13. Mui Ne

Mui Ne

Het is gemakkelijk om in Mui Ne de tijd uit het oog te verliezen. Fietsen langs de kust, middagen doorbrengen bij het zwembad, dineren met verse zeevruchten met het geluid van de golven op de achtergrond. Met ideale omstandigheden voor kitesurfen en windsurfen, zijn felgekleurde vliegers het hele jaar door te vinden op de stranden van Mui Ne. In de loop der jaren is Mui Ne uitgegroeid tot een populaire strandbestemming met pensions en resorts van alle soorten en maten.

Mui Ne Vietnam

Mui Ne

 

Topactiviteiten Mui Ne

Verken de vissershaven

Het grootste deel van de aantrekkingskracht van Mui Ne komt van het 12 kilometer lange strand dat loopt van het nabijgelegen Phan Thiet naar Mui Ne, waar je nog steeds het oorspronkelijke vissersdorpje vindt. Kom vroeg in de ochtend om te zien hoe de vissers hun vangst lossen.

Probeer eens te kitesurfen

De betrouwbare wind van Mui Ne, die meer dan 200 dagen per jaar gemiddeld boven de 12 knopen ligt, is geen geheim meer. Er zijn verschillende Kitesurfscholen te vinden met professionele instructeurs. Het hoofdstrand is een veilige plek voor nieuwkomers die hun geluk eens willen wagen op een surfplank.

Beklim de zandduinen

Een paar enorme zandduinen, rode en witte, liggen als een woestijn in het midden van een oase direct aan zee. Met een slee kun je door de duinen glijden. Daarna kom je aan bij de de zoetwater Fairy Springs om fraaie formaties te zien die door wind en regen zijn geërodeerd.

Bezoek de Cham-torens

De Cham-torens van Mui Ne zijn een bezoek waard. Deze duizend jaar oude hindoetempels, gelegen tussen Phan Thiet en Mui Ne, behoren tot het voormalige Cham-rijk, een middeleeuws koninkrijk dat eeuwenlang een groot deel van de zuidkust regeerde.

Geniet van de verse zeevruchten

Verkopers zetten elke avond hun kraampjes op langs de kust met de vangst van de dag in de aanbieding. Maak je keuze en vertel de koks hoe je het bereid wilt hebben. Gestoomde vis, gegrilde mosselen en zoetzure garnalen zijn enkele van de vele opties.

Mui Ne Vietnam

Mui Ne

Mui Ne weer en vervoer

Weer

Mui Ne kun je het hele jaar door bezoeken maar tussen november en april is de beste periode, wanneer er een enigszins koel en winderig droog seizoen heerst. Inwoners van Ho Chi Minh-City waarderen het kleine vissersplaatsje ook met zijn fraaie stranden en plannen regelmatig een paar dagen verblijf aan zee. De grootste drukte ligt hier tussen november en januari, en het hoogseizoen voor kitesurfers is tussen november en maart.

Transport

Toeristenbussen stoppen regelmatig langs het hoofdtraject van Mui Ne. Voor treinreizigers ligt het dichtstbijzijnde station in Phan Thiet, op 30 minuten rijden van Mui Ne. Voor attracties verder weg neem je een taxi, of huur je een motor.