11. Nha Trang

Nha Trang

Nha Trang, gelegen aan de zuidkust met uitgestrekt strand, is een speeltuin voor zonaanbidders. Dagen worden hier doorgebracht met dineren met heerlijke zeevruchten, snorkelen rond prachtige eilanden en feesten op het zand in het donker. Nha Trang claimt enkele van de beste luxe resorts. De keuze aan spannende watersporten is hier groot. Nha Trang heeft de afgelopen jaren een sterke toeristische ontwikkeling meegemaakt met veel luxueuze hotels. Toch liggen er op slechts een steenworp afstand nog kleurrijke vissersdorpjes en fraaie restaurants langs de rivier.

blankKlik voor een 360-graden tour door Nha Trang   © Vietnam Tourism

 

Topactiviteiten Nha Trang

Op strand verkenning

Overdag wordt het strand van Nha Trang overspoeld met zonaanbidders. Een paar kilometer ten zuiden van de stad, is Long Beach de thuisbasis van een aantal lokale visrestaurants en surfplekken. Als je zin hebt om verder te verkennen, huur dan een motor naar de stranden van Dốc Lết of Đại Lãnh.

Neem een modderbad

Nha Trang’s heeft een uniek paar wellness-attracties: modderbaden en warmwaterbronnen. Verborgen in de heuvels net ten noorden van de stad zijn een handvol spa-achtige faciliteiten, waar u in een geneeskrachtige poel van warme modder kunt zitten voordat u zich ontspant in heet mineraalwater.

Ga het water op

Dagexcursies naar het eiland tonen je rond de baai van Nha Trang en een reeks kleine eilanden in de buurt, zoals Monkey Island, Hòn Mun Island en Yến Island, waar je wordt begroet door prachtige, ongerepte kusten.

Pagodes en paleizen

De Long Sơn-pagode en het torenhoge, 78 meter hoge Boeddhabeeld zijn een lust voor het oog, net als de eeuwenoude Po Nagar Cham-torens. Minder bezochte plekken zoals de Bảo Đại Villa ten zuiden van Nha Trang werpen ook licht op de geschiedenis van de regio.

Feest mee

Nha Trang speelt overdag hard, maar de nachtelijke energie is ongeëvenaard. Internationale acts en dj’s spelen regelmatig strandfeesten in Sailing Club en Skylight, terwijl levendige locaties in de stad ervoor zorgen dat het feest tot diep in de nacht doorgaat.

Vietnam beach Nha Trang - Mango Travel

Strand van Nha Trang

Nha Trang weer en vervoer

Weer

Het regenseizoen in Nha Trang loopt van september tot december, maar de zuidelijke kust is minder vatbaar voor zware stormen dan zijn noordelijke tegenhangers. Nha Trang krijgt zelfs de meeste zonneschijn van het land, wat betekent dat reizigers op elk moment van het jaar kunnen aankomen en toch kunnen genieten van een ontspannen verblijf aan de kust.

Transport

Om Nha Trang te bereiken hebben reizigers de mogelijkheid om per vliegtuig, trein of bus aan te komen. Vanuit de grote steden van Vietnam zijn er vlucht verbindingen met Nha Trang, terwijl treinen langs de kust rijden, naar het noorden of het zuiden. Vanaf Đà Lạt, Hội An of andere naburige bestemmingen is Nha Trang met de bus te bereiken. Taxi’s zijn overal beschikbaar in de stad Nha Trang. Met de motor of taxi  kom je eenvoudig en snel naar populaire plekken, de modderbaden en de Po Nagar Cham-toren. Fietsen is een andere relaxte optie. Neem ook eens een speedboot om te gaan eilandhoppen en verborgen stranden te ontdekken.