tropische bui vallen. Houd er rekening mee dat Hue vaak overstromingen ziet, meestal van oktober tot laat in het jaar.

 

Transport

Binnenlandse vluchten vanuit Hanoi en Ho Chi Minh City landen op de luchthaven Phu Bai in Hue, op 30 minuten rijden van de stad. Reizigers kunnen ook een trein naar Hue nemen, of boek een auto met chauffeur vanaf de internationale luchthaven in Da Nang, op twee uur rijden. Als je de dag wilt doorbrengen met het verkennen van de Citadel, de rivieroever en de centrale stad, maak dan een wandeling of huur een fiets. Voor een bezoek aan de keizerlijke graven zijn taxi’s beschikbaar, of je kunt op de fiets springen.