06. Mai Chau

Mai Chau

De nabijheid van de Mai Chau tot de hoofdstad Hanoi maakt het een ideale bestemming voor natuurliefhebbers. Hier liggen kleine dorpjes van etnische minderheden tussen een lappendeken van rijstvelden, omringd door groene bergen. Breng een nacht of twee door ondergedompeld in de landelijke cultuur van Vietnam. Geniet van heerlijke huisgemaakte gerechten en leer over de tradities van de etnische groepen.

blank

Mai Chau

 

Topactiviteiten Mai Chau

Slapen bij een gastgezin

In de Mai Chau-vallei vind je twee dorpjes Lac en Pom Coong waar je verschillende opties hebt om bij een lokale familie in een guesthouse of homestay te overnachten . In beide dorpen bieden blanke Thaise families eenvoudige accommodatie in paalwoningen aan in een idyllische omgeving van groene jungle, kalksteenrotsen en omgeven door bergtoppen.

Fietstocht door de vallei

Een fietstocht over de verharde paden is misschien wel de boeiendste manier om Mai Chau te verkennen. Over lange linten van paden door de rijstvelden zijn de verschillende paalwoningen met elkaar verbonden. Het duurt niet lang voor je de rust ervaart van het plattelandsleven, terwijl je langs bescheiden dorpjes en rijstvelden rijdt.

Lokale ambachten

Mai Chau heeft een overvloed aan stoffen die door bekwame wevers op oude weefgetouwen zijn geweven. Een beetje onderhandelen wordt verwacht en zelfs toegejuicht. Op zondag trekken etnische minderheden gekleed in hun mooiste traditionele kleding naar de ochtendmarkt.

Eet met de lokale bevolking

Naast dat ze bekend zijn om hun warme gastvrijheid, zijn de White Thai ook fantastische koks en serveren uitstekende huisgemaakte maaltijden voor het diner. De maaltijden die je krijgt bij de homestays in Mai Chau zijn misschien wel de beste van je reis naar Vietnam.

Kajak-tour

Voor een dagexcursie kun je een kajakexcursie maken op het Hoa Binh-meer, een prachtig water omringd door met jungle begroeide heuvels. Of ga verder naar het Pu Luong-natuurreservaat waar koele, frisse beekjes tussen de bomen stromen, en watervallen helder blauwe vijvers vullen.

Mai Chau Vietnam

Mai Chau

Mai Chau weer en vervoer

Weer

De Mai Chau-vallei is op zijn best van maart tot mei en van september tot november. Oktober is misschien wel de meest ideale maand omdat dit de oogstmaand is en de rijstvelden een mooie gouden tint krijgen. Wees voorzichtig wanneer je van juni tot augustus een bezoek brengt aan Mai Chau, aangezien moessons lokale wegen kunnen overstromen. De laatste jaren is de situatie echter verbeterd, mede door het opkomend toerisme in de streek.

 

Transport

Mai Chau ligt op ongeveer 140 km van Hanoi. Lokale bussen vanuit de hoofdstad rijden rechtstreeks naar Mai Chau, op korte loopafstand van de dorpen Lac en Pom Coong. Wanneer je uit de provincie Son La of Dien Bien komt, vraag de chauffeur dan te stoppen bij de afslag Mai Chau. Fietsen zijn de beste optie om de vallei te verkennen, aangezien kleine verharde paden door dorpen en langs boerderijen lopen. Er zijn elektrische golfkarretjes te huur om je van het ene dorp naar het andere te brengen.